• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Villa sitesi kanalizasyon altyapı işleri

Mehmet Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eylül 2013
Merhabalar. 14 villalık bir sitenin kanalizasyon hattını yapmam gerekiyor. Sadece proje değil, işi bitirmem gerekiyor. Pek bir bilgim yok bu konuda ve internette de pek bişey bulamadım. Genellikle şehir hatlarının projeleri var. Burda ise 100-200'lük arası korige borular kullanılacak ustaların dediği kadarıyla. Hattın nasıl bir yol izleyeceğini aşağı yukarı belirledim ama belirsiz şeyler var. Mesela arazi çok eğimli. Eğim-hız vb ne olacak. Planı ekliyorum hertürlü tavsiyerinizi bekliyorum çok memnun olurum.
 

Ekli dosyalar

  • villalar.zip
    2 MB · Görüntüleme: 145
:) Allah korusun. Şöyle bir bilgi paylaşayım 7milyon civarı maliyetin yanında 2000 liralık boru maliyetinin çokta lafı olmaz :) israf işin şakasıydı 14evden çıkacak atıksudan bahsediyoruz. Gelecek nüfusta değişmez aynı zaten. Gelin sizde okey verin :) ayrıca tesisatçılarda kâfidir dedi
 
Tesisatçılar kafidir der tabi. Bina içerisinde tamamen dik olarak 100 lük boru yapılıyor şuan apartmanlarda. Sıkıntı şurada. Geceleri, tatil zamanları yani çok fazla atık su olmadığı zamanlarda atık sudaki katı maddeler çökmeye başlar ve sizin kesitinizi küçültür. 100 lük bir boruyu nasıl temizletmeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum. Bu nedenle sağlıklı olmaz diyorum. Yoksa hidrolik olarak tamamını 100 lük boru yapsanız da yeter.
 
1 ev içinde 100lük yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz. Haklı olabilirsiniz pek bilgim olmadığını belirtmiştim ama peki bu 100lük 125lik kim için imal edilmiş. Tek kişi kendine mi bağlayacak mesela :))
 
Hidrolik olarak dediğim gibi yeterli. Sizin tüm villaları 100 lük boru ile taşıtabilirsiniz. 100 lük borular genelde bina içi tesisatta kullanılıyor. 125-150 de parsel bacasını ana hatta bağlamak için kullanılıyor. Şunları da göz ardı etmemek lazım. Yeri tam bilmiyorum ama yer altı suyu ve yağmur suyu girişleri de sıkıntıya sokabilir sizi. Eğer çok fazla giriş olursa hattınız atık su taşımaz evlerden geri teper.
 
Evet işte zaten barsel bacasını sitenin içinde oluşan ana hatta bağlamak için 100lükler kullanılacak. Tavsiyeleriniz için gerçekten teşekkür ederim
 
Merhaba, 300 dönümlük bir arazinin yerleşim yerine dönüştürüldüğünde 'yağmur suları' için gerekli olacak kanalizasyon sisteminin boru çapını, debisini v.s ( Yer Balıkesir) nasıl hesaplayabiliriz ?
 
bunun için 300 dönümlük araziye yapılacak olan hane sayısı ve hane başına düşen ortalama kişi sayısı aynı zaman da arazinin olduğu bölgeye yağan yağmurun ortalamasını öğreneceksin ve oradan debiyi çıkartacaksın çıkardıktan sonra gerisi çok kolay zaten. Tahminim ortalama 250-300 lük bir borunun yeteceği ama tabi nüfus çok önemli.
 
:) hayır Seden sadece Yağmur suyu toplanacak da Nuri bey nüfüs önemli deyince acaba toplam boruyu mu kastetti dedim. 2 hat, evsel ve yağmur suyu debisi toplam 250-300 lük boru yeter gibi. çünkü hane sayısı ve yerin tam yeri kesin olarak belli değil.
 
sadece yağmur suyu hemen hemen yeter gibi görünüyor, gerekli eğim verildiğinde bu sayede gerekli debiye ulaşıldığında bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. bazen 350 lik borulara çıkılıyor ama bu boru tipinin kullanılma amacı bölgenin aşırı yağmurlu olmasından kaynaklanması. Bende önce ikisi birden sandım ama zaten bu yanlış olur, ayrı ayrı toplanması daha güzel olur. sadece yağmur suyu için bile 250-300 lük olması ileri de yaşayacağınız mevsimsel değişmelerden kurtarır sizi ;)
 
Üst