Öta(ömrünü tamamlamış araç) geçici depolama - işleme tesisi

Üyeler Görebilir
Merhaba herkese kolay gelsin, yeni başladığım iş yeri ÖTA depolama ve işleme tesisi olarak faaliyet gösteriyor. Merak ettiğim ve bilmediğim birçok şey var açıkçası.

1- Öncelikle tesise gelen araçlar UATF düzenlenerek mi gelmeli? Çünkü çıkan tehlikeli atıkları UATF ile satıcaz, kds'de stok olmadığı için akü çıkışını nasıl yapıcam?
2- Buraya gelen araçları KDS sisteminde bildiriyor muyuz?
3- Eğer bildirmiyorsak tesiste oluşan akü ve benzeri tehlikeli araç parçalarının satışını nasıl yapıcaz?
4- Yıllık bildirimleri nasıl yapıyoruz?

Beni aydınlatabilirseniz sevinirim :)

Üyeler Görebilir
Hocam malesef yukarıda lisansınız 2014 ise son sayfaya geçip onaylaya basın deniyordu :) Bizde öyle yaptık nitekim :D

Üyeler Görebilir
Hocam lisans 2012 ise bir atık envanteriniz vardır, en azından hangi atıktan ne kadar girdi ne kadar çıktı belli olan bir liste tutulmuştur? Her yıl sonu stok hesabı yapıp oradan stok olarak girebilirsiniz?

Üyeler Görebilir
tesisi bir kaç ay önce aldım atık envanteri bulunmuyor elimde.
şimdi öta linkinde işlemi biten araçların çıkan parçalarının akü ve yağ filtreleri falan belirtilmiş acaba onları baz alarak yapabilir miyim? mesela 2013 te işlem yapılan araçlardan çıkan yağların miktarlarının toplamını kabul edebilir miyim?

Üyeler Görebilir
Hocam Kütle denge giren çıkan tehlikeli ve tehlikesiz atıkların tümüdür. Yani sadece yağları veya ÖTA'dan çıkan tehlikelileri baz almak doğru olmaz zannedersem.

Üyeler Görebilir
ÖTA ile ilgili döküman varmı? İzin lisans işlemine başlıyorumda karşılaşabileceğim sorun ve sıkıntılar ile ilgili önceden almam gerekli tedbir ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar