• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tıbbi atık

nesliy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ocak 2011
Şehir
Siirt
Firma
Kamu
Arkadaşlar merhaba,

Atıkların beyanında tıbbi atıkların da beyanı yapılıyor mu? bir gıda fabrikasında laboratuvarda oluşan atıklarımız tıbbi atık olarak sterilizasyon şirketine verilmektedir ve bunlarla ilgili UATF doldurulmamaktadır.
 
@Aydın Demirel

MÇK' ya hastaneler katılmıyor. Görüşlerimizi sormak için ayrı bir toplantı yaptılar ve bir kişi bile bu rakamı uygun görmedi. Görüşler hiçe sayıldı.
Ankara için uygun olduğu kanısına nasıl vardınız peki? Tüm Türkiye'de pahalıysa bu fiyat uygun mu oluyor? Hesaplama kriteriniz bu mu?

Burada herhangi bir hastanenin imzası var mı?
 

Ekli dosyalar

  • 2017 Tıbbi Atık Ankara Ücreti MÇK Kararı.pdf
    390.9 KB · Görüntüleme: 30
Gizem hanım, görüşlerinizin hiçe sayılması sadece Ankaraya has bir özellik değil. Bu heryerde böyle. Hastane yöneticileri çağırılır, teklifleri sorulur ve çoğu devletin hastanesidir zaten. Onlar direnebildikleri kadar direnirler ve Vali yrd. orta bir noktada anlaştırır. Benim bildiğim bu şekilde ve 3 kere bende katıldım MÇK toplantılarına. Bana sinirlenmenize gerek yoktu. Bende sizinle aynı taraftayım ama ekte Bakanlığın yayınladığı 2015 yılının(bakanlık 2016 yılını yayınlamadı) fiyat listesine göre böyle bir açıklama yaptım. Sizde listeye bakınca bana hak vereceksiniz. Ayrıca sterilizasyon işlemini yapan firma ile görüşerek maliyet çıkarabilir ve bunun üzerinden gelecek MÇK da sayın Valiye sunabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
 

Ekli dosyalar

  • WEBEMCK2015 (5).xlsx
    24.8 KB · Görüntüleme: 13
  • muğla.pdf
    3 MB · Görüntüleme: 21
  • nevşehir-DENİZLİ.docx
    13.9 KB · Görüntüleme: 20
Siz ilk mesajınızda ne dediniz? "Türkiye ortalamasının altında ve MÇK da tüm hastane idarecilerinin katılımı ile belirlenir rakamlar."
Ben de diyorum ki MÇK'da hastaneler yok. Öncesinde yapılıyor toplantı, görüş soruluyor. Sonra da verdiğiniz görüşten bambaşka bir rakam kabul edildi denilerek onaylanıyor.İkinci mesajınızda ne dediniz? "görüşlerinizin hiçe sayılması sadece Ankaraya has bir özellik değil. Bu her yerde böyle." Hani ortak belirleniyordu?

Taraf tutmuyoruz burada, aynı taraftayız gibi söylemlere gerek yok. O kadar kendinizden emin konuştunuz ki ilk mesajınızda sinirlenmemek elde değildi.
 
Merhaba;
İlgililerin malumudur tıbbi atık taşıma araçlarına Araç Takip Sistemi taktırılarak sisteme entegre edilmesi gerekiyor. Çalıştığım şirkette bunu henüz yapmış değiliz. İl çevreden Firma lisansı, taşıma lisansı, araç takip cihazı bilgileri gibi ekleri içeren bir dilekçeyle lisansın MoTAT' a entegre edilmesini talep ettim ama yeterli olmadığı cevabını aldım.Baştan başvuru yaparcasına bakanlığın sitesinde belirtilen 19 madde deki bilgileri içeren bir başvuru yapılmasını söylediler. Bu durumla daha önce karşılaşıp sorunu aşan arkadaşların yardımını bekliyorum. (Söz konusu 19 maddeyi de bulamadım)
Teşekkürler.
 
Gizem hanım , ankarada bir sürü hastane var tabi. Hepsini MÇK toplantısına sokamazlar diye düşünüyorum ama Ordu gibi daha küçük yerlerde çağırılıyorlar. Sizleride zaten ayrıca toplantı yaparak görüşlerinizi almışlar. benim söylediklerimi yanlış anladığınızı düşünüyorum. buradada hastane yetkilileri düşük fiyat talep eder, bertarafçı ise daha yüksek fiyat ister ve Vali yrd. ortada bir rakam belirler. "Görüşlerinizin hiçe sayılması sadece Ankaraya has bir özellik değil. Bu her yerde böyle." derken bunu kastettim. Bakın 2017 yılı için ankara'nın fiyatı Ordu'dan ucuz. Bana önyargılı bakmazsanız sizde bu gerçekleri görmüş olusunuz. Ama yinede kızma hakkınızı kullanabilirsiniz tabi. sağlıcakla kalın.
 
Sağlık kuruluşları tıbbi atık yönetim planı oluşturmalıdır diyor yeni yönetmelikte.

Bu plan ile ilgili fikri olan var mı, elinde taslak plan olan paylaşabilirse çok güzel olur.
 
Bu plan ünite içi atık yönetim planı her halde çünkü madde 22 de anlatıldığına göre şuan hastanelerde bu yönetim planı kullanılıyor
 
Yeni yönetmeliğe göre

Tıbbi atık yönetim planı
MADDE 22 – (1) Sağlık kuruluşları;
a) Bu Yönetmelik gereği hazırlamaları gereken tıbbi atık yönetim planında; tıbbi atıkların kaynağında ayrı toplanması ve biriktirilmesi, atıkların toplanması ve taşınmasında kullanılacak ekipman ve araçlar, atık miktarları, toplama sıklığı, toplama rotası, geçici depolama sistemleri, toplama ekipmanlarının temizliği ve dezenfeksiyonu, kaza anında alınacak önlemler ve yapılacak işlemler, bu atıkların yönetiminden sorumlu personel ve eğitimleri başta olmak üzere detaylı bilgilere yer vermek,
b) Tıbbi atık yönetim planını her yıl güncellemek,
zorundadır.

l) Sağlık kuruluşu: Ek-1’de yer alan ve faaliyetleri sonucu tıbbi atık üreten kişi, kurum ve kuruluşları,

Ek-1 Madde 30-Listede yer almayan fakat faaliyetleri sonucu tıbbi atık oluşturan kurum ve kuruluşlar

demekte,

Yani reviri bulunan herhangi bir işletme bu tıbbi atık yönetim planını 6 ay içinde hazırlamak zorunda, doğru anlıyorum sanırım?
 
Tıbbi atık planından bahsediyor, sonra da genel atık yönetim planına entegre edilebilir diyor. Ünite içi atık yönetim planının formatında burada istenen kısımlar zaten mevcut. Neden ünite içi atık yönetim planı demekten kaçınmışlar onu anlayamadım. Belki yeni bir format hazırlanacaktır, o kısmı ben de anlayamadım. Ama hali hazırdaki ünite içi atık yönetim planınız güncel ve yeterliyse bence şimdilik bir şey yapmaya gerek yok bu konuda.
 
@Emrah BOZKURT

istememekle birlikte ben de öyle anlıyorum. Endüstriyel atık yönetim planı'yla entegre yapılabilir yazıyor. Olmadı e.ayp'ye ekledik mi kurtarırız
 
Üst