• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tmgd tebliğ

ebru öztürk

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Traçim Çimento
merhaba arkadaşlar. bugün tmgd tebliği yayınlandı. Dikkatimi çeken 2 madde bulunmaktadır. Sizlere sormak istedim.
resmi gazete madde 15:
“(5) Bir TMGD, istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dâhil olmak üzere en fazla beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.”

“(6) Tehlikeli madde güvenlik danışmanı belgesine sahip olanlar, danışmanlık hizmetini, TMGDK bünyesinde istihdam edilerek veya istihdam edildiği işletme bünyesinde verirler.”

Bundan çıkarılan TMKD kurumunda çalışmadan dışarıdan hizmet veremeyecek miyiz? Ben şuan bir firmada tam zamanlı çalışıyorum ( TMGD olarak değil), onun dışında ayda 1 gün sigortalı gözüktüğüm başka bir firmada TMGD olarak gözüküyorum. Acil yorum bekliyorum.

@ebru öztürk

Çevre görevlisi - iş güv. uzm. mevzusu gibi olmuş sanki

osgb yada kısmi çalışma gibi olmuş.
tmgd danışmanlık firmaları yetki alma işlemine kadar ne olacak orası belirsiz

ben şuan kısmı çalışıyorum yani 1 günlük sigorta yatıyor. Ama cümlede istihdam edilmesi diyor. Yani tam zamanlımı çalışmak gerekiyor acaba yanlışmı anlıyorum. @Kenan Atalar

@ebru öztürk Tebliği inceleme fırsatım olmadı ama burada yazan maddelere istinaden; TMGD için tam zamanlı olmalı demiyor, istihdam edildiği diyor. Belki bu çıkarımla sigortalı(1gün) gözüktüğünüz yerde TMGD olabilirsiniz. Ama başka ikinci bir firmada TMGD olarak çalışamazsınız.

teşekkür ederim @jn6zo ama açık kalmış gibi gözüküyor. dediğiniz gibiyse şuan sorun yok. Belkide dışarıdan fatura keserek yapanları engellemek içindir ilginç olmuş

@jn6zo
O halde danışmanlık firmasında çalışmıyorsak 5 işletmeye bakabilme hayallerimiz suya mı düşüyor. Yanlış mı anlıyorum:mad:

Not: Tam zamanlı çalıştığım firmam haricinde 2 tesisle anlaşma aşamasındayım..

Bende çalıştığım firmada TMGD olarak çalışmayı düşünüyordum ama böyle olabilir mi bilmiyorum. İki ayrı yerde yapamazsınız diyor yonetmelık. Çok şaşırtıcı. Verilen hak geri alındı aslında. @ipekuzuner

“(6) Tehlikeli madde güvenlik danışmanı belgesine sahip olanlar, danışmanlık hizmetini, TMGDK bünyesinde istihdam edilerek veya istihdam edildiği işletme bünyesinde verirler.”
Son kısımdaki "istihdam edildiği işletme bünyesinde verirler" cümlesi bence çalışan TMGD'ler için diğer işletmelerde aynı hizmeti verebileceği anlamına geliyor.

Tebliği inceleme fırsatım oldu ve sonrasında Bakanlık ile görüştüm, TMGDK yetki belgesi için bir tebliğ veya genelge yayınlanacakmış.
Tebliğ yayınlandıktan sonra firma bünyesinde istihdam şeklinde veya TMGDK bünyesi üzerinden firmalara (8 adet) danışmanlık hizmeti verileceğinin bilgisini aldım. Bireysel TMGD danışmanlığı yapılamayacak. TMGDK ile ilgili tebliğ veya genelge çıkana kadar mevcut uygulamanın devam edeceği söylendi. Bende Tam zamanlı Çevre Mühendisi olarak çalışıyorum, aynı zamanda başka firmalara TMGD hizmeti veriyorum.

Yani sigortada yapılsa başka şirkete yapamayacak mıyız? Benim bir yerde TMGD olarak 1 günlük sigortam gözüküyor. öyleyse de bir sonraki tebliğe kadar devam edebilir miyiz şuan ? @gencerakif

@gencerakif verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Söyleyecek hiç bi'şey yok. Verdiğimiz emeklere yazık. Danışmanlık firmalarının durumu ortada. 2 hafta önce 100 TL'ye bu hizmeti verebileceklerine dair fiyat teklifi gönderdiler.

@ebru öztürk Şuan Bir günlük sigorta yapılarak
tebliğ çıkana kadar hizmet vermeye devam edebilirsin.
Tebliğ çıktıktan sonra tam zamanlı veya tmgdk yetki belgesi olan firma üzerinden hizmet verebilirsin.
Bende hizmet verdiğim yerlere hizmete devam edebilmek için yetki belgesi alacağım, tebliği bekliyorum

@ipekuzuner Dediğiniz gibi verdiğimiz emeklere yazık. Gebze kimya fabrikasında çevre mühendisi olarak çalışıyorum aynı zamanda tmgd işlerini yapıyorum(resmi olarak dışardan danışmanlık hizmeti alıyorum) fiyat tekliflerini toplarken komik rakamlar verildi işi alabilmek için.
o fiyatlara hakkıyla hizmet verilmesi mümkün değil.
inşallah daha iyi olacağını düşünüyorum.

@ebru öztürk Dün bakanlık ile görüştüğümde yetki belgesi için ayrı bir tebliğ veya genelge yayınlanacakmış. Yetki belgesi alınması ile ilgili detayların açıklanağı. Yetki belgesi tebliğ çıksa bile bir geçiş süreci olur Yılsonunu dahi bulabilir.