Selma Akdoğan
Kayıtlı Kullanıcı
- Firma
- Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EĞİTİM DUYURUSU | |
Eğitimin Adı | Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Yönetmeliği Çerçevesinde İklim Değişikliği, Emisyon Ticareti Mekanizmaları ve Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Raporlanması ve Doğrulanması Eğitimi |
Eğitimin Verileceği Tarihler | 23-24 Temmuz 2016 23 Temmuz Cumartesi 09.30 Kayıt 10.00-17.00 Eğitim 24 Temmuz Pazar 10.00-17.00 Eğitim |
Eğitimin Verileceği Yer | TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Adres: Mustafa Münir Birsel Sk. No:6/1 Akademi Apt. Kat:3 D:10 Alsancak Tel: 0232 4640022 Faks: 0232 4220959 E-posta: [email protected] Konum: |
Katılımcı Sayısı | 20 kişi (en fazla) |
Eğitim Ücreti | ÇMO Üyesi (aidat borcu olmayan) : 580 TL Odamızdan BTB Almış Firmalarda Çalışan TMMOB‘ a Bağlı Diğer Odaların Üyeleri : 725 TL Diğer : 870 TL Eğitim Yönetimi Talimatı gereği Eğitime ön kayıt yaptırmak için eğitim bedelinin en az %30'unun peşin ödenmesi gerekmektedir. Katılımcı eğitime katılmazsa ödenen bedel iade edilmez. Banka Hesap Numarası: İş Bankası Yeni Liman Şubesi 3427–0339372 IBAN: TR80 0006 4000 0013 4270 339372 Banka masrafları katılım ücretine dâhil değildir. Bonus karta 4 taksit yapılmaktadır Son Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2016 |
Eğitim ile ilgili sorularınız için iletişim bilgileri | Selma AKDOĞAN / Berna ÖZER Tel: 0232 4640022 Faks: 0232 4220959 E-posta: [email protected] |
Eğitime Kimler Katılabilir? | İlgili mevzuat kapsamında bilgi sahibi olmak isteyen herkes katılabilir. |
Eğitimin Amacı ve İçeriği | 17 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanan “SERA GAZI EMİSYONLARININ TAKİBİ HAKKINDA YÖNETMELİK” ile Türkiye’de Sera Gazlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulanması uygulanmaya başlanacaktır. 22 Temmuz 2014 tarihinde yayımlanan “SERA GAZI EMİSYONLARININ İZLENMESİ VE RAPORLANMASI HAKKINDA TEBLİĞ” ile sera gazı emisyonlarının ve ilgili faaliyet verilerinin izlenmesi ve raporlanmasına dair usul ve esaslar belirlenmiştir. . Bu kapsamda ÇMO tarafından düzenlenmekte olan eğitim ile yönetmelik kapsamında giren tüm tesislerin ve bu alanda faaliyet gösterecek kuruluşların kısa süre sonra uygulanmaya başlanacak yöntemler konusunda ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinmeleri ve yönetmelik uygulanmasına hazırlıklı olmaları amaçlanmaