• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüzen Çamur

Ruken Taş

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
yok
Merhabalar,aktif çamur sistemleri işletme problemlerinden biri olan yüzen çamur(son çökeltim tankında) neden genelde yaz aylarında daha sık olur?Sıcaklıkla çamurun bağlantısı nedir?
Yardımcı olur musunuz...

AKM ölçüm numunelerini statik elek çıkışından (havuza girmeden) mı yoksa havalandırma havuzunun içinden mi almak doğru olur arkadaşlar?

tesisin çıkışından son çökeltim havuzunun çıkışndan alınmalıdır akm çıkış numunesi

Tesis giriş AKM değerini soruyorsan atıksu kaba ızgaradan geçtikten sonra alman gerekir.

Son düzenleme:
Havalandırma havuzundan alınan atıksu numunesinden AKM analizi yapılmaz. Çünkü orada atıksu çamur( bakteri) ile karışacağından AKM çok yüksek çıkar

@KubilayDuman Teşekkürler. Biz de zaten giriş AKM için elekten geçen sudan numune alıyoruz. Takıldığım nokta çamur hacim indeksi.
Giriş AKM: 750 mg/l Çamur Hacmi: 250 ml, bu verilere göre SVI yüksek çıkıyor, çökelme problemi yaşıyorum anlamına mı gelir.(ortalama çamur hacim endeksi 300 ml/g). Nasıl bir yol izleyebilirim.

@Arifs güzel ideal şuanda çıkış değerleriniz nedir ? Olumsuz bir durum var mı ? KOİ/BOİ/AKM/TN/TP ?

@KubilayDuman tesiste durum değişken olabiliyor debilerde ve kirlilik yüklerinde. Şu an Giriş KOI 1700 çıkış ise 650 seviyesinde.
Akm giriş 200 Akm çıkış 60. Debi 1500 m3/gün

@Arifs Tesisi %65-%70 civarında verimle çalışıyor. Bir yerde eksikler ve C/N/P oranına bakmak gerekebilir. Ortamda bakteride var besinde var ama yeteri kadar Azot ve Fosfor yok büyük ihtimal