• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli çamur bertarafı.

Murat Er

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Tübitak' ta yaptırdığımız analiz sonucunda, arıtma çamurumuz tehlikeli atık olarak belirlendi. Bu çamurun bertarafı için neler yapabiliriz. Teşekkürler.
 
arkadaşlar arıtma çamurun sonucunda tehlikesiz atık sonucu çıktı ve yönetmeliğe göre belediyelerin sahip olduğu katı atık depolama alanlarına verebiliyormuyuz_?

konu içerisinde verebildiğimiz yazıyor fakat ben yönetmelikten o maddelerin kaldırıldığını gördüm sanki_?
 
@keops
Siz ilinizdeki katı atık depolama tesisine atığınızın tesise kabulünü istediğinize dair bir dilekçe yazın. Yetkililer yerinde inceleme yapıp onay veriyorlar.
 
ek 2b analizi yaptırıp, belediyenin depolama sahası hangi sınıfsa o sınıfa uygun olup olmadığının tespiti lazım. Buna ek olarak %50 kuru madde oranı isteniyor.
 
Analiz sonucuna göre tehlikesizleri belediyelere, tehlikelileri de lisanslı firmalara çıkış yapabilirsiniz ki Ankarada olan arkadaşlar için ben yardımcı olabilirim firmam bu kodların alımını yapabilmekte.
Saygılarımla.
 
Murat bey bizde hala çamur sorunumuzu çözemedik. Evsel atıksu arıtma tesisiyiz ancak çamurumuz TOK ve ÇOK değerleri nedeni ile tehlikeli atık sınıfına giriyor. Günlük miktarımız fazla olduğu için bir yerlere göndermek makul bir çözüm olmuyor. Şu an kurutma ve yakma tesisi kurmak için çalışıyoruz.
 
@eiyidirli
aynı sekilde bizde kurutma düşünüyoruz ama yakma işini nasıl çözeceksiniz.
 
sadece kuruttuğumuz zaman çamur hala sorun olarak devam edecek.tamam hacimde bir azalma olacak ama kuruttuğumuz çamuru ne yapacağız. deponi alanları planlanırken bunun için yer ayrılmadıysa almak istemeyebiliyorlar. çimento fabrikalarına çamurun verilmesi prosedürleri ve parasal işlemler belediyeler için ayrı bir sorun olabiliyor. Nihai bertaraf yapmamız gerekiyor bu nedenle yakmayıda düşünüyoruz. Ancak emisyon değerlerinin sağlanması konusunda tereddütlerimiz var, firmalardan net bir bilgi alınamıyor. Araştırmaya devam ediyoruz
 
evet konuya faydalı olacağını düşündüğüm için sizinle paylaşmak istedim,

arıtma tesisimizde 06 05 02 kodlu atık çıkmış olup bunu tübitak tehlikeli atık olarak değerlendirmiş ve neticesinde yakma değilde DÜZENLİ depolama sahasına uygun olduğu söylemiştir.(yanlış hatırlamıyorsam Ek3 analizi)
sonra ek2 b analizi yaptırdık. çamurun bertarafı ile alakalı olarak fakat orada değerlendirip uygun olduğu gördük tabiki belediye tehlikeli atık olduğu için kabul etmedi diyebilirim sonuç itibari ile İSTaç firması ile görüşüldü. ve sonuça bağlandı. düzenli olarak depolanıyorlar. amaben buna karşı olsamda ton/bedel fiyatı uygun olduğu için yönetim bunu tercih etmektedir.

umarım bişileri sizinle paylaşmışımdır,:)
 
çamurun bertarafı büyük sıkıntı gerçekten, ne yapılacağı belli değil. Çamuru alıp almamak çimento tesislerinin keyfine kalmış, belediyelerin depolama tesisleri de mevcut mevzuat gereği alamıyor. Götürecek yer yok.
 
Neye göre tehlikeli olduguna bakmak lazım. Depolama açısından tehlikeli cikabilir. O zaman depolama yapmayacaksınız. Mesela firma olarak bu bakış açısıyla tehlikeli sanılan ama aslında tehlikesiz olan atıkların bertarafını yapabiliyoruz.
 
arkadaşlar kolay gelsin hepinize çalıştığım tesiste plastikler kırılıp yıkanıyor ve çıkan atık su geri devir daim yapılarak tekrar kullanılıyor.Tesisin çökeltme havuzu girişinden alınan numune ile analizyapılmış AKM 58,6(nORMAL) Yağ ve gres 13,1(Normal) KOİ 385(YÜKSEK) çıkmış.Çökeltme havuzumda çamur tabakası oluşmuş durumda berarafını nasıl yaparım?
 
dipten çamur çekimi yaparak Filtre pres, Bant pres, gibi ünitelerde susuzlaştırıp bertaraf a veya içerik değerlerine göre başka firmalara hammadde, yakıt veya toprak iyileştirme olarak kullanabilirsiniz
 
tabikide kesinlikle öyle yapmalısınız 1-2-3 hangi sınıfa girdiğiniz çamur değerlerini bilmelisiniz ki piyasada araştırma yapabilesiniz :)
 
@mcelebi bey analiz fiyatları yüksek bi kaçyeri aradım çok tşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ordu ve çevresinde analiz yaptırabileceğim bir laboratuvar var mıdır bilgisi olan?
 
Üst