• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yardima ihtiyacim var

Busra A

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
............
Merhabalar yeni mezunum autocad ,bilgisayar, isg disinda is bulma acisindan yararli olabilecek belgeler nelerdir ? Yardimci olabilir misiniz ?

Almış olduğum bir belge degil ama Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlıgı yapılıyor benzin istasyonları vs gibi yerlere danışmanlık veriliyor. Ayrıyetten LPG sorumlu müdür belgesinide alabilirsin 3 benzin istasyonuna bakabilirsin

İngilizcem var İso 14001 almak gerekir mi ben bir fabrikada calismak istiyorum ileriye donuk sizce gerekli olur mu @Serkan Çiçekay

Ehliyet ve tek başına şehir dışına gidip gelebilecek seviyede araç kullanabilir olmak;
Bazen İngilizce'den başka yabancı dil isteyen iş ilanları çıkabiliyor, en az bir yabancı dili konuşabiliyor olmak;
Liderlik, yardımsız iş yapabilme, koordine edebilme gibi kişisel özelliklere sahip olmak..

Mezun olalı 3 ay oldu. iş arıyorum yurt dışında işimi görecek kadar İngilizce biliyorum iyi seviyede Arapçam var. Offis programlarını çok iyi kullanıyorum autocad kullana biliyorum arıtma ve iso 9001 14001 konularında bilgi sahibiyim daha önce yurt dışında çimento fabrikasında çalıştım bilgi işlem personeli olarak iso lar ordan geliyor. İşletme Maliyet hesaplaması mekanik tamir onarım bakım işlerinde iyiyim ve şimdiye kadar hiç dönüş alamadım eklemeyi unuttum verimli üretim sürdürebilir kankınma konularında da iyi sayılırım

İş bulma açısından yararlı olan tek şey, o işi neden istediğini bilmek. Yeter ki çalışayım diye değil fakat hangi konuda tecrübe yapmak istiyorum diyebilmek.. arıtma tesisi, danışmanlıklar, hava ya da analiz laboratuvarları mı, kalite mi, projelendirme mi, tehlikeli atıklar mı, geri dönüşüm mü, isg mi.. hangisine yönelmek istiyorsan o konularla ilgili araştırma yapabilirsin. Çalışmaları okuyabilirsin.
Onun dışında aldığın her belge sana pozitif etki yapabiliyor.
Fakat çevre görevlisi belgesi olmazsa olmaz.
@Büşra A.

Yabanci dil cok onemli. Ehliyet de ayni sekilde ise gore onem kazanabiliyor. Kendi kendine ogrenme becerileriniz oldugunu is gorusmelerinde ifade etmek de cok yardimci olacaktir.
Cevre Gorevlisi, ISG, tetkikci, TMGD belgelerinden hic birine sahip degilim. Ama cevre muhendisligi disinda bir iste de calismadim.
Belgeleri tecrube kazanmak istediginiz alani belirleyip alin derim. Ama yeni mezunken en onemlisi, sirkete ne kattiginiz diye dusunuyorum. Bir de ben isveren olsam ne gibi ozelliklerde birini istihdam ederdim diye dusunun. Ama dedigim gibi belgesiz de bu isi yapabiliyorsunuz. Cevre muhendisligi cok genis bir alan. Onceliginiz hangi dalinda tecrube kazanmak istediginiz olsun. Ama dedigim gibi benim hicbir belgem yok. Yine de cevre muhendisi olarak calisiyorum.

sanırım ilerki zamanlarda toprak kirliliği önem kazanacak. Ben de tam araştırmadım eğitimi, belgesi vs var mı ama toprak kirliliği, temizleme yöntemleri için çalışma başlatacaklar diye biliyorum.

tmgd cok yararlı olur ama onun sınavını gecmek cok zor ve eğitimi sınavı için mali acıdan birikim gerekıyor onun yerıne baslangıc olarak isg daha verimli olur yada netcad

çevre görevlisi birçok sektör için şart. tmgd yi alabilirsiniz. tmgd de benzin istasyonları, yılda 50.000 ton ve üzeri kimyasal taşıyan depolayan işletmeler vb yerlerde çalışabilirisiniz tmgd belgesi ile şu anki mevcut yönetmeliğe göre en fazla 5 firmaya bakabilirsiniz. ayrıca tmgd belgesini almak için çok ciddi bir şekilde çalışmak gerekiyor çünkü sınavı çok zor