@Ali Can Dalgıç
şimdi şu paragrafa göre ;
Kütle Denge Sistemi (KDS) Bakanlığımız tarafından aktif kullanıma açılmış olup, çevre lisanslı tesislerin bahse konu kayıt sistemlerini kullanmaları, kabul edilen atıklar ile ürünlerine ilişkin UATF, sevk irsaliyesi, fatura vb dokümanların Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğinin 5 ve 25 inci maddeleri doğrultusunda ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderilmesi gerekmektedir.
Lisanslı tesisler kds yi kullanıp denkliğin sağlamasını yapmak için uatf leri çevre ve şehircilik il müdürlüğüne gönderecektir diyor.
Şu paragrafta ise;
Bu bağlamda, atık üreticileri ile geri kazanım /bertaraf tesisleri bahse konu atıkların geri kazanıldığına veya berataraf edildiğine ilişkin dokümanların (UATF, sevk irsaliyesi, fatura vb.)Bakanlığımıza gönderilmemesi gerekmekte olup, gönderilen bahse konu dokümanlar dikkate alınmayacaktır.
Atık üreticileri (yani ben) uatf lerini bakanlığımıza göndermesine gerek yoktur diyor. (sanırım kds den dolayı gerek kalmadığını söylüyor.)
Bu durumda ben atık üreticisi olarak yeşil nüshamı il çevreye gönderiyordum, artık göndermeyecek miyim?
Yoksa bakanlık ibaresi ve il çevre ibaresi farklı şeyler mi?
yani bu yazıda "bakanlığa ne gönderiyorsunuz kardeşim il çevreye göndereceksiniz mi diyor? "
yoksa "ben kds yi devreye soktum ey atık üreticileri, siz artık uatf göndermeyin" mi diyor