• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Süt Endüstrisi atıksuyu

ibrahim çoban

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2020
Şehir
Eskişehir
Firma
Askeri Fabrika
Hocalarım merhabalar süt endüstrisinde sadece biyolojik arıtım ile güzel bir arıtım yakalıyoruz ancak yüklemiş olduğumuz resimde bakterinin suyu yüzeyinde bulunuyor çökmeden sonra, bu arada doldur havalandır boşalt yöntemi ile ardışık kesikli reaktör mevcut tesiste bu şekilde görüntünün sebebi hakkında fikri olanlar yorum yaparsa sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20210821_104015.jpg
    IMG_20210821_104015.jpg
    5.6 MB · Görüntüleme: 35
Adem Bey revize edilmiş cevaba baktım şimdi dediğinizi bende düşündüm biraz bakteri havasız bıraksak sonra besin ve hava versek daha iyi fosfor arıtımı olur belki ama şu da bir gerçek her gün gelen debi ölçülmuyor çıkan debi ölçülüyor pompalarin değerlerinden hesap etsek dicem yeni muhendis olduğumuz için e dediğimiz pek dinlenmiyor bakalım neler olacak
 
Havuzun üstü açık olması çok büyük bir etki oluşturur mu birde debiyi bilmek istememin sebebi fosfor girişi acaba azotu olcemedigim için azotu hesap edebilir miyim kişi başı azot miktarindan boi/azot/fosfor oranına bakmak için
 
ibrahim çobanÜstü açık olabilir. Zaten öyle havasız bırakılıyor. Sıkıntı yok. Çekincenizi anladım. A2/O proseslerde fosfor giderimi için konulan havuzlar zaten açık olur. Su derinliği yüksek olur. Hava verilmez. Çökelme olmaması için yavaşça karıştırılır. Oksijen bulamayan bakteriler strese girip bünyelerindeki fosforu salarlar, daha sonra oksijeni bulunca saldıkları miktarın çok daha fazlasını geri alırlar. Fosfor giderilmiş olur. Bunu deneyin. Hiçbir ekipman olmadan anca deneme yanılma yapabilirsiniz.
 
A/O prosesi doğru mudur mantık ondaki gibi sadece havuz tek olucak
 
Önceki cevapları görüntüle…

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2021-08-24-20-28-45-227_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2021-08-24-20-28-45-227_com.google.android.apps.docs.jpg
    908.8 KB · Görüntüleme: 14
Evet A/O ya da A2/O proses mantığında olacak.

Oksijensiz bırakarak bakterileri strese sokun. İşin temeli bu. Ancak 3. kez yazmak istiyorum çözünmüş oksijen ölçer olmadan biyolojik sistem işletmek gözleri bantlı araba kullanmak gibidir. İşiniz çok zor.
 
Üst