• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atik toplama ayirma belgesi için istenen evraklar neler

Tuncer-gözde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ağustos 2016
Firma
moroğlu geri dönüşüm
MRB. ARKADAŞLAR TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA AYIRMA BELGESİ İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELER BİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLABİLR Mİ TŞK EDRİM...
 
@Kayahan
Kardeşim sen gerekli evraklari topladıktan sonra il cevreye basvuru yapiyirsun. Onlarda yerinde inceleme yaotijtan sonra belgeyi çıkartıyorlar. 2 hafta ya surer ya da sürmez.
 
Kayahan Bey, siz (tehlikesiz)mukavva atıklarını alarak geçici depolama, geri kazanım ve satış işlemleri yapmayacaksınız anladığım kadarıyla. Hammedde olarak kullanacaksınız. İl müdürlüğünden bir görüş alarak bu işi halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Ürünü tek bir firmadan mı alacaksınız? Yan ürün olarak değerlendirilebilir mi?

Atık Yönetimi Yönetmeliği
Yan ürün
MADDE 19 – (1) Üretim prosesi sürecinde ortaya çıkan; ancak asıl amacın bu maddenin üretimi olmadığı, maddeler veya malzemeler;
a) Üretim prosesinin ayrılmaz bir parçası olarak üretiliyor ve kapasite raporunda ürün/yan ürün olarak yer alıyor ise,
b) Gelecekte kullanımına yönelik talep sürekli ise,
c) Doğrudan bir proseste kullanılabiliyor ve üretildiği yerde fiziksel işlemler hariç olmak üzere başka işlemlerden geçmiyor ise,
ç) İkame edeceği maddenin standartlarına uygunluğunun ya da hammadde olarak kullanılması durumunda nihai ürünün ürün standardını bozmadığının belgelenmesi halinde,
d) Kullanımında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek tedbirler alınıyor ise,
atık olarak addedilmeyerek, yan ürün olarak kabul edilebilecektir.
(2) Yan ürün olarak değerlendirilebilecek, bu maddenin birinci fıkrasındaki özelliklere haiz atıklar için uygunluk almak üzere Bakanlığa başvurulur.
 
1. fıkranın tüm alt maddelerini karşılıyor bizim toplamak istediğimiz ürün.Yani tam anlamıyla bir yan ürün ortaya çıkıyor. Birden çok firmadan almayı planlıyoruz.
 
@Kayahan
Kayhan bey merhaba, aldığınız atıkları parçalama, kırma, küçültme işleminden geçiriyorsaniz bence geri kazanim lisansı alınmalı. Ama bu işlemlerden herhangi birini yapmadan üretim sürecine dahil ediliyorsa sadece tat belgesi yeterli olacaktır. Il çevrenin yerinde olsam böyle bir uygulama yaparim.
 
Tüm bu süreçlerde benim anlamadığım konu, biz 3500 m2 kapalı alanı olan tüm alanı da makine ve stok ürünler ile dolu bir matbaa firması olarak bu belgeleri alabiliyor muyuz? Bu belgelerin alınabilmesi için bir fiziki altyapı ya da şart var mı sağlamamız gereken.Sonuçta ben bir fabrikanın artığı konumundaki 1mm lik mukavvayı alıp birbirine sıvayıp 2mm lik mukavvaya dönüştürücegim. Sonra da kesip biçip baskısını yapıp müşterime satacağım.Benim alacağım sadece 15 01 01 ya da 20 01 01 kodlu atıklar bir heyet gelip kardeşim senin 1000 m2 açık alanın yok etrafını da 3 mr lik duvarla dışardan görünmicek şekilde kapatmamışsın demez umarım.
 
İyi Günler Arkadaşlar,TAT firması olarak faaliyet göstermekteyiz.Tehlikesi Atık Toplama Ayırma Belgesi başvurusu yapacağım.Atık kodları seçiminde hangi kodları seçmeliyim(20li kodlar dışında) ? teşekkür ederim.
 
@Olgaç SürmelihindiDİ merhaba,20li kodlar dışında bir kod ekleyip eklememe kısmında kararsız kaldım.Genelde kağıt-karton,plastik,naylon türleri giriş çıkışı oluyor.Daha önce bu belgeyi alan arkadaşların tecrübesinden yararlanma adına sordum açıkcası.teşekkürler ilginiz için.
 
