• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Zeytin isletmesindeki tehlikeli atiklar

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
Bir konu hakkinda bilgi almak istiyorum. Zeytin isleme tesisinden kaynakli cikabilecek tehlikeli atiklar nelerdir? Tehlikeli atik Alani yaptirmak gereklimidir?
 
@Onur Altun

bence değişir. eğer 6 m³/gün debili küçük bir tesisiniz varsa enerji üretmeye çalışmak anlamsız olur ki türkiye'de ege bölgesi osb'lerinde birçok küçük işletme var böyle. teorik olarak anlamlı ancak pratikte çok da fazla tercih edilmeyen yöntemler. 5 tane küçük zeytin işletmesinin atıksularını aynı yere topladığınızı düşünün. deşarj standartlarına getirmek için büyük ve ileri teknolojili bir sistem yapmanız gerekir ki kimse yanaşmaz buna. küçük debili sistemlerde daha önce zeytin salamurası suyu arıtımı yapan/yapılanı görmüş bir arkadaş var ise bizi bilgilendirebilir belki.
 
@ortcebinekoy

biz bu konuyla ilgili bir proje yaptık. 40 km'lik bir alan içerisinde kalan bütün tesisleri topladığımız zaman uygun olduğunu gördük. Büyük menderes, Küçük menderes, Batı akdeniz ve Susurluk havzalarında bu çalışmayı yürüttük.
 
@Onur Altun
Merhaba,

Direkt olarak salamura suyu biyolojik arıtma uygulanabilir diye bir açıklama yapmadım. Giriş suyu KOİ değerine göre arıtma yöntemleri belirlenir tabiki. Her tesisinde salamura suyu farklılık gösterir. Tuzlu olup da KOI değeri düşük olan sular mevcut. Tuzlu su bakterilere zarar verir diye bir algı var. Ben sadece tuz içeriği yüksek sulardaki bakterin tuza karşı adaptasyon sağladığını söylemek istedim.
 
@Gülce Somaklar

sonuçta biyolojik arıtmayı yapacak aktivite bakteriler tarafından yapılacağı için bakterilerin tuzluluğa karşı dirençli olmasını beklemek yanlış olur demek istedim.
 
Üst