• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Toplama ayirma tesisi bulunmayan iller

MİRZA34

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
maya
Arkadaşlar adıyamanda toplama ayırma tesisi henüz yok burdan malatyadaki toplama ayırma tesisimize malzeme alabilir miyim bazıları kendi çabaları ile biriktirmiş alır isek ambalaj beyanı yaparken nasıl bir evrak girmem doğru olur yardımcı olabilir misiniz

ayrıca bir vatandaşta belirli miktar plastik ambalaj var almak istiyorum ama fatura kesemiyor gider pusulası ile ambalaj beyan mümkün değil bunu nasıl bir şekilde çözmem gerekiyor

yardımcı olacak arkadaşlar acil cevaplarınız bekliyorum nasıl bir evrakla almam doğru acaba herkese iyi çalışmalar

@usta44
Kardeşim merhaba, malatyadaki toplama ayırma tesisinin lisansi var ise alabilirsin. Fatura duzenlenir ve aldığınız atik cinsine göre ambalaj atığı ibaresi eklenerek kesilir. Saticilardan atik almak yasak. Bence o ridke girme.

Ambalaj toplama lisansında herhangi bir il sınırlaması yok rutin aldığın gibi bedelsiz faturası ile alım yapıyorsun. vatandaş tan almak yasak o tarz alımları da gayri resmi yapacaksın mecbur.

@Olgaç Sürmelihindi Lafının üstüne laf söyledim üstadım kusuruma bakma :)
Ama vatandaştan geleni almasını engelleyemez patronunun o yüzden özelden taktik ver sen arkadaşa :)

Bedelsiz olayları işveren tarafından da bir duruma bağlanamıyor :ckskc: bu durumda ne yapılmalı ? öyle olan faturaları sisteme yüklememizde gerekiyor :kötü:

Adıyaman'da ambalaj toplama ayırma lisansı almış tesis 2016 dan beri mevcut gözüküyor, Eğer adıyaman belediyesinin herhangi bir ambalaj toplama ayırma faaliyeti yoksa ve bir firma ile de anlaşmamış ise siz anlaşabilirsiniz. Olur da şahıslardan atık almak istiyorsanız ve belediyeninde Tat anlaşması yok ise, görüşüp , belediye tarafından faturalandırılarak almanız daha doğru olur sanki. @usta44

çok teşekkür ederim ahmet bey

arkadaşlar benim problemim var satış alıştan yüksek çıktı yani mıhasebe gider pusulası ile tamamlamış kendi hesebına göre ve benim bu açığı nasıl kapatacağım bu konuda eksik beyan yapma riskini de girmek istemiyorum çözüm olarak ne yapmam lazım ambalaj beyan sistemimde sıkıntı vardı verileri bir baktım satış fazla benim haberim olmadan alım gider pusulası ile gerçekleşmiş ne yapacağım bu durum satışı girsem bir türlü girmesem risk çözüm yolu bana söyleyebilir misiniz 50 ton kadar açık var çünkü

bunu acil çözmem lazım

@usta44 Sorununun yasal bir çözümü yok arkadaşım, en azından varsa da ben bilmiyorum. :) Kimi tesisler lisanslı gdtlere çıkışlarının bazılarını göstermez o şekilde dengeler. Ama "sokak toplayıcılarından mal almayayım girişim yükseliyor bildirimlerimde hata oluyor" işveren için geçerli değil. Onlar kazandıkları paraya bakar haliyle kaldı ki kar amacı güden işletmeler hepsi. :)