• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Teknik uygunluk raporu

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Merhabalar arkadaşlar,

Çevre lisansı aşamasında Teknik uygunluk raporu telaşı almış başını gidiyor. Bakanlığımızın yayınladığı alınacak lisansa göre "TEKNİK UYGUNLUK RAPORU FORMATLARI"na ekten tek tek de, sıkıştırılmış hepsi bulunan tek dosyayla da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
 

Ekli dosyalar

  • Teknik Uygunluk Rapor Formatları.Tarık CAN.rar
    140.8 KB · Görüntüleme: 1,935
  • tehlikeli atık.doc
    31.5 KB · Görüntüleme: 581
  • Genel Bilgi.docx
    16.8 KB · Görüntüleme: 508
  • tehlikesiz atık.doc
    38 KB · Görüntüleme: 1,127
  • Atk Yag.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 251
  • ömrünü tamamlamış lastik.docx
    14.9 KB · Görüntüleme: 208
  • Atık pil ve akümülatör.docx
    18 KB · Görüntüleme: 176
  • Bitkisel atık yağ.docx
    16.5 KB · Görüntüleme: 206
  • Ömrünü tamamlamış araç geçici depolama.docx
    15.3 KB · Görüntüleme: 214
  • Ömrünü tamamlamış araç işleme.docx
    15 KB · Görüntüleme: 196
  • Tıbbi atık sterilizasyon.docx
    15.2 KB · Görüntüleme: 232
Çok teşekkür ederim. Ambalaj atığı toplama ayırma tesisinin çevre izin lisans belgesi yenileme işlemlerini başlatacağım.İlk önce yapmam gereken şey teknik uygunluk raporu ile birlikte dilekçe verilmesi midir? @Olgaç Sürmelihindi
 
@birgulcom
Yenileme için, il müdürlüğü uygunluk yazısı, kapasite raporu, ced yazısı, teknik uygunluk raporunu sisteme yukleyeceksiniz. İl müdürlüğü uygunluk yazısı için dilekce vereceksiniz
 
İlk yapılan lisans başvurusunda ki il müdürlüğü uygunluk yazısı yerine yenisini talep edeceğim, daha sonra denetleme geçireceğiz, yeni gelen uygunluk yazısı ve diğer evrakları sisteme yükleyeceğim doğru mudur? @Olgaç Sürmelihindi
 
@birgulcom
Aynen öyle. Buradaki amaç işletmede herhangi bir değişiklik var mı yoksa ilk aldığı lisans şartlarını sağlıyor mu onu öğrenmek.
 
Tamamdır teşekkürler. Son olarak uygunluk yazısı dilekçesinin sistemdeki formatı gfb'den sonraki aşama için hazırlanmış yenileme için dilekçe mevcut mudur aynısını mı kullandınız yenilemenin belirtilmesi gerekiyor mu?. Gönderdiklerinizin arasında var mıydı göremedim. @Olgaç Sürmelihindi
 
@birgulcom
Gonderdiklerim arasinda il müdürlüğü uygunluk yazısı için dilekçe mevcut. Hatta bakanlığın internet sitesinde ced izin ve denetim genel müdürlüğü sekmesinden girip izin lisans islemleri yazi rapor formatlarindan girerek ulasabilirsiniz ve dilekcede cevre izin ve lisans yenileme nedeniyle diye belirtirseniz olur.
 
tek sayfa halinde var bakanlığın sayfasında.az önce burda paylaşılmış bi taslak gördüm ama plastik granül üzerine.ben toplama ve ayrıştırma tesisine ait bi örnek rapor istiyorum.
 
merhabalar,
tıbbi atık sterilizasyon tesisi için teknik uygunluk raporu hazırlıyorum ama formatta ufak bir değişiklik olmuş madde 7.12'de "sterilizasyon tesisi uygunluk yazısı" gibi bir belge istememktedir. bununla ilgili bilgisi olan var mı? Bakanlık ile görüştüm üretici firmadan alabilirsiniz dedi fakat üretici firma nasıl bir yazı yazması gerektiğini bize soruyor. böyle örnek bir yazı yazmış olan var mı?
 
