Çamur susuzlaştırma/kurutma

Üyeler Görebilir
ayda ortalama 70 kg yılda 800 kg arıtma çamuru çıkan bir paket arıtma tesisinde (evsel nitelikli biyolojik arıtma tesisi) çamuru susuzlaştırma/kurutma için en uygun sistem sizce hangisidir

uygunluk(ekonomik,işletmesi kolay v.b.)
 
Üyeler Görebilir
Küçük çukurlar açıp; bu çukurlara, çamuru, kireçleyerek depo etmek işinizi görür sanırım. hem çok ucuz bir yöntem hemde belirttiğiniz miktardaki çamur için çok fazla yere gereksiniminiz olmaz.
 
Üyeler Görebilir
Biraz pahalı ve işletmesi zor olacak ama öncelikli olarak çamuru polietilen bir tanka alarak kimyasal olarak su moleküllerinden ayırmak için katyonik poli dozlaması yapılır. Kimyasal madde dozlanırken bir yandan da yavaş karıştırıcı ile kimyasal maddenın çamur ile karışımı sağlanır. Böylece çamur miktarı azalmış olur. Çıkan çamur filtre pres besleme pompası ile filtreprese basılır. Çıkan çamur kekini depolayanabilir veya topraga gömülebilir. Bu pahalı bir yöntem. Biyolojik arıtma çamuru için arıtma eğer yurtiçinde ise fazla çamur vidanjör ile 1-3 ay arasında çekim de yapılabilir. Çekilen bu çamurlar ilgili belediyelere ait atıksu arıtma tesisinde aşı çamuru olarak kullanılmaktadır. Fazla çamur çekmek işlemi; sistemde reaksiyon evresinin başlamasından 10 dakika sonra 1 litrelik Imhoff konisine 1 litrelik numune alınır ve yarım saat çökelmeye bırakılır. Eğer yarım saat çökeltme süresi sonunda Imhoff konisindeki çamur hacmi 350 ml’nin üzerinde ise sistemde fazla çamur var demektir. Bu durumda sistemden çamur çekimi yapılmalıdır.
 
Üyeler Görebilir
Herkese merhaba;
Biyolojik atıksu arıtma tesisinin çamur susuzlaştırma işleminde filtre pres kullanan meslektaşlar hangi tür çamur besleme pompası kullanıyorsunuz? (Monopomp, Hortum pompa, diyaframlı pompa, turbo çamur pompası)

Hortum pompayı deneyen veya kullanan var mı acaba? Bu konuda yardımcı olabilecek ve/veya bilgi paylaşabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.
 
Üyeler Görebilir
@Sedat Güven

NETZSCH MONO POMP BAŞKA BİR POMPAYI DÜŞÜNMENİ BİLE TAVSİYE ETMEM BERABERİNDE SÜRÜCÜYÜDE UNUTMAYIN

İyi Günler

@kutlay1988

@keops

Belt Filtre Devamı Belediye Çöplüğü Mevzuata Bu atıkların atılması halen serbest bir başka değimle muallakta. Belediyeye yapacağınız başvuru sonrasında ata bilirsiniz... Dekantör Sizin İçin pahalı olacaktır zira Yoğun Bir Atığınız Yok Prosese uygun Bir Belt Filtre Yaptıra bilirsin Düşük Maliyetli iyi bir tasarımla sadece haftada hatta ayda bir kez çalıştırıp susuzlaştırmayı sağlayabilirsiniz..

@Nefize Yıldız

Bu deney Genel tanımdır Aktif Çamur Hesabı Ciddi Mikroskobik muayene den sonra hesaplanır Debi, ÇO, BOİ AKM, COD, Azot, Fosfor Derişimlerinden Sonra Gerekli Aktif Çamur Ortaya Çıkar P\N Oranları hesaplandıktan sonra Karar verilir aktif çamur imhoff huniyle kesinlikle değerlendirilemez Bu değerlendirme Sadece Arıtma Oporatörlerine bütün hesaplar yapıldıktan sonra Gözle Kontrol etmeleri için verilen bir değerdir her tesiste bu farklıdır çamur yapısındaki floklaşma kesinlikle yanıltacağı gibi yanlış yönlendirecektir Sık sık Çamur kabarması Yaşayabilir ve Bu mantıkla Kesinlikle Çözüm bulamazsınız Kısacası Aktif Çamur Miktarı Biyolojik Arıtmaya Giren atık suyun Debi ve İçeriğiyle hesaplanmalıdır Genel Bir Tanımı yoktur.
 
