03 01 05 kodlu atıkların biyokütle olarak değerlendirilmesi

Üyeler Görebilir
03.01.05 kodlu "03 01 04* dışındaki talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar" atıklarımızı tesisimizde yakabilmemiz için TS EN ISO 17225-1 standardına uygunluğunu belgelememiz istenmektedir. Bu konuda daha önce rapor hazırlatan var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
yak kardeşim.png
 
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
seyma67Analizini yaptırıp Bakanlığa iş akım şeması ve prosesi anlatan bir dosya ve fotoğraflar ile biyokütle olarak kullanıp kullanılamayacağı konusunda başvuru yapın. Olumlu yazı alırsanız bu kez bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne başvuru yapıp Çevre İzin görüşü alın.

Süreç bu şekilde.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Murat TÜYLÜMurat bey merhaba,fındık kabuğu herhangi bir işlemden geçmiyor yani biyokütle olarak değerlendirilmiyor anladığım kadarıyla bunun için çevre yönetim genel müdürlüğüne biyokütle olup-olmadığına dair görüş almamız gerekiyormuş.Tam olarak ne yapmamız lazım elinizde örnek bir dilekçe veya ekleri neler biliyormusunuz?
 
Üyeler Görebilir
seyma67Eğer bunu yakıt olarak kullanıyorsanız, işlemden geçmediği için biyokütle olarak değerlendiriliyor. Eğer işlemden geçse ya da tutkal reçine vs temas etse atık yakma olarak değerlendirilirdiniz. Sanayi kaynaklı kapsamında kalmanız için biyokütle olduğu onayını almanız isteniyor.
Bakanlığa iş akım şeması ve prosesi anlatan bir dosya ve fotoğraflar ile biyokütle olarak kullanıp kullanılamayacağı konusunda başvuru yapmanız yeterlidir.
 
Son düzenleme:
Üyeler Görebilir
Herkese Merhabalar, TS EN ISO 17225-1 analizi için teklif alanlar fiyat listesini paylaşabilir mi?
 
Üyeler Görebilir
Mehmet AltuntaşMerhabalar, biyokütle analiz raporu yaptıracak olanlara lazım olur belki:

"Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ümit BÜYÜKSARI, Doç. Dr. Ayhan TOZLUOĞLU ve Doç. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN tarafından 2017 yılından beri ihtiyaç duyan firmalara biyokütle analizi (TS EN ISO 17225-1-7 standartları kapsamında)
raporlama hizmeti verilmektedir. Bugüne kadar çok sayıda firmaya raporlama hizmeti verilmiş olup raporları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir.
İletişim
Prof. Dr. Ümit BÜYÜKSARI; [email protected]
Gsm: 0533 746 0507

Doç. Dr. Ayhan TOZLUOĞLU; [email protected]
Gsm: 0533 308 4527

Doç. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN; [email protected] "
Gsm: 0533 252 6249
 
Üst