• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat beyan

ummuhandgn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Mayıs 2015
Firma
Eren holding
Arkadaslar toplama ayirma tesisiyiz sedece belgemiz var daha lisans almadık bizim atik ambalaj beyanı her ay yapmamız gerekiyor mu ve nereden yapacağım ?
 
Hocam ben artık Motat-kds yaptığım için her şey orada ne kadar giren çıkan varsa her şey o sistemde duruyor :D Orası patlarsa elimde bir sürü giriş pusulası ve çıkış faturaları var :D
 
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Tehlikesi Atık Geri Kazanımı ve ambalaj Atığı Geri Kazanımı yapan bir firmamız var. GFB mevcut lisans sürecindeyiz. Ambalaj için bildirimi lisans başvurusu sırasında yapmıyormuyuz? bakanlığa mail attım bana girişleri günlük olarak yapmamı söylediler. Zaten su an da firmaya alınan herhangi bir atık yok :) Birde söye bir durum var firma kendi üreteceği granülleri kendi kullanıyor boru ve balonlu ambalaj naylonu üretiyor ve satıyor. Bu firma üretici olarak mı yoksa piyasaya süren olarak mı ambalaj beyanı yapacak?
 
@zeynepülken GFB sürecindede ambalaj bildirimlerinizi yapıyorsunuz. şuan firmaya alınan atık yok demişsiniz peki nasıl granül elde ediyorsunuz? siz hem geri kazanım tesisi hem de piyasa sürensin.
 
@Gülşah Albayrak şuan granül elde etmiyoruz zaten hazır dışarıdan alıyoruz. ileriye dönük bir yatırım firmanın ki atık alımı yok şuanda
 
@zeynepülken benim görüşüm atık ambalaj sistemi için çevre il müd danışmanız giren-çıkan atık yok ise boş bildirim gönderilmeli diye düşünüyorum birde lisans sürecine girdiğinizde GFB sürecinde tesise hiç bir atık giriş-çıkışı olmaması sorun olabilir diye düşünmekteyim(yanlışta düşünebilirim) şöyle ki teknik uygunluk raporu hazırlama aşamasında elde edilen ürün analizi vs. istenecek bu durumda nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz.
 
@Gülşah Albayrak deneme üretimi yaptık bu üretimden çıkan granülüde analize göndereceğiz. Sonuçta biz sadece geri kazanım tesisi olarak çalışan bir firma değiliz. plastik ambalaj ve boru üretimi yapan eski bir firmayız hali hazırda çalışan. bu lisanslarıda ileriye dönük yatırım amaçlı belki iyi bir mal bulursak yüklü miktarda alabiliriz diye çıkartıyoruz. onun için atık alımının olmamasında bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Hazırlamış olduğun excel örneğini rica etsek bizlerle paylaşabilirmisiniz ? Sayın Olgaç Bey :)
 
Merhaba kolay gelsin herkese. Şuan tekstil atıkları toplama ve ayırma tesisinde görev yapıyorum. Depolama için yer tuttum ve lisans almak istiyorum. Sürecinde nasıl işliyor belgeler nelerdir nasıl hazırlanır bilmiyorum. Birde ÇED gereklimi bu tesis için yardim ederseniz sevinirim.
 
@kryorhan
Öncelikle merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almanız gerekmektedir ve bu tür işlemlerde çed kapsam dışı yazısı alınır. ÇED kapsam dışı yazısı için durumu anlatan dilekçe ve ekinde iş akım şeması ve proses özeti, vaziyet planı, tapu veya kira sözleşmesi nazım imar planı gibi belgelerle müracaat etmeniz gerekmektedir. ÇED görüşünü aldıktan sonra tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için dilekçe ile beraber;

1-) ÇED görüş yazısı
2-) atık kodları
3-) iş akım şeması ve proses özeti
4-) vaziyet planı
5-) tapu veya kira sözleşmesi
6-) taahhütname (alınan tehlikesiz atıkları geri kazanım firmalarına verileceğine dair)

Sizin alacağınız atık kodları büyük ihtimalle 04 02 21 ve 04 02 22 yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama 04 02 09, 19 12 08 , 20 01 11 atık kodlarını ekleyebilirsiniz. Bulunduğunuz şehirdeki il çevre ile mutlaka görüşün ve bu belgelerden başka bir belge isteyebilirler. Bir de alacağınız atıklara istinaden atık levhası oluşturun ve tesisin belirli yerlerine asmanızda fayda olacaktır.
 
Soru çok genel olmuş :) Tekstil ürünlerinin pek çok kodu var. 040221 (işlenmemiş tekstil elyaf atıkları), 040222 (işlenmiş tekstil elyaf atıkları), 200111 (tekstil ürünleri) şeklinde örnekler verilebilir. Ağırlıkla 04 'lü kodlar ile veriliyorlar. Çünkü 04'lü kodlar "DERİ, KÜRK VE TEKSTİL ENDÜSTRİLERİNDEN KAYNAKLANAN ATIKLAR" başlığı altında geçmektedir.
 
Üst