• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Valilik tespit raporu

Gülçin Bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Temmuz 2011
Firma
ICA Çevre ve Danışmanlık
arkadaşlar elinde çom'e gönderilmek üzere valilik tespit raporu dilekçe örneği olan var mı? Ayrıca gönderdikten sonra sonra ne zaman dönüş yaptıklarını bilen?
 
@Eda Altınay

Proses dışı baca kaynakları ; ortam içi havalandırma gibi kaynakları içinde barındırır. ocak sahalarında proses dışı baca değil alan kaynak söz konusudur.
 
valilik tespit raporunun gfb almadan alınması mumkunmu? ölçüm yapan firma benden gfbsi olmayan firmadan vtr istedi mümkün olmadıgını soyledım ama alınıyor dedı.boyle bır durumla karsılasan varmı arkadaslar yardımcı olursanız sevınırım.
 
@CMNet Okuru
Aslında çok ilginç değil emisyon ölçüm firmaları aşağıda verilen formata göre rapor hazırladıkları için istemişlerdir. Bu yüzden emisyon rap eklenmek için istenildiğine dair yazı yazılabilir il müdürlüğüne, muhtemelen verirler.

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinin;

MADDE 24 –(1) Bakanlık, 14 üncü maddede ve 23 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde belirtilen emisyon ölçüm raporunun içeriğini tespit eder (Ek-11).
ek-11
Emisyon Ölçüm Raporu Formatı
1) İşletmenin faaliyetinin Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik Madde 4 kapsamında yeri,
2) İşletmenin, işletmede bulunan ve ölçüm yapılan her bir tesisin faaliyetinin açık bir şekilde anlatımı,
a) İşletmede bulunan ve ölçüm yapılan her bir tesisin genel yerleşim içindeki fotoğrafları ve/veya uydu fotoğrafları,
b) Her bir tesis alanındaki birimlerin arazi yerleşim planları ile birimlerin içerisindeki ünitelerin yerleşim planları (plan üzerinde emisyon kaynakları gösterilecek),
3) İşletmede bulunan ve ölçüm yapılan her bir tesisten kaynaklanan emisyonların bu Yönetmelik Ek-1, Ek-2, Ek-3 ve Ek-5’e göre değerlendirilmesi,
4) İşletmede bulunan ve ölçüm yapılan her bir tesisten kaynaklanan emisyon parametreleri, kirletici emisyonların nereden kaynaklandığı ve bunların kaynaklara göre dağılımı,
5) İşletmede üretimde birim ürün başına kullanılacak elektrik enerjisi miktarı, kullanılan yakıt türleri (linyit, taşkömürü, petrolkoku, biyokütle, fuel-oil, doğal gaz vb.),
6) Kullanılan yakıtların yıllık tüketimleri, yakıtın özellikleri, (alt ısıl değerleri, kükürt, kül, uçucu madde, nem yüzdeleri ve ilgili diğer bilgiler),
7) İşletmede bulunan üretim proseslerinin toplam ısıl gücü, üretim prosesinde kullanılan yakıt cinsi ve miktarı,
8) İşletmede bulunan yakma kazanlarının (gaz türbinleri, içten yanmalı motorlar; gaz, dizel ve çift yakıtlı motorlar) sayı ve özellikleri, yakma tekniği, birim zamanda beslenen yakıt miktarı, kazan, türbin ve motor verimleri, toplam ve her bir kazan, türbin ve motora göre hesaplanmış kW veya MW cinsinden yakıt ısıl gücü (maksimum kazan kapasitesi raporda belirtilecektir) hakkında teknik bilgiler,
9) İşletmede bulunan her bir tesis için Yönetmelik Ek-4 kapsamında gerekli bilgiler ve değerlendirilmesi,
a) Ölçüm yapılan noktalar ve bacanın atmosfere çıkış noktasının ayrıntılı olarak görülebileceği şekilde fotoğraflarının,
b) Abak kullanılması halinde hesaplamaların abak üzerinde gösterilmesi,
10) Emisyon oluşumunu azaltmak için her tesis için alınan tedbirler ile ilgili detaylı bilgiler,
11) Ölçüm sonuçları ve değerlendirilmesi,
12) Ölçüm cihaz çıktıları veya çıktı alınamayan cihazlar için cihazın bu özelliğini gösteren belgeler,
13) Ölçüm yapan kurum kuruluşların akreditasyon belgesi veya Bakanlıkça ölçüm yapmaya yetkili olduğuna dair belgeler,
14) Valilik tespit raporu,
 
emisyon raporu ıcın ıstedıgımı ıl cevreye bıldırdım fakat her ne nedenle olursa olsun vermıyoruz dedıler. sanırım ıl cevreye kalmıs bır durum.gfb basvurusunu bıle yapamadım henuz bahsettıgım tesısın belgelerını tamamlamadıkları ıcın.
 
Rapor formatından bahsetmiyorum farkındaysanız. :)
GFB alınmasından sonra, Valilik tespit denetimine gelen mühendisler, hala uygunluk görüşü ile ilgili şartlar sağlanmaktadır diye taahhüt ederler bi nevi. Sonrasında emisyon ölçümü yapılan yere verebilirsiniz. Bunun süreci bu şekilde olmalıdır. Şaşırdım sadece hangi il müdürlüğü?
 
Arkadaşlar merhaba,
Çöken Toz Ölçümü yapılan bir tesise izin başvurusu için valilik tespit raporu alacağım. Ancak bildiğiniz üzere çöken toz ölçümü bacadan değil tesisin belirli noktalarından yapılıyor. Valilik Tespit Tutanağını nasıl doldurmam gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Herkese kolay gelsin.
 
@mhmtknkc
yaa ben şunu anlamıyorum valilik tespit tutanağını siz neden dolduruyorsunuz? Bu il müdürlüğündekilerin işi değil mi?
 
ben de aldım o raporu kısa zaman önce her tesis için 5 dk da yazabiliyorlar bunu. ve bu tesisler taş ocakları olduğu zaman iş daha kolay.
 
Arkadaşlar
Çevre İzni sürecinde biz GFB öncesi İl Müdürlük Uygunluk yazısı aldık ve GFB miz kabul edildi. Çevre İzni için buna ek olarak Valilik Tespit Raporu da almamız gerekiyor mu?
EK-2 deyiz.
 
Üst