• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Teknik uygunluk raporu

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Merhabalar arkadaşlar,

Çevre lisansı aşamasında Teknik uygunluk raporu telaşı almış başını gidiyor. Bakanlığımızın yayınladığı alınacak lisansa göre "TEKNİK UYGUNLUK RAPORU FORMATLARI"na ekten tek tek de, sıkıştırılmış hepsi bulunan tek dosyayla da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
 

Ekli dosyalar

  • Teknik Uygunluk Rapor Formatları.Tarık CAN.rar
    140.8 KB · Görüntüleme: 1,935
  • tehlikeli atık.doc
    31.5 KB · Görüntüleme: 582
  • Genel Bilgi.docx
    16.8 KB · Görüntüleme: 508
  • tehlikesiz atık.doc
    38 KB · Görüntüleme: 1,128
  • Atk Yag.docx
    17.6 KB · Görüntüleme: 251
  • ömrünü tamamlamış lastik.docx
    14.9 KB · Görüntüleme: 208
  • Atık pil ve akümülatör.docx
    18 KB · Görüntüleme: 176
  • Bitkisel atık yağ.docx
    16.5 KB · Görüntüleme: 206
  • Ömrünü tamamlamış araç geçici depolama.docx
    15.3 KB · Görüntüleme: 215
  • Ömrünü tamamlamış araç işleme.docx
    15 KB · Görüntüleme: 196
  • Tıbbi atık sterilizasyon.docx
    15.2 KB · Görüntüleme: 232
merhaba. aeee konusunda teknik uygunluk raporu hazırlıyorum. raporun içerisinde 7.5 Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Oran Takip Formlarının Raporlama Sistemi dediği nedir acaba bilen varsa yönlendirebilir mi ?
 
Cansu Hanım merhaba, bu konuyu bir arkadaşa sordum. Kendisi de bu konu ile ilgili birşey bulamamış. Ama şunu yapmış; MOTAT sistemi üzerinden gönderilen kayıtlara ve kütle denge raporlarına atıfta bulunduğunu söyledi. Şuan çevre lisansı değerlendirme aşamasındaymış. Yine bu konuyu araştıracağım.
 
ben kimseden bir cevap alamayınca 'Firmaya ait bilgiler ECBS üzerinden MOTAT sistemine girilmektedir. Kütle denge raporları bölümünde bilgilere ulaşılmaktadır.' diye bir atıfta bulundum. kabul edildi.
 
herkese merhabalarr. İzin lisans başvuru süreci içerisindeyiz. teknik uygunluk raporlarından tehlikesiz atık geri kazanım ile ambalaj atığı geri kazanımı hazırladım fakat ambalaj atığı toplama ayırma için tesise kabul edilen atıklar kısmında takıldım. gfb belgemizde atık kodları mevcut iken toplama ayırma belgesinde yok. mesela 150101. neyi baz alarak hareket etmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
 
Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama Tesisi için teknik uygunluk raporu örneği atabilecek olan var mı?
 
@H. Pınar Çulha Pınar Hanım Uğur Bey'e ulaştım fakat konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi ?‍♀️ bütün kodlardan kastınız nedir? Bende firmalardan almış olduğumuz kodları yazdım sadece.
 
@Elif Esin Yalçın Tamam o zaman Hasan bey var bana açıklamayı o yapmıştı. Artık ambalaj tatlar atık kodu seçemeyecek herkes bütün 15li kodları almak zorunda diye. Kendisini ararayıp probleminizi detaylıca açıklarsanız yardımcı olacaktır. Aşağıdaki listeden atık yönetimi birimi ambalaj atıkları yönetimi şubesinden birini ararsanız da yardımcı olacaklardır:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Melike Hanım Merhaba, tehlikesiz atık geri kazanım lisansı başvurusunda hazırlanan teknik uygunluk raporunda ithalat yapacağınız zaman atık kodlarına karşılık gelen gtip numaralarını belirtirsiniz. Daha sonra sistem üzerinden gerekli belgeleri yükleyerek çevre lisansına başvuruda bulunursunuz.
 
Merhaba Olgaç Bey, çok üstü kapalı yazdığım için farklı anlaşılmış. Önceden alınmış bir lisansımız var ve dediğiniz gibi başvuru aşamasında bi teknik uygunluk raporu hazırlattık fakat bu raporda sadece 2 adet gtip numarası var, şuan o gtip numaralarının haricinde 3 adet daha gtip numarası ekletmek istiyoruz böyle bir şey mümkün müdür yoksa tekrar lisans yenileme sürecine mi gireriz ?
 
@Melike Yıldız Melike hanım, yurtdışından atık alabilmeniz için geri kazanım lisansı ve alacağınız atığa karşılık gelecek olan gtip nunarası için lisansınız da atık kodu olması gerekir. Eğer gtip nunarası belirtilmediyse sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Gtip numarası yoksa çevre lisansını yenilemeye gerek yok. Ancak bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğü ile görüşün.
 
Ambalaj Atığı geri kazanım teknik uygunluk raporu formatı 4.1 ;
Geri dönüşüm sonucunda elde edilen malzemenin nihai ürün olmaması halinde; malzemenin kullanımına yönelik talebin sürekli olduğunun ve malzemenin ekonomik değere sahip bir ürünün üretim prosesinde ihtiyaç duyulan hammadde niteliğinde olduğunun malzemeyi talep edenin taahhüttü ile belgelemesi ve geri dönüştürülmüş malzeme ile yapılan üretim sonucunda elde edilen nihai ürünün ürün standardını bozmadığına dair yazı. (Ürün standardının belirtilmesi/gösterilmesi gereklidir)


Sadece kırma işlemi yapıyoruz o yüzden bu maddeye uyduğunu düşünüyorum.
1) Oluşan ürünü sattığımız yerlerden ihtiyaç duyulan ham madde niteliğinde olduğuna dair firmalardan taahhüt alıp bunu belgelemek zorunda mıyız yoksa genel anlamda kullanım alanları hakkında kendim yazı yazsam olur mu ?

2) Raporu hazırlarken bu ürünler için satış gösterip fatura ibraz etmem gerekli mi?

3) Kırılan plastik çapaklar için fatura kesildiğinde 17/4-g 'ye göre kdv'siz çıkış yapabiliyor muyuz, yoksa kdv'li mi olmak zorunda ?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ? ? ?
 
Gürkan bey,
malzemeyi sattığınız birkaç yerden "...... firmasından alınan malzemenin üretimde kullanılıp ürün kalitesini bozmadığı ve tedarik edilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur" şeklinde yazı almanız gerekir. Fatura vs eklemenize gerek yok. Kesin olmamakla birlikte çapaklar için faturalarda kdvsiz kesiliyor.
 
Üst