Burak Yeniay
Kayıtlı Kullanıcı
Yönetmeliği okudum, ancak kafama takılan bir konu var. Bu yönetmeliğe tabi olmak için esas, "faaliyette toprak ile temas" mıdır? Yönetmeliğin "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" kısmı " Ek-2, Tablo 2’de yer alan faaliyetleri yürüten mevcut faaliyet sahipleri ile yeni başlayacak faaliyet sahipleri Ek-3’de yer alan Faaliyet Ön Bilgi Formunu Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sisteminde doldurarak il müdürlüğüne bildirir." demekte ancak 14 Haziran 2012 PERŞEMBE resmi gazete yayınlayan yeni "Tablo-2" ile neredeyse dahil olmayan faaliyet bırakılmamış. Şimdi tüm bu firmalar bu işlemi mi yapacak? Diyelim tesisimiz tüm faaliyetini geçirimsiz yüzeyde gerçekleştirmekte, Atık Yönetim Planı, Kimyasalların Envanteri, Seveso, Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) gibi gerekli her şeyi yaptı. Beyanlarını düzenli yapmakta ve tesisten kontrolsüz atık çıkmamakta, toprağa atık vermemekteyse. Yine de tablo-2'de olduğu için "Faaliyet ön bilgi formu" doldurmakla yükümlü müdür?
yazmayı unutmuşum "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" 8/6/2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Yine de yükümlü olup olmama kısmından emin olmak istiyorum.
yazmayı unutmuşum "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" 8/6/2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Yine de yükümlü olup olmama kısmından emin olmak istiyorum.