• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi

Sümeyraa08

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ağustos 2015
Firma
Henüz çalışmıyorum
Arkadaşlar pazartesi tehlikesiz atıklar toplama ayırma tesisinde işe başlayacağım. Mezun olduktan sonra ilk kez işe giriyorum daha önce tecrübem yok kısacası. Bununla ilgili bilgilerinizi almak isterim. Neler yapmalıyım, bu işlerde neler yapılıyor nasıl işliyor çalışma süreci, üzerime düşen görevler nelerdir? Geri dönüşüm hurdacılık diye geçiyor esasında adı. Yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim
 
Arkadaşlar merhaba, Tehlikesiz Tat firmasında çalışıyorum. Hurda makas ve hurda filtre cubugu ve asetat hangi kod ile giriş yapabilirim acaba ? Bilgisi olan var mii?
 
Merhaba arkadaşlar Tehlikesiz atık toplama tesisi ve firmadan aldığı atıkları sadece her zaman ekolojiye çıkış yapıyor kestiği tek fatura ekolojiye verdikleri bunu sistemden tehlikesiz atık çıkışı gibi yine normal çıkış olarak mı yazıp giriyoruz.
 
@İNCİ KRBLT
Ekoloni bir firma adi mi? Eger oyleyse ve geri kazanim firmasi ise alinan atiklari tek firmaya cikis yaparak sizde sistemden beyan etmelisiniz.
 
Galiba açık yazamadım ekolojik enerji a.ş diye bir yere veriyor çıkışlarını bir arkadaşım ekolojiyi normal çıkış gibi yapmıyoruz yıl sonunda bildiriyoruz dedi. Bende normal tehlikesiz atık çıkışları gibi girip çıkış yapılıyor sanıyordum.Yani hangisi.
 
@İNCİ KRBLT
Üstadım kütle denge sistemi beyanlarını sen her ay yapmak zorundasın. Sen kimseye bakma atık giriş v3 çıkışlarını düzenli olarak yap.
 
ARKADAŞLAR MERHABA AMBALAJ ATIGI TOPLAMA AYIRMA VE TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA VE AYIRMA BELGEMİZ VAR VE BİZ AMBALAJ LİSANSIMIZI İPTAL ETTİRECEĞİZ SADECE TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA AYIRMA BELGESİ İLE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ BENİM SORUM İSE;
1.ambalaj izin lisansı iptal ettirdikten sonra MOTAT SİSTEMİNDEN TEHLİKESİZ ATIK GİRİŞ VE ÇIKIŞI YAPMAYA DEVAM ETMELİ MİYİM? SADECE TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA AYIRMA BELGESİ İLE MOTAT SİSTEMİNİ KULLANABİLİR MİYİM?
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 
@Seren Doğan
Merhaba, arkadaşlar yardımcı olmuş. Ambalaj atığı toplama ayırma lisansını iptal ettirdikten sonra çevre bilgi sisteminden tehlikesiz atıkları beya etmeye devam edeceksiniz.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Hangi başlık içeriğine yazacağıma emin olamadım ama buradan devam etmeyi uygun gördüm. :)
Biz Belediye ile anlaşması olan bir Tat firmasıyız. Ambalaj Toplama Ayırma Belgemizin yanı sıra olur da ihale olur gün gelir lazım olur mantığı ile Tehlikesiz Atık Belgesi de aldık. Ancak bu belgeyi aldığımızdan beri hiç bir işlem ticari olarak yapmadık hiç beyanımızda yok.Ama ambalaj kısmı için KDS ye girişler yapıyoruz. O yüzden biraz kafamda oturmayan şeyler var.
Mesela benim ambalaj atığımın içinde okul kitapları geldi, bunu tehlikesiz atık olarak girişini resmiyette nasıl gösteririm.
1 bunu hangi kodla göstermeliyim(19 mu 20 01 01 mi)
2. Elimde sadece kantar fişi olsa ve kantar fişinde okul kitabı yazsa bunu saklayıp o ayın bildiriminde kullanabilir miyim.

Diğer sorum yıl sonunda okullar ihaleye çıkıyor kitaplar için biz okuldan kitap alsak bunu nasıl giriş yapacağız(gider pusulası ile mi, bir arkadaşım müşteri adı ve Tc yazıyorum dedi giriş yaparken gelen tehlikesiz atık açıklama kısmına.)

Birde diyelim bankalardan, resmi kurumlardan gelen arşivler oluyor , bazen milli kütüphanelerin arşivleri oluyor, bunları nasıl tehlikesiz atık diye gösterebiliriz. (Bunlara da mı gider pusulası düzenleyeceğiz ya da ambar tesellüm fişi.) Bu işi tam olarak nasıl resmiyete dökerim onu öğrenmek istiyorum. Birde tehlikesiz atığı Ambalaj Atığı Geri kazanım lisanslı geri dönüşümcüye mi satmalıyım yoksa (kendim gibi tehlikesiz atık belgesi olan Tat'a satabilir miyiz, bildiğiniz üzere ambalajda yasak bu durum.) (Birde arşiv hangi kodla giriş olur.)

Biraz uzun ve karışık olabilir, şimdiden kusura bakmayın.
 
Ömer üstadım merhaba, gelen tehlikesiz atıkları 20 01 01 atık koduyla giriş yapmalısın. Normal de kantar fişi, sevk irsaliyesi ve/veya fatura bulunması gerekir. Sen kendine göre atık alındı makbuzu düzenleyerek hem karşı tarafta hem de sende kalacak şekilde bulundurabilirsin. Atık alındı makbuzu örneği site içerisinde paylaşılmıştı. Bir de senin almış olduğum tehlikesiz atık kodunu diğer tat ya da geri kazanım firmasına gönderirken onların da aynı koddan atık alması gerekir. Örneğin senin almış olduğum 200101 atık kodu başka bir tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firma da yoksa atığı gönderemezsin. Ayrıca okullardan alınan kitaplar tehlikesiz atık olarak geçmektedir. Kütle denge sistemine beyan yapmadığını belirtmişsin; Eğer belirli bir aya kadar beyan yapmazsan il çevre bunu sorgulayabilir. Buna dikkat etmelisin. Diğer kurumlardan alacağın kitap, kağıt vb. atıkları 200101 ile alabilirsin.
 
Öncelikle çok teşekkür ederim. Ama üstünden geçmek isterim. O zaman ben arşiv aldım bir bankadan. Kantar fişi 2 nüsha zaten biri onda biri bende kalsa ve ben o fişleri saklayıp tehlikesiz atık girişi yapabilirim. Yanlış mı anlıyorum. ya da fiş olsa da bir de alındı makbuzu (bu ambar tesellüm fişi dedikleri gibi bir şey mi, fişte yazanları bu makbuza geçirip te saklayabilirim.

Ama birde bölge aracımın içinden çıkan okul kitaplarını nasıl resmileştiririm. Mesela o gün okulun birinden gelmiş ambalajla birlikte. Ama okul adı falan belli değil. bunlar ayıklandıkça birikti bunu nasıl girişe entegre ederim.
Kod olayını allahtan biliyorum :)ona dikkat ediyordum daha çıkış yapmasakta ama bu tat ve gdt ye gönderimde piyasa 2 ye bölünmüş gibi. Sorun yaşamamak adına tehlikesiz atıklarını da sadece gdt ye gönderenler var.
 
Ömer Bey merhaba,
Belediye ambalaj atığı toplama ayırma işi yapan yetkili firmaların araçları, bölgeden geçerken tüm okul devlet kurumları vb yerlerin atıklarını toplamaktadır.

Bu konuda biz daha önce şöyle bir uygulama yaptık;

tüm şoförlerimize TEHLİKESİZ ATIK ALINDI MAKBUZU verdik. gittiği her yerde kantar vb. olmadığı için göz kararı miktar yazdırıp imzalatıp bir nüshasını yetkiliye teslim ettirip, diğer nüshasını da firmamıza getirmesini istedik. Bu yöntem işe yaradı. Kantar olayı olmasa da çalışan personel zaten nitelikli olduğu için, atığın kilosunda çok şaşma olmuyordu. kamyon doldurup tesise geldiği zaman zaten kantar yapılıyordu. O kantar fişi de o gün gelen tüm makbuzlarla zımbalanıp dosyalanıyordu. bu sistemin çok faydasını gördük tavsiye ederim.
 
Okul ve banka gibi yönetim planındaki yerlerin ambalaj atıklarını sadece belediyenin çalıştığı firma alabilir. Kitap, arşiv evrağı gibi tehlikesiz atık kağıtları (200101) en güzel tutanak ile alınır. Muhasebe tutanağı kabul etmeyebilir o nedenle bir de gider pusulası kesebilirsiniz. Fişi de iliştirip dosyalayabilirsiniz. Böyle şeyleri buradan yazmak doğru değil ama ambalajla birlikte alınıyorsa bunu dile getirmemenizde fayda var :) . Atıkları tsiz ambalaj diye ayırma olayını da çok komik buluyorum ama bunu da söylememem gerekiyor galiba ?
 
Burçin hanım merhaba, belge süresi bitiminden en az 1 ay önce başvurunuzu başlatın. Başvuru da yine ilk başvuru da istenilen belgeler ile başvuru yapacaksınız. İstenilen belgeler ilden ile değişiklik gösterebilir. Genelde istenilen belgeler, çed görüşü, tapu, ticaret sicil gazetesi, iş akım şeması ve proses özeti, atık kodu listesi vb. Gerekli belgeleri hazırladıktan sonra dilekçe ile il çevre müdürlüğüne sunuyorsunuz. Değerlendirme sonucunda herhangi bir eksiklik yok ise belge bedelini yatırıyorsunuz ve belge yenileniyor. İstenilen belgeler için bağlı bulunduğunuz il çevre ile görüşün.
 
Üst