• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atıklar nasıl depolanmalıdır?

damlafafanoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2015
Firma
çalışmıyorum
tehlikesiz atıklar bina içinde depolanabilir mi? Kullanılacak yağlar bina içerisinde depolanması çevreye ve binaya zararı var mıdır?
 
Atık yönetimi planındaki atıkları faturalarda ayrı ayrı görmek istiyorlar denetimlerde. Aydın müdürlüğü karışık ambalaj olarak çıkılmasına izin vermiyor mesela ?
 
eğer tonajlarınız yüksek ise ayrı depolamanızı tavsiye ederim, hem bunları satarken de sizin elinizi güçlendirir, he zaten tonajlar düşük belediyenin toplama ayırma sistemine (sözleşmeli lisanslı firma) veriyor iseniz zaten siz ayrı toplasanız da aynı araca atıyorlar hepsini sonra tesiste ayırıyorlar, ayırma ile uğraşmanıza gerek yok.
 
600 bin mi? :) hocam aylık 50 bin ton tehlikesiz-ambalaj atığından bahsediyorsunuz, çok ciddi bi tonaj bu, pres koyarak alandan kazanabilirsiniz, prese harcadığınız maliyeti sadece kartonu ve naylonu ayrı presledikten sonra satacağınız fiyat farkından 1 ayda çıkarırsınız.
 
ayy pardon kg demem gerekiyordu :) 15 01 01, 15 01 02, 20 01 01, 20 01 39 aylık toplam 100 ton. şu anda da para alıyoruz. benim asıl derdim yasal olarak tam uygunluk, il müdürlüğünden net bilgi alamadım.
 
şimdi ambalaj atıklarının yönetmeliğinde ambalaj atıklarını diğer atıklarından ayrı toplamak ve depolamak zorunluluğu var. ambalaj atıklarını karton naylon plastik vs aynı konteynerde toplayabilirsiniz, buradaki diğer atıklardan ayrı toplanmalı ifadesindeki diğer atıklar biraz yoruma açık tehlikesizlerle birlikte topladığınız zaman bunlar ambalaj atığı değil diyen il müdürlüğü çalışanları da bulabilirsiniz, sonuçta hepsi tehlikesiz aynı depolansa da çok problem olmaz ama siz ayırmaya gayret edin diyen il çevre çalışanları da olabilir. bence aynı yerde depolamak çok ciddi sorun çıkarmaz sizin için aynı yerden kastım saydığınız kodların hepsini aynı konteynerde depolamaktan bahsediyorum. Eğer biraz imkanınız varsa ambalaj ve tehlikesiz olarak ayırın kafanız rahat eder :) ama aylık 100 tonda iyi bir tonaj pres hala mantıklı bence, hem alandan tasarruf etmenizi sağlar hem satış fiyatınızı yükseltir.
 
Son düzenleme:
ayrıca şimdi baktım şöyle bir madde var.

f) Sağlıklı bir geri dönüşüm/geri kazanım sisteminin oluşturulması için ambalaj atıklarının kaynağında ayrı biriktirilerek, ayrı toplanması esastır. Ancak, atık getirme merkezlerinde ambalaj atıkları ile aynı biriktirme ekipmanları içerisinde biriktirilmesi Bakanlıkça uygun bulunan atıklar, ambalaj atıkları ile birlikte biriktirilerek toplanabilir.
 
Merhaba ,Belediye sistemine vermiyor , Lisanslı tesise satıyor iseniz ayrı biriktirme zorunluluğunuz var , ama uygulamada karışık biriktirip bir yüzde belirleyip ayrı olarak çıkış yapabilirsiniz ; İl Çevre müdürlüğü için Lisanslı tesise ayrı kalemlerde veriliyor olması yeterli olacaktır diye düsünmekteyim.
 
bu dediğiniz yasal olarak uygun mu peki :) yıllardır bu işi yapıyorum ama beynim yandı, herkes farklı bişey söylüyor ve müdürlük asla net cevap vermiyor :/
 
Bİzim birçok firmada uygulamamız böyle nedeni de şu ; biz zaten toplama ayırma firmasıyız , karışık alabiliriz buna göre fiyatlandırırız , yönetmelikte ayrı biriktirip satın diyor ama işleme tesisine (TAT veya GDT ye) satablirsiniz diyor yani o zaman sadece GDT ye satın demeliydi sanki... Bugüne dek denetlemelerde sorun yaşamadık.
 
Üst