Selamlar,
Öncelikle "yeni yönetmelik hayırlı olsun" diyeceğim fakat hayırlı olacağına da inanamıyorum doğrusu. 4 yıl mühendislik lisans eğitimi alan Çevre Mühendisleri neden "Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlik Belgesi" almadan mesleğini yapamıyor? Üstelik belgeyi alabilmesi için de eğitim, sınav vs. tabi tutulmadan. Kimse de dememiş ki arkadaş ben zaten Çevre Mühendisiyim sen bana "Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlik Belgesi" almayı neden zorunlu kılıyorsun ki? Ben o ismi güzel belgenizi alınca beynime danışmanlık sektörüne ait bilgiler mi yükleniyor? Neye göre veriyorsunuz bu belgeyi. Şey mi acaba eeee haraç!... Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyım kardeşim ben, eğer 10 yıl içerisinde binbir zorluklarla! ancak çıkarabildiğim yönetmelikleri fabrikalara uygulamak istiyorsan önce bana haraç vereceksin, ben de sana 300 TL danışmanlığa gerekirse ayda 4 kez uğrayıp 150 TL yol parası verdiğin, gerekirse firma adına Çevre Müdürlüğüne 3 kez uğrayıp 150 TL yol parası verdiğin, trilyonlar kazanıp bir baca yapmak için peşinde koştuğun firmanın danışmanlığını vereceğim. Çevre Görevlisi yok yok Çevre Mühendisi yok o da değil güzel bir şey olsun hımmm evet buldum "Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlik Belgesi" vereceğim hatta. Ufff ne fiyakalı unvan ama... Güzel bir şey mi yapmak istiyorsunuz? Bunu istiyorum: Çevre Danışmanlık firmalarında çalışan Çevre Mühendislerinin maaşı; Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde çalışan yada yatan! (sabah 10'da göreve çıkan, 12 de işini bitirip firmaya öğle yemeğini dışarıda kilitleyen sonra da mesai saati dolmadan devletin arabasıyla kendini eve bıraktıran mühendisler!) memurlardan düşük olamaz.
Hayırlı işler, bol güneşler....