• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık beyanı

Mahmut Konukcu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Temmuz 2011
Şehir
Kocaeli
Firma
THY Teknik A.Ş.
Herkese Merhaba,
Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği'nde 8. maddenin birinci fıkrasının (ç) bendi 1/1/2013 itibariyle yürürlüğe girdi. "Tehlikesiz Atık Üreticisi; ç) Tehlikesiz atık beyan formunu, her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan internet tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak, çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla yükümlüdür". Tehlikesiz atık beyanının nasıl yapıldığına dair bilgisi olan var mıdır? Tehlikeli atık beyanı ile aynı link üzerinden mi yapacağız?
Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.
 
sitede sorun var, inşalah bu beyan süresini uzatırlar. TAT tesislerinin bir çoğu hala sistemde görünmüyor
 
31.03.2016 tarihinde beyan girişlerinden kaynaklanan yoğunluk sebebiyle Atık Yönetim Uygulamasına erişim sağlayamayan atık üreticilerinin, 31.03.2016 tarihli bu sorunu içeren dilekçeleri ile tesisin bulunduğu ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurmaları halinde başvuruları değerlendirilerek atık beyanlarını tamamlamalarına imkan sağlanacaktır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar Merhaba. ilk sayfadan beri tüm yazışmaları okudum ama kafam çorba gibi oldu :) Bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak. Önce ben neyi nasıl yaptığımı anlatayım bir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Ambalaj Atığı TAT Lisansı ve Tehlikesiz Atık TAT Belgesine sahibiz.

Ambalaj Atıkları için;

Atık Yön. Uyg. üzerinden Gelen Ambalaj Atıklarını "Atık Kabul İşlemleri - Gelen tehlikesiz atık" üzerinden (Belediye ile sözleşmemiz olduğundan) Karışık Amb. Atğ. olarak giriyorum.
Proseste bu atıkları çıkışlara göre Amb. Atğ. olarak parçalıyorum. (Ambalaj Atığı kağıt-karton - plastik - cam - metal vs)
Daha sonrasında ise "Atık Gönderim İşlemleri" çıkan malzemeleri de işliyorum.
Aradaki fark için de bir açıklama yazıyorum. (Fire vs gibi).

Şimdi sorularım şunlar olacak.
1- Belediye sisteminde toplanan ambalaj atıkları içerisinde tehlikesiz atıklar da çıkabiliyor. (tava, tencere, A4 kağıdı, kırık plastik parçalar vs.) Karışık Ambalaj Atığı olarak tesise gelen bu malzemeleri proses işlemlerinde ayırırken tehlikesiz atığa dönüştürebiliyor muyum?

2- Ayrıca Tehlikesiz Atık TAT olduğumuzdan Tehlikesiz Atık alımı ve satımı yaptığımız yerler de var. Alınan Tehlikesiz Atıkların beyanını da aynı anda aynı yere mi yapacağım? yani, Giren (Örneğin) 1000 ton Ambalaj Atığı 200 Ton tehlikesiz Atık girişini aynı yere yapmamda bir problem oluşur mu? Herkes farklı yorumladığı için, çıkan ve giren miktarlar arasında farklılık oluştuğunda (Ambalaj Bilgi Sisteminde giriş 1000 çıkış 700 fakat Atık Yön Uyg. Tehlikesi atıkları da işleyecek olursam toplam giriş 1200 Çıkış 900 ton görüneceğinden) sıkıntı yaşarsın dediler... Tehlikesiz atıkların girişlerini nereye ve nasıl yapacağım?

3- Tesise gider pusuları ile şahıslardan tehlikesiz atık girişi yapabilir miyim?

Telefonda detay vermek isteyen arkadaş varsa mesajda paylaşabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim...
 
@Olgaç Sürmelihindi
Teşekkür ederim ilginiz için.. Dün firma görüşmeleri olduğu için geri dönüş yapamadım. Gün içerisinde whatsapptan yazarım, müsait olduğunuzda görüşebiliriz.
 
1-2 =) ambalaj atığını gönderirken proses giriş çıkışını nasıl yapıyorsan tehlikesiz atık giriş çıkışını da o şekilde yapabilirsin. Sonuç olarak hangi firma yüksek fiyat verirse ona satmak istersin ve atık çıkışını ona göre çıkarırsın. Fİyatı yüksek veren eğer tehlikesiz olarak istiyorsa giriş çıkışını tehlikesiz olarak yaparsın ya da ambalaj atığı olarak istiyorsa proses girişini ambalaj olarak yaparsın .@Olgaç Sürmelihindi hepsini daha net daha açık şekilde anlatır sana. çorba da benimde tuzum bulunsun misali.

3=) biz ambalaj tat olarak hala eski sisteme devam ediyoruz. Gider pusulasıyla hallediyoruz. Yasak fakat başka çözüm yolu yok. Cezası ile ilgili net bir şey de yok. Bildiğim bir kaç firma daha var böyle yapan .Denetim geçirmelerine rağmen ceza yiyen olmadı. Bu konuda farklı çözüm yolu bilen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır inşAllah. (başka bir çözüm yolu daha vardı onunla ilgi bizim bölgede bütün tat tesislerine yazı gitti o konudan bahsetmeme gerek yok) inşAllah yardımcı olmuşumdur.
 
@mahsunGS size de teşekkür ederim.. illa ki faydası oluyor anlattıklarınızın. Ambalaj atıklarını alındı makbuzu ile giriş yapacağım sisteme.. Ambalaj Atıklarını hiçbir firmadan ücret ile almıyoruz ;) Yeni bir firma olduğumuz için 3-4 aylık girişleri net bir çözüm olmadığı için girişini yapmadaım daha. İl Çevreye sorduğumda "Biz sizin nasıl bir sisteminiz var bilmiyoruz, bakanlıktan yardım/destek alın" diyorlar. Onu da denedim fakat bu sorular karşısında net bir cevap alamaım malesef. İşimin yoğunluğundan ötürü Olgaç arkadaşıma da geri dönüş yapamadım fakat numarasını kaydettim. ;) Tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
@Sercan Demir umarım daha yararlı bilgiler elde edersiniz. Bende tehlikesiz atık belgesi alacağım ocakta falan. Ben de sorarım il müdürlüğüne falan en azından pürüz oluşmaz sonradan.Haberleşiriz tekrardan. Kolay gelsin :)
 
@Ünsal Yanık

Benzer bir durumu yaşadık. Firmanın içinde pişiyordu fakat yemekleri hazırlayan firmanın unvanı farklıydı. Bizler pişiren yani taşeron firma adına sözleşme yapıp atıkları öyle çıkarmıştık. Birleşik denetlemede de bu konu sorulduğunda aynı şekilde açıkladık, herhangi bir sorun yaşamadık.
 
Üst