Ambalaj atıkları kdv'den muaf mı ?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar daha öncelerde ambalaj atıklarına KDV uygulanmıyordu. Şimdi mevzuat değişmiş. Yeni mevzuata göre artık ambalaj atıklarına KDV uygulanacak mı?

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi
Ben de öyle biliyorum da 3'tür faturalar KDV'li kesiliyor. KDV mevzuatlarında da "Ambalaj Atıkları KDV'den istisnadır" yazıyor.

Üyeler Görebilir
bence yanlıslık var bu işte faturada ne diye kesıyorsunuz.? yönetmelıktekı dogru ve ambalaj atıgı kdv uygulanırsa yonetmelık yenılenır ve yayınlarlardı.

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi
zaten sürekli bir karmaşa var her konuda. ama onların muhasebecisi mevzuatın değiştiğini söyledi. tabii neye dayanarak bunu söyledi emin değilim.

Üyeler Görebilir
muhasebeci dediyse güvenme derim. onların her söyledıgı yalan zaten. ben bu konuyu arastırayım size bilgi veririm ama ben yine söyluyorum herhangi br değişiklik yoktur.

Üyeler Görebilir
@Burak Bilen

@Burak Bilen

Burak Bey,
Hangi mevzuatta ne şekilde bir değişiklik yapıldığını bahsettiğiniz firmadan öğrenmeye çalışabilir misiniz? Yani düz bir yazı şeklinde mevzuat değişti, artık KDV'li fatura keseceğiz demeleri mantıklı değil.

Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi
aynen

@Fatma Gül Es
hem de hiç mantıklı değil. ben de zaten onların değişti dedikleri şeyi istedim.

Üyeler Görebilir
@Fatma Gül Es
bu muhasebecıler parayı nerden kazanacaklarının yollarını arama pesındeler bence ama sasırmıslar. birde yazıyı kendılerı hazırlamasın.:D

Üyeler Görebilir
Buyrun;
KDV Kanunu 17/4-g bendine göre;
• metal,
• plastik,
• lastik,
• kauçuk,
• kağıt,
• cam

“hurda ve atıklarının” teslimi KDV’den istisnadır. Ancak KDV Kanunu madde 17 aynı
kanunun 32. maddesinde sayılmadığından “kısmi istisna” hükmündedir ve bu nedenle yine
aynı kanunun 30/a fıkrası gereği bu hurda ve atıklar nedeniyle yüklenilen KDV’lerin istisna
kapsamında teslim yapılan dönemde indirimler arasından çıkartılması gerekmektedir.

Ekte kaynağı da gönderiyorum.

Ekli dosyalar