• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

unvan ve vergi numarası değişikliği

Elif Türkyılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
GÜRSOY GERİ DÖNÜŞÜM
Arkadaşlar merhaba;

Ambalaj atığı toplama ayırma tesisi olan x firması ; lisansı 2021 mart ile sonlanacaktır.

Geçen sene 2019/08 da başka bir ismiyle x firması y firmasına dönüşmüştür. Yani yeni gazete çıkmıştır.Vergi numarası , şirket ünvanı değişmiştir.
Buna istinaden şuan 2020/03 olarak lisans konusunda Y Firması olarak izlememiz gerek yol nedir?
Bu arada y firmasının çed muafıyeti /Aski kanal bağlantı raporu/itfaiye raporu alınmıştır.

evet bunu okudum lakin üç ayı geçtik devralalı yani kira sözleşmesi yapalı ben yeni geldim firmaya ayrıca şuanki firma sahibinin bilgileriyle ecbsye kayıtlanmam gerek dogrumudur=?

Şu anki firmanın EÇBS - Hesap kısmında açılışı gerçekleşmeli önce. Sonra "Tesis" kısmına girip; çalıştığınız yerin "DEVİR" başvurusunu başlatacaksınız. Bu başvuruyu yaparken yeni firmanın HESAP kısmında açılışının yapılmış olması şart, çünkü vergi numarasından atama yapılacak. Devir tamamlandıktan sonra TESİS kısmından unvan ve vergi no değişikliği başvuruları yapacaksınız.

Tüm bu işlemler EÇBS kısmı için. Bunları tamamlayınca E-İzin kısmından unvan değişikliği başvurusu açacaksınız. 3 Aylık süre dolduğu için cezai işlem uygulama hakları dahi var. Sıfırdan alın bile diyebilirler.

Yeni bir kayıt açmanıza gerek yoktur. Önceki firmanın bilgilerini eçbs üzerinden siz devir alacaksınız ve ticaret sicil gazetesi ve yetkili kişiye ait imza sirkülerini sisteme yükleyeceksiniz. Daha sonra sistem üzerinden çıkan bilgileri kaşe ve imza yaparak il çevre müdürlüğüne götüreceksiniz. İl çevrede onay vererek eçbs üzerinden güncelleme tamamlanacaktır. Benim başıma şöyle bir olay gelmişti; biz bir firma kiralamıştık ve ticaret sicil gazetesi gecikmeli çıktı. Durumu il çevreye bildirmiştim ve başvuru yaptım. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Size tavsiyem; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşmeniz ve işlemleri bir an önce başlatmanızdır.

diğer firmayla alakalı ulaşacağım bir yer durum yoktur.Bu durumda ne yapmalıyım .=?
[automerge]1584015462[/automerge]
ya da ben yeni firma olarak ecbs ye kaydolmam gerekir ve sistem üzerinden eski firmayı bulup mu devir olayını gerçekleştireceğim ? karıştı kafam özur dılerım

Eski firmayı bulamazsanız, hiçbir şekilde unvan değişikliği başlatmanıza izin vermezler. O firmanın yetkilisini bir şekilde bulmalısınız. EÇBS'de işler maalesef böyle yürüyor. Yoksa sizi sıfırdan izin alma aşamasına yönlendirirler. Cezai durumu daha da açayım isterseniz; siz Y firması olarak atık alıyorsunuz. Ama izniniz yok. X firmasının var. Dolayısı ile size atık gönderen firma, "lisansı olmayan bir tesise atık göndermek" suçundan ceza alır. Ha keza siz de lisanssız tesise atık almak suçundan ceza alırsınız.

Konu hassas bir konu, mutlaka ulaşmanız lazım o firmanın yetkililerine. En azından gelemiyorlarsa sizi yetkili atasınlar bu işler bitene kadar. EÇBS üzerinden yetkili atamaları yeterli.

tamam anlaşıldı , pekı il müdürlüğünden gelecekler mi? tahmın ettıgınız gıbı y fırması lısanssız bir şekilde alımları yapmış stoklar kabarık içerde , buna istinaden ben başvuruyu yaparsam gelme durumları var mı?

Unvan değişikliği aşamasının ilk adımında Uygunluk vermek için tesisinize en az bir kere gelecekler. Eksiklik verirlerse tekrar tekrar gelme durumları da var.

şuanki firma uzerınde ecbs kayıt oluşturmalımıyım , yoksa eski firmanın danışmanlarını bulup eski firma uzerınden mı devam edeyim=

Çevre izni unvan değişikliği yapacaksanız; daha önce lisansı olan tesis üzerinden yürümeli işlemler. Sıfırdan alacağız diyorsanız, kendi firmanızın üzerinden yürümeli.

sıfırdan alsam hiç o firmayı karıştırmadan ? lisans yere veriliyor lakin herşey isim uzerınden değişti sonuçta?

Sıfırdan almak daha az zahmetli olur ancak şu an tesisinize geldiklerinde hiçbir şekilde atık görmemeleri ve tesisin çalışmaması gerekiyor. GFB alana kadar da bu şekilde görünmek zorunda. Unvan değişikliği işlemleri minimum 3 ay sürer. Ama sıfırdan alırsanız; hiçbir sorun yaşamadan 1 ayda GFB'yi bile alabilirsiniz.

ben ılk geldiğimde sıfırdan gibi duşunerek tesisi duzenlemeye başladım kantar paratoner kamera vb falan hallettim . stokları bir şekilde kaldıracağım sıfırdan yapmak mantıklı lakin geldiklerinde burası x firmasıydı olayı yaşanır mı dıye kafam karıştı herhangı bır işlem yapmadan direk ecbs ye kayıt olup uygunluk ıcın basvuru ardından gfb dıye devam edeyım .

Cem hocam ticaret sicil gazetesinde unvan değişikliği göründüğü için sıfırdan almak problem olmaz mı peki?

Sizden önce bu alanda izin olması, sizden öncekileri ilgilendiriyor. "Faaliyete Son Verme Başvurusu" yapılması gerekirdi ancak dediğim gibi, sizi bağlayan bir durum yok bu durumda.

Merhaba
EÇBS üzerinden tesis devir başvurusu yaptığımda "İsteğiniz gerçekleştirilirken bir sorun ile karşılaştık. Yetkililerimiz sistem tarafından bilgilendirilmiş olup en kısa sürede sorunu çözüme kavuşturacaklardır.Anlayışınız için teşekkür ederiz" şeklinde bir uyarı alıyorum. 181 ile görüştüğümde net birşey söylemediler. Beklememi söylediler. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan varmı?

Merhaba , sistem üzerinde bir güncellemeye denk gelmiş olabilirsiniz . Benzer bir durumla karşılaştım kısa bir süre sonra düzelme olmuştu.

merhaba ünvan vergi numarası başvurum dekont talebi bekleyen kısmına düşmüş fakat notlar kısmında taahhütnameyi noter onaylı istediklerini yazmışlar.Ama taahhütnameyi yükleyebileceğim herhangi bir kısım bulunmamaktadır.Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı