Arkadaşlar Merhaba,
Hangi başlık içeriğine yazacağıma emin olamadım ama buradan devam etmeyi uygun gördüm.
Biz Belediye ile anlaşması olan bir Tat firmasıyız. Ambalaj Toplama Ayırma Belgemizin yanı sıra olur da ihale olur gün gelir lazım olur mantığı ile Tehlikesiz Atık Belgesi de aldık. Ancak bu belgeyi aldığımızdan beri hiç bir işlem ticari olarak yapmadık hiç beyanımızda yok.Ama ambalaj kısmı için KDS ye girişler yapıyoruz. O yüzden biraz kafamda oturmayan şeyler var.
Mesela benim ambalaj atığımın içinde okul kitapları geldi, bunu tehlikesiz atık olarak girişini resmiyette nasıl gösteririm.
1 bunu hangi kodla göstermeliyim(19 mu 20 01 01 mi)
2. Elimde sadece kantar fişi olsa ve kantar fişinde okul kitabı yazsa bunu saklayıp o ayın bildiriminde kullanabilir miyim.
Diğer sorum yıl sonunda okullar ihaleye çıkıyor kitaplar için biz okuldan kitap alsak bunu nasıl giriş yapacağız(gider pusulası ile mi, bir arkadaşım müşteri adı ve Tc yazıyorum dedi giriş yaparken gelen tehlikesiz atık açıklama kısmına.)
Birde diyelim bankalardan, resmi kurumlardan gelen arşivler oluyor , bazen milli kütüphanelerin arşivleri oluyor, bunları nasıl tehlikesiz atık diye gösterebiliriz. (Bunlara da mı gider pusulası düzenleyeceğiz ya da ambar tesellüm fişi.) Bu işi tam olarak nasıl resmiyete dökerim onu öğrenmek istiyorum. Birde tehlikesiz atığı Ambalaj Atığı Geri kazanım lisanslı geri dönüşümcüye mi satmalıyım yoksa (kendim gibi tehlikesiz atık belgesi olan Tat'a satabilir miyiz, bildiğiniz üzere ambalajda yasak bu durum.) (Birde arşiv hangi kodla giriş olur.)
Biraz uzun ve karışık olabilir, şimdiden kusura bakmayın.