@Olgaç Sürmelihindi Merhaba ambalaj atığı toplama ayırma tesisinin GFB sini aldım. İzin lisans için ne yapmam gerekiyor. Ambalaj atığı toplama ayırma tesisi için elinizde teknik uygunluk raporu var mı ?

ambalaj atıkları toplama ayırma tesisinin izin lisansını almak için teknik rapora hazırlamam gerekiyor elinde olan var mı ?
 
@Olgaç Sürmelihindi bey bir konuda bilgi isteyecekti atık yağ.kont. yönetmeliği madde 19 da yazan teknik uygunluk raporu Tübitak veya bakanlıkça yetkilendirilen kuruluşlar tarafından onaylanır diyor bu kuruluşların listesi nerede kimler
 
@okyanus35

Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği
Atık motor yağları için geçici depolama tankları/konteynerleri
MADDE 19 – (1) Motor yağı üreticisi, atık motor yağlarının toplanması amacıyla satış yerlerine yakın noktalarda, araç bakım-muayene servis istasyonlarında, akaryakıt satış istasyonlarında ve benzeri yerlerde atık motor yağı geçici depolama noktaları oluşturur. EK-4/A’da yer alan uyarı ve bilgiler ile EK-4/C’de yer alan sembol, tüketicilerin ve kullanıcıların görebileceği ve bilgilenebileceği şekilde bu noktalarda bulundurulur.
(2) Atık motor yağı geçici depolama tanklarının/konteynerlerinin hacmi en az 200 lt ve en fazla 1250 lt’dir. Atık motor yağları, kırmızı renkli, üzerinde "Atık Yağ" ibaresi yer alan ve yağmur suyundan korunan tank/konteynerlerde depolanır. Araçlardan çıkan yağ filtreleri atık motor yağı geçici depolama tanklarının yanında bulunan ayrı bir kapaklı konteynerde biriktirilir. Kesinlikle çöp kutusuna atılmaz veya çöp depolama alanına gönderilmez. Kullanılmış yağ filtresi konteyneri üzerinde "Yağ Filtresi" yazmak ve yağmur suyundan korunmak zorundadır. Bu filtreler boşaltıldıktan sonra Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında depolanır ve bertaraf edilir.

Teknik uygunluk raporu hakkında değil gibi ?..

Çevre lisansı alınması
MADDE 23 – (Başlığı ile birlikte değişik:R.G-30/3/2010-27537) (1)
(1) Atık yağ rafinasyon ve rejenerasyon tesisi kurmak ve/veya işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Bakanlıktan çevre lisansı almak zorundadırlar. Çevre lisansı alınması işlemlerinde Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. Söz konusu Yönetmeliğin Ek-3 C sinde yer alan Teknik Uygunluk Raporunun içeriği, bu Yönetmelik kapsamında Bakanlıkça yapılacak çalışmalarla belirlenir.

Bununla ilgili de çşb sitesinde;

Teknik uygunluk yazıları linkinde;

Atık yağ geri kazanımı için hazırlanan format ektedir.

Formatta da aşağıdaki şekilde ifade edilmektedir.

RAPORU HAZIRLAMASI UYGUN
BULUNAN KİŞİ, KURUM/KURULUŞ:

Teknik Uygunluk Raporu, çevre yönetim birimi, istihdam edilen çevre görevlisi ya da Bakanlıkça yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firmaları veya bilimsel kuruluşlar tarafından aşağıda yer alan formata uygun olarak hazırlanır.
[TBODY] [/TBODY]
 

Ekli dosyalar

  • AtikYagGeriKazanim01022016.docx
    23 KB · Görüntüleme: 78
Üst