• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Teknik uygunluk raporu

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Merhabalar arkadaşlar,

Çevre lisansı aşamasında Teknik uygunluk raporu telaşı almış başını gidiyor. Bakanlığımızın yayınladığı alınacak lisansa göre "TEKNİK UYGUNLUK RAPORU FORMATLARI"na ekten tek tek de, sıkıştırılmış hepsi bulunan tek dosyayla da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
 

Ekli dosyalar

  • Teknik Uygunluk Rapor Formatları.Tarık CAN.rar
    140.8 KB · Görüntüleme: 1,935
  • tehlikeli atık.doc
    31.5 KB · Görüntüleme: 581
  • Genel Bilgi.docx
    16.8 KB · Görüntüleme: 508
  • tehlikesiz atık.doc
    38 KB · Görüntüleme: 1,127
  • Atk Yag.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 251
  • ömrünü tamamlamış lastik.docx
    14.9 KB · Görüntüleme: 208
  • Atık pil ve akümülatör.docx
    18 KB · Görüntüleme: 176
  • Bitkisel atık yağ.docx
    16.5 KB · Görüntüleme: 206
  • Ömrünü tamamlamış araç geçici depolama.docx
    15.3 KB · Görüntüleme: 214
  • Ömrünü tamamlamış araç işleme.docx
    15 KB · Görüntüleme: 196
  • Tıbbi atık sterilizasyon.docx
    15.2 KB · Görüntüleme: 232
Merhabalar,

Geri kazanım tesisleri lisans başvurularında "Teknik Uygunluk Raporu" hazırlanması ve herhangi bir üniversitenin Kimya Mühendisliği veya Çevre Mühendisliği bölümlerinden "Akademik Rapor" temin edilmesi gerekmektedir. "Teknik Uygunluk Raporu" hazırlanması ve/veya "Akademik Rapor" temin edilmesi konusunda yardıma ihtiyacı olan kişiler bana ulaşabilirse yardımcı olabilirim.

İyi çalışmalar diliyorum..
 
@H. Mustafa Pekçetin

formata göre hazırlayın firmanın kaşe-imzasını her sayfaya yapın kabul ediyorlar.
 
@Pınar Özgen
Pınar hanım,atık sular için hazırladığınız teknik uygunluk raporunu paylaşma imkanınız var mı?
 
proses suyunu arıtıp tekrar sisteme veriliyorsa deşarj izninde teknik uygunluk raporunu kim hazırlaması gerekiyor. Üniversiteler mi? yoksa başka kuruluşlarda hazırlayabilir mi?
 
Öncelikle proses atık suyunu arıttığınız arıtma tesisi "Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı Genelgesi"ne tabi olabilir. Eğer atıksu arıtma tesisiniz söz konusu genelge kapsamına giriyor ve tesiste oluşan proses atıksuları deşarj edilmeden tekrar tesise besleniyor ise; herhangi bir üniversiteden proses atık sularınızın bu atıksu arıtma tesisinde arıtılarak tekrar tesise beslendiğine dair bir "Teknik Rapor" hazırlatmanız gerekmektedir. Sonrasında bu "Teknik Rapor" ile arıtma tesisinizin söz konusu genelgedeki kapsamına göre Bakanlığa veya İl Müdürlüğüne müracaat ederek "AAT Proje Onay Muafiyeti" almalısınız. Ancak atıksu arıtma tesisiniz söz konusu genelge kapsamına dahil değilse, bu işlemlere gerek yoktur. (Bkz
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
)

Bunun dışında eğer tesisiniz bahsettiğiniz üzere kapalı sistem olarak çalışıyor ve proses atık sularınızı herhangi bir alıcı ortama deşarj etmiyorsanız, zaten "Deşarj İzni" ne de tabi olmazsınız. Bu konuda bağlı olduğunuz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek, prosesinizin kapalı sistem olduğunu ve herhangi bir atık su deşarjınızın olmadığının tespiti yapılarak; "Deşarj İzni Muafiyeti" almalısınız. Ancak böyle durumlarda da bazı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri kendileri yerinde tespit yapmalarına rağmen, herhangi bir üniversiteden de "Teknik Rapor" alınmasını talep etmektedir. Söz konusu "Teknik Rapor"lar genellikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden temin edilmektedir. İsterseniz bu konuda yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar
 
@Canan Erkan

"Atıksu Arıtma /Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı" nın II. Bölüm (Proje Onayı İstenmeyecek Durumlar) (c) maddesinde;
"Evsel atıksular hariç prosesten kaynaklanan atıksuyu arıttıktan sonra hiçbir şekilde deşarj yapılmayacağına (sulama suyu olarak kullanım deşarj kabul edilecektir) veya arıtılan atıksuyun proseste kullanılabilirliğine ilişkin üniversitelerin çevre mühendisliği bölümüne veya çevre mühendisliği bölümü öğretim üyelerince hazırlanıp onaylanması koşuluyla Çevre Araştırma ve/veya Uygulama Merkezlerine hazırlatacakları teknik raporu ilgili onay merciince uygun görülenlerin bahse konu atıksu arıtma tesisleri" hazırlatılacak yer yazmaktadır.