Osb ye yeni toplama ayirma tesisi kuracaz gfb icin neler gerekli hangi evraklari hazirlamam gerek nasil bir yol izlemem gerekir yardimci olursaniz cok sevinirim.
 
Merhaba olgac evet ambalaj atigi icin daha yeniyim tam hakim degilim bu konulara
 
@A.samet
Elimizden gelen yardımı yapalım. Şimdi öncelikle ambalaj atığı toplama ayırma için açık ve kapalı alan toplamı 1.000 m2 olması gerekir.Bunun yanında toplama ayırma bandı, ve pres makinesi olması gerekir. Ambalaj atıkları için kodlarının yazılı olduğu levha yaptırman gerekir. Bunun yanında ambalaj atığı kabul ünitesi,geçici depolama alanı ve stok alanı gibi yerlerin olması ve levhaların asılı olması gerekir. Ambalaj atığı toplanması için 2 adet ambalaj atığı toplama ayırma aracının olması gerekir ve araçların yan kasalarına senin firmanın isminin,telefon numarası gibi bilgilerinin olması gerekli. Bunun yanında fiziksel şartları sağladıktan sonra ilk önce geçici faaliyet belgesine başvuru yapacaksın.Gerekli belgeler,
1-) Kapasite raporu
2-) Ticaret sicil gazetesi
3-) ÇED görüş yazısı
4-) iş akım şeması ve proses özeti
5-) İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı
Bu arada kanal bağlantı izin belgesini almayı unutma.
Önemli olan noktalar var. Kesinlikle kapasite raporuna ve ticaret sicil gazetesine ambalaj atığı toplama ayırma faaliyeti cümlesini yazdırman gerekli. Bir de senin çevre görevlisi belgene de ihtiyaç duyulacak.
GFB başvurularında gerekli olan belgeler;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


mevzuat gereği sağlanması gerekli fiziksel şartlar;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bir de bana mail adresini gönderirsen gerekli çalışmaları göndereyim.

@suleyman dalkıran
Üstadım rica ederim her zaman. Gaziantep için konuşayım, 04 02 21 işlenmemiş tekstil elyafı atığı, 04 02 22 işlenmiş tekstil elyafı atığı, 02 01 04 atık plastikler (ambalajlar hariç), 07 02 13 Atık plastik,12 01 05 Plastik yongalar ve çapaklar,16 01 19 Plastik,17 02 03 Plastik, 19 12 04 Plastik ve lastik, 20 01 39 Plastikler alınıyor. Sen de bunları alabilirsin.
 
Olgaç SürmelihindiMerhaba @Olgaç Sürmelihindi bende çok uzun süredir çalışmıyordum şimdi bir fimaya girdim hem ambalaj atığı hemde tehlikesiz atıklardan bazılarının toplama ayırma lisansı almak istiyor ama kafam karıştı önceden ayrı ayrıydı şimdi tek başvuru mu yapacağız çed bile alınmadı daha nasıl bir yol izlemeliyim mail adresim [email protected] yardımcı olursanız çok sevinirim
 
ilkay yeniayMerhaba Üstad,

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi kaldırıldı ve lisans alınması gerekir. Ayrıca lisans belgesinde "Ambalaj" ifadesi kaldırıldı ve bundan sonra "Tehlikesiz" ifadesi kullanılacak.

Öncelikle gerekli fiziksel şartları sağlamanız lazım. ÇED görüşü, kapasite raporu, ticaret sicil gazetesi gibi belgeleri almanız gerekir. Daha sonra entegre çevre bilgi sisteminden başvuru yapabilirsiniz. Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve bununla ilgili kılavuzları inceleyebilirsiniz.​
 
tehlikesiz atık toplama ve geri kazanım. ambalaj geri kazanım. bu lisanslar için il müdürlüğü uygunluğa hangi evrakları hazırlamam gerekir?
 
@h.gozdetasdemir
Üstadım merhaba, tehlikesiz atik toplama ayirma belgesi icin dilekce ile beraber ced görüşü, is akim semasi ve proses özeti, atik kodu, vergi levhasi, imza sirkusu, tapu veya kira sözleşmesi, taahhutname, 1/5000 ölçekli nazim imar plani. Geri kazanim icin il müdürlüğü uygunluk yazisi icin dilekce ile beraber kapasite raporu, ced görüşü, iş akim semasi ve proses özeti, kanal bağlantı izin belgesi gerekli. Bana mailinizi verin gerekli çalışmaları gondereyim.
 
Üst