Üyeler Görebilir
@Şamil Akdağ

Kendi sorumun cevabını kendim buldum.
Evsel nitelikli arıtma tesisinde oluşan arıtma çamurlarının vidanjörle çektirilmesi hususunda mevzuatta herhangi bir değerlendirme bulunmuyor.
Ve evsel atıksu arıtma tesisinde oluşan arıtma çamurunun vidanjör ile çektirilmesinde bir sakınca bulunmuyor.
Arıtma çamurunu kabul eden belediyeler bulunuyor.
O belediyelere vererek bertarafı da sağlanabilir.
 
Üyeler Görebilir
TeknoB arkadşın verdiği "NETZSCH MONO POMP BAŞKA BİR POMPAYI DÜŞÜNMENİ BİLE TAVSİYE ETMEM BERABERİNDE SÜRÜCÜYÜDE UNUTMAYIN" cevabı için teşekkür ederim ama ben zaten halihazırda NETZCSH monopomp kullanıyorum. (12 m³/h - 12 bar-inverter kontrollü).
Günde 18 saat çalışıyor ve tekstil boyahane atıksuları arıtılıyor.
Sürekli problem çıkarması + yedek parça sayısının fazla ve parçalarının pahalı olması gibi birçok nedenden dolayı alternatif pompa araştırmalarına girdik, bu sebeple bilgi paylaşabilecek varsa memnun olurum.

Teşekkürler
 
Üyeler Görebilir
@Sedat Güven


Enteresan Deri_Kağıt_Tekstil_Boya Yurt İçin ve yurt Dışı Yapımı, Danışmalığını yada işletmesini yaptığımız Tesislerin Tamamında kullanıyoruz

Başka Bir Marka Öneremeyeceğim Zira Piyasadaki Diğer Bütün Ürünlerle Çok Daha Fazla Sorun Yaşadık

(Not: Çalışma, Montaj Şartlarına %100 Uyulduğu Sürece Sorun Çıkarttığına Rastlamadım ) En büyük Sorun Mono Pompun Atık Beslemesinin Direk Düz Hatla Pompaya Girmesinden, Kendi Cazibesi İle Aşırı Basınçla Besleniyorsa Pompanız Hergün Sorun Çıkartabilir...

Alternatif Önerilerde Bulunacak Arkdaşlar Vardır umarım bende İnceleme Fırsatı bulurum

Kolay Gelsin
 
Üyeler Görebilir
@Nefize Yıldız

Nefize Hanım,

Kimyasal arıtma ünitemiz mevcut ve lamellalı çöktürme tankında çöken çamuru susuzlaştırma tankına basıyoruz. Lakin çamur susuzlaştırma tankında kullandığımız katyonik poli çamurumuzu çöktürmüyor. Filtrepres yetişmiyor. Bu konuda ne gibi önerileriniz olabilir.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar konu ile alakalı olarak :Monopomp üreticisiyim ankara da firmamız 100 litre/saat den 40.000 litre/saat'e kadar monopomplarımız mevcuttur. Arıtma sektöründe ve gıda sektöründe kullanılmaktadır. Türkiye ve yurtdışı ihracatlarımız vardır çalışmak isterseniz Has-er makine 0312 395 35 24 Emre ben

@Sedat Güven

Bizim monopomplarımızdan önere bilirim sedat bey ihtiyaç halinde düşük maliyetlerle

DSCN3168.JPG
 
Üyeler Görebilir
@Şamil Akdağ

Endüstriyel arııtmaların da çamurları vidanjörler başka bir arıtmada susuzlaştırılıp bertarafı sağlanabilir mi? Biyolojik arıtmadan çıkan çamura susuzllaştırma kuracağız, kurana kadar OSB yetkilileri , arıtmalarına çamurumuzu alabileceğini söyledi de, bunun bir sakıncası var mı arkadaşlar?
 
Üyeler Görebilir
evsel paket atık su arıtma tesisi için çamur kurutma yatağı projelendireceğim. günlük atık su debisi 100 ton kadar. ufak bir tesis. oluşan fazla çamuru vidanjörler ile çekmek sorun olmakta. belediye kabul etmiyor. 5x4 ebatlarında ve 2 mt yüksekliğinde tabanı %2 eğimli bir havuz mevcut. içine süzme malzemesi olarak hangi ölçülerde çakıl kum koymam gerektiği konusunda emin olamadım. tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum. teşekkürler.
 
Üst