Raporda uyulması gereken hususlarda III. Bölüm (Proje Sunumu ve Değerlendirilmesi) (f) maddesinde;
"Atıksu deşarjı yapmayacak tesislerin hazırlatacakları teknik raporun 2 nüsha (1 asıl bir kopya) olarak hazırlanması, tüm sayfalarının raporu hazırlayan uzmanlar tarafından paraflanması, teknik raporun CD (2 adet) ortamına alınmış halinin bulunması, işletmenin, üretimden kaynaklanan atıksularını hiçbir suretle herhangi bir alıcı ortama deşarj etmeyeceğine ve/veya tamamını geri kazanılacağına dair atıksu arıtma tesisinin maksimum kapasitesinin belirtildiği noter onaylı taahhütnamenin dosyaya eklenmesi, su kütle dengesi oluşturularak, su kullanım/atıksu oluşum yerleri ve miktarlarının tablo olarak özetlenmesi, arıtıldıktan sonra kullanılacak suyun özelliklerinin belirtildiği prosese özgü tablo oluşturulması, tesiste kullanılan ve atıksu oluşumuna yol açan tüm
proseslerin bir blok akım diyagramında gösterilmesi, seçilen ya da uygulanmakta olan arıtma teknolojileri/yöntemleri kullanılarak geri kazanılan atıksuyun proseste kullanılabilirliğine ilişkin değerlendirme yapılması gerekmektedir. Onay merciince değerlendirme işlemi Genelgede belirtilen
proje onay süreleri dikkate alınarak yapılır."

uygun şekilde hazırlanması gerekiyor. Ayrıca tek bir kişi tarafından rapor hazırlanması bazı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri kabul etmiyorlar. En az 2 kişinin raporda imzası ve parafı bulunmasını istiyorlar.
 
Murat beyden teknik uygunluk raporu konusunda geri dönüş oldu mu? Format var, üniversitede onaylatılacak deniyor, çok basit gibi geldi, detaylandırma konusunda ne yapılabilir, örnek verebilecek arkadaşlarımız var mı?
 
İl müdürlüğündeki arkadaşlar 2004 ten önce kurulduğuna dair resmi bir belgeyi dilekçe ekinde sunmam halinde çevre izninden muaf olucağını söyledi de bi danışayım dedim.
 
Artık 01.11.2014 tarihi itabari ile Çevre İzin ve Lisans yönetmeliği yürürlükte olacak ve bu yönetmeliğin
ek-1 :10.2 Nüfusu 100.000 kişi ve üzeri olan kentsel ve/veya evsel nitelikli atık su arıtma tesisleri
ek-2'sindeki 10.3. Nüfusu 100.000 kişinin altında olan kentsel ve/veya evsel nitelikli atık su arıtma tesisleri,
10.8 Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer almayan, alıcı ortama atıksu deşarjı olan işletmeler.
maddeleri yer alıyor.

Nüfusunuza göre karar verirsiniz.

Büyük ihtimalle Atıksu Artıma Tesisi Proje Onayını kast etmiştir.

** Atıksu Arıtma Tesisi Proje Onayı (27/4/2004 tarihinden sonra inşaatı başlamış atıksu arıtma tesisleri için) veya muaf olduğuna dair belge (27/4/2004 tarihten önce kurulan veya inşaatına başlanılan atıksu arıtma tesisleri için.

ayrıca ÇKAGİLHY 'de ek-2'de 10.6. Kentsel ve/veya evsel nitelikli atık su arıtma tesisleri maddesi vardı.
 
@asmin

tesis 27.04.2004'ten önce açılmış ise belediyeden yazı alablirsiniz, var ise elektirik faturasını gösterebilirsiniz, yada tesisin ilk açılışında proje onayı falan yapıldıysa onları gösterebilirsiniz.

Atıksu arıtma tesisi projesi için ya muaf yazısı alacaksınız yada proje onay yazısı alacaksınız Çevre il müdürlüğünden verilen evrağı daha sonra deşarj izni başvurusunda kullanacaksınız istenilen evraklar kısmında.
 
teşekkür ederim cevaplarınız için..Konuyla alakalı değil ama bir soru daha sormak istiyorum Emine hanım..
EK-2 7.1 maddesinde yer alan tesisim yeni yönetmelikte kaldırılmış bulunuyor.Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
 
@asmin
Çevre izni veya lisansını almışsanız Çevre İl müd. dilekçe yazarsanız Çevre İzin ve Lisans yönetmeliğine göre değerlendirmesi istersiniz gerekli bilgiyi verirler.
 
Hayır, sadece arıtma tesisi proje onayından muaf yazısını il müdürlüğünden gerekli belgelerle alabilir, bu yazıyı deşarj izni başvurusunda istenilen belgelere yükleyebilirsin.
 
mrb. tat lisans başvurusunda bulunacağız tesisimiz sadece toplama ve ayırma yapıyor. ancak dün sistemde sadece veri giriş sistemi onay yazısı istenirken bu gün teknik uygunluk raporu isteniyor. bunun için nasıl bir yol izlemeliyim
 
Üst