• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası

Erman Şenyürek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eylül 2010
Bilindiği üzere ilgili yönetmelik hükümlerine göre ayda 1 ton ve üzeri atık üreticileri valilikten geçici depolama izni almakla yükümlüdür.

geçici depolama izni alabilmek içinde sanırım tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırmak gerekli?

Pratikte bunun uygulamasını yaşayan arkadaşlar oldu ise tecrübelerini paylaşmalarını dilerim.

Saygılarımla;
 
tesis içi tehlikeli atık geçici depolama yapıyorsak ve ayda 1000 kg altındaysa dahi mali sorumluluk sigortası şartmıdır? Tehlikeli atık yönetim planımı onaylattım fakat böyle bir şey istenmedi, yaptırmam gereklimidir?
 
fabrika sınırları içinde tehlikeli atığı almaya gelen lisanslı araçlar en fazla yarım saat kalıyor, o yarım saatlik süre için midir bu sigorta zaten gelen taşıyıcı firmanın sigortası oluyor, bizim yapmamız şart olmaya bilir:)
 
@merve.bayraktar
Merve hanım biz bir sigortadan teklif aldık ancak rakam yıllık 2500 tl civarında bu da ban açıkçası biraz fazla geldi. acaba sizin yaptırdığınız sigorta bedelleri de yaklaşık bu şekilde mi?
 
@merve.bayraktar
Bilindiği üzere, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 13 üncü maddesinde “…tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, geçici ve ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunanlar kısmında ''geçici ve ara depolanması'' bütün atık sahaları için ortak değil mi, fabrika içi atık sahası zaten geçici depolama olmuyor mu?? benim anladığım atık sahası olan herkes yaptıracak bu sigortayı, eğer iişin içine tonaj falan girerse atıkların yarısı belediye çöplüğüne yarısı bertarafçıya gider bu kadar basit...
 
@serkan1987
Tehlikeli atıkların Belediye çöplüğüne gitmesi kesinlikle yanlıştır ve bu tarz bir durumu çevrecilerle dolu bir forumda dile getirmeniz pek doğru değil bence, zaten sanayicileri zorla ikna etmeye çalışıyoruz.
Ayrıca siz para kazandığınız atıkların fiyatlarını baz alarak sigorta için teklif isteyeceksiniz. Zaten para kazandığınız bir atığınızı da çöpe atmak istemezsiniz.
 
Merve hanım tehlikeli atık üreticisi olarak bu sigortayı yaptırmak istediğimizde anladığım kadarıyla bu tebliğdeki 1. satırdaki teminatlar olacak şekilde sigorta şirketine sigorta hazırlatıyoruz. Sigorta şirketleri Mali Sorumluluk Sigortası diyince bunu anlıyorlar mı yoksa açıklama vs yapmak gerekiyor mu ?
 
Üst