• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ulusal atık taşıma formu artık farklı şekilde alınıyor!

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar,

2017 yılı ile gelen yeniliği sizlere şimdiden haber vermek isterim, siz de benim gibi çıldırma noktasına gelmeyin diye.

Eskiden: Halk Bankası Çevre ve Şehircilik Bankası 203 kodlu hesaba koçan başına 25 TL yatırılıp; Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden alınıyordu.

Şimdi: Önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gidip bir adet kod alıyorsunuz. Bu kod söylenilene göre 1-18 arasında değişiyormuş (Farklı da olabilir). Cep telefonunuza onay kodu geliyor. Sonra Halk Bankasına gidip yine koçan başına 25 TL yatırıyorsunuz ancak sizden bu kodu istiyorlar. Sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden UATF'nizi alabiliyorsunuz.

Konu ile ilgili büyük rahatsızlık duyuyorum. Herhangi bir duyuru, hiçbir sitede yayınlanmamış. 2017 Fiyat Listesi dosyasına bakarsanız hala 203 kodlu hesap görünüyor ancak Halk Bankasına gidince artık böyle alınmadığını öğreniyorsunuz. İşin ilginç yanı +30 kez Çevre Şehirciliği aramanıza rağmen kimse durumdan haberdar değil. Farklı şehirlerdeki 3 müdürlük de durumdan habersiz.

https://i.hizliresim.com/vJ3lPr.png
 
@Gülay
Artık çevre ile ilgili işlemlerde para yatırırken de referans numarası alınacak.

@Gülay
Artık çevre ile ilgili işlemlerde para yatırırken de referans numarası alınacak.
 
@Abdulkerim Doğam

Ben aldım birkaç kez. Ancak bazen sistemsel sıkıntı nedeniyle alınamıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne telefonla bile ulaşsanız, ref kod alabilirsiniz.
 
Referans nolu UATF alınmasının nedeni; Bakanlık Uatf kullanımını kaldırıyor uatf basımını durdurdu yerine Atık yönetim uygulaması kullanılacak.Müdürlüklerde UATF az miktarda olduğundan önce bankaya para yatırdığımız takdirde istediğimiz sayıda UATF koçanı bulamayabiliriz uygulama bu yüzden.
 
Bazı illerde yeni uatf formu verilmiyor yeni sisteme geçilecek diye, peki bu sistem tam olarak nasıl işleyecek ayrıntılı bir döküman bulamıyorum bununla ilgili. Yardımcı olabilir misiniz?
 
@Gizem Sunar

Merhaba Gizem Hanım,
İl müdürlüğünü aradım referans numarası verdi. Numaraya göre bankaya gittim parayı yatırdım. Dilekçenin ekine dekontu koydum ve UATF'nu aldım. (1 yıldır bu şekilde alıyoruz.)
Dilekçenin ekine ayrıca İl müdürlüğünden UATF'nu alacak kişinin kimlik fotokopisini ekliyoruz.
 
@Cem Yılmaz
@dilek kaya

Merhaba,
UATF alırken il müdürlükleri aramanıza gerek yok.
basvuru.csb.gov.tr adresinden firmanız için referans numarasını kendiniz alabilirsiniz. Kolay gelsin.

@dilek kaya

Eski koçanları kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

@Gülin Ç.

Merhaba,
Çevre Kapsamındaki tüm ödemelerde;
basvuru.csb.gov.tr adresinden gerekli referans numarası alınabilmektedir. Bilgilerinize. İyi çalışmalar dilerim.
 
@Gizem Sunar

Bakanlığın MOTAT sistemi ile ilgili güncel eğitim sunumu arkadaşlar atık yönetim uygulaması üzerinden kullanımı anlatılıyor.
 

Ekli dosyalar

  • MoTAT_EGITIMI_TEMMUZ_MoTAT_2017.pptx
    3.8 MB · Görüntüleme: 50
merhaba arkadaşlar,
tesisime gelen uatf formlarında üretici tarafından yazılan kilo ile bertarafçı olarak tesisimdeki kantarda yazılan kilolarda bir tona kadar fark çıkmaktadır. bu fark için yasal bir durum söz konusu mudur?
 
tek tek mi 1000 ton yoksa yıllık aylık toplam gibi mi? Kantar farkı 50-100 kg oluyor.
 
birinden birinin kantarının kalibrasyonu fena bozulmuş. Biz kantar farkı olmasın diye şöyle yapıyoruz.Neticede bertaraf ettiğin kadar para ödersin, bertarafçının kantarındaki miktarı uatflere yazıyoruz, irsaliyedeki miktarın çok bir önemi kalmıyor.
 
Üst