Çevre görevlisi

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhabalar. Çevre Mühendisi; çevre görevlisi belgesi olmadan toplama-ayırma tesisinde çalışamaz mı? Çevre Mühendisi olarak işe başlasa, çevre görevlisi belgesi işlemlerini işe girdikten sonra tamamlayıp alsa sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler..
 
Üyeler Görebilir
rica ederim çalışabilir yalnız 4 ay da bir çevre müdürlüğüne sigortalı olduğuna dair dilekçe ile sigorta hizmet dökümünü vermek zorunda.
 
Üyeler Görebilir
@jn6zo

4 ayda bir il çevre müdürlüğü ne neden hizmet dökümü sunuluyor arkadaşlar, sistem zerinden görülemedikleri için mi
 
Üyeler Görebilir
@jn6zo

@shalic

İlgili yönetmelik maddesi aşağıdaki şekildedir arkadaşlar;

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği

Toplama-ayırma tesislerinin sağlaması gereken kriterler

MADDE 28 -
ç) Tam zamanlı olarak en az bir çevre görevlisi istihdam etmesi,
d) Çevre lisansı alması durumunda, çevre görevlisinin tesiste çalıştığını gösterir belgelerini dört aylık dönemler halinde il çevre ve şehircilik müdürlüğüne sunması
...
zorunludur.
 
Üyeler Görebilir
bana ilginç gelsi çevre görevlisi zaten çevre görevlisi olan bu tesiste çalışıyor ise sistem üzerinde aktif olarak görünüyor demektir, bir de tekrar niye çalışma belgesini isterler garip geldi. Eğer Çevre görevlisi olmayan çevre mühendisi olsa idi o zaman biraz mantıklı ama çevre görevlisi zaten aktif takip edilebilir.
Teşekkürler Cevabınız için..
 
Üyeler Görebilir
Bunun birkaç nedeni olabilir.

1- Bazı firmalar tam zamanlı çevre görevlisi istihdam etmekle birlikte danışmanlık hizmeti almaktadır. Bu durumda izin sisteminde tesisle ilgili danışman firmanın çevre görevlisi gözükmektedir. (Genelde bu şekilde çalışan firmalarda ki çevre görevlisi tesisin yerini bile bilmez, denetimlerde hep izinlidir. Haberli denetimlerde bulunup çay içer :D)

2- Firma ambalaj dışında farklı faaliyetlerinden dolayı Ek-1 listesinde de yer alıyor olabilir. Bu durumda tek başına çevre mühendisi yeterli olmayacaktır ve yine danışmanlık hizmeti alacaktır veya çevre yönetim birimi kurulması gerekecektir.

3- Sistemde bir firma sürekli olarak takip edilmiyor olabilir yada sistemde kayıtlı bilgiler değişik nedenlerle zamanında güncellenmiyor olabilir. Tam zamanlı çalıştığı beyan edildiği halde tam zamanlı çalışmıyor olabilir. Bunun kontrolü ancak hizmet dökümü ile sağlıklı bir şekilde yapılabilir.

Benim aklıma ilk gelen nedenler bunlar. Belki farklı sebeplerde vardır ya da benim bahsettiğim sebepler alakasızdır bilemiyorum :)

Ama kesin olan bir şey var ki Bakanlık lisans konularına daha fazla özen gösteriyor ve daha sıkı takibe almak istiyor.
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar arkadaşlar yeni mezun çevre mühendisiyim çevre görevlisi belgesine sahip olmam için bakanlığın eğitimlerine katılmam gerekiyormuş bu eğitimin ne zaman yapılacağı hakkında bilgisi olan var mı?
 
Üyeler Görebilir
@Birçe Selek merhaba.. müsaitseniz bana ulaşabilir misiniz.. Dört ayda bir i müdürlüğüne yaptığınız bildirim hakkında.. ben mesaj yollayamıyorum.. ilgilenirseniz çok çok mutlu olucam..iyi günler
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar, tat ve gdt firmasında çalışan çevre görevlisi, firmayı çevre izin sisteminden kendi üzerine tanımlama durumunda değil mi?
 
Üyeler Görebilir
@Birçe Selek
burda da yazsanız iyi olur benimde hiç haberim yoktu yeni işe girdim bende.. İl uygunluk yazısına başvuru yapılırken sigorta giriş kağıdımı verdik eksiklikler içerisinde belirtildiği için.. Şu an için yapmam gereken bişi var mıdır ?
 
Üyeler Görebilir
@Ferhat Bağaç Merhabalar,

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde Madde28'de belirtildiği üzere 'Çevre lisansı alması durumunda, çevre görevlisinin tesiste çalıştığını gösterir belgelerini dört aylık dönemler halinde il çevre ve şehircilik müdürlüğüne sunması zorunludur'
 
Üst