• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sürdürülebilirlik kapsamında okunabilecek kitaplar

Aslı Can Tathan

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Çevre Mühendisi
Merhaba, kariyerimi sürdürülebilirlik ve ISO 14064 Karbon Ayakizi hesaplamaya doğru yöneltmeyi planlıyorum. Bu doğrultuda önerebileceğiniz kitap var mıdır?

Çok değerli Çevre Mühendisi arkadaşlarım,size mesleki yaşamımda karşılaştığım önemli bir tecrübemi paylaşmak isterim,
Ben, 24 yıl Sağlık Bakanlığının Koruyucu Sağlık Hizmetleri veren bölümünde genellikle yönetim kademesinde görev aldım ve daha sonra Çevre Bakanlığında da İl Müdürü olarak görev yaptım,
Sağlık Bakanlığında genelde hep doktorlar hizmeti benimserdi oysa özellikle koruyucu sağlık hizmetleri disiplinler arası çalışmayı gerektirmekte idi, yani doktorlar meslek hegomanyası yalnışlığını yaparlardı, oysa bu gün Sağlık Bakanlığındaki doktorların bu günkü durumları ortada,
Benim Çevre Mühendisleri arkadaşlara nacizane önerim doktorların düştüğü yalnışlığa düşmemeleri yönündedir,
Çünkü,Çevre Hizmetleride disiplinler arası çalışmayı gerektirir ve mutlaka değişik meslek gruplarınında desteğini gereksinim duymaktadır,
Sevgi ve Saygılarımla

Fikret ŞanMerhaba Fikret bey. Doktorlar iş bulmada, mesleki itibarı korumakta zorlanmayan kişiler. Anlattığınız davranışlarıyla meslek hegomanyasına düştükleri doğru olabilir. Ama bu bizim için geçerli değil. Bizler meslek hegomanyası yapmaktan çok zaten olmayan haklarımızı, itibarımızı koruma derdine düştüğümüz için bu söylemler içerisindeyiz. Zaten iş bulmada, yer edinmede zorluk yaşarken, kendimizi mesleğimizi insanlara kabul ettirmeye çalışırken tabi ki öncelik bekleyeceğiz. Zaten diğer disiplinlerle birlikte çalışılması gerektiğinin bilincinde olan insanlarız hepimiz ancak diğer meslek grupları, kendimizi kabul ettirmeye çalıştığımız bu dönemde bizle birlikte çalışmaktan çok önümüzü keseceklerse elbette söyleneceğiz. Üstelik ilk kez çevre mühendislerinin değer göreceği günümüz zamanına gelmişken bunu kabul edemiyoruz. Eskiden sürekli söylenen ''geleceğin mesleği'' tabirindeki gelecek geldi belki de. Peki tam da o zamanlar gelmişken neden bunu diğer gruplara kaptırıp tekrar arka planda kalmayı kabul edelim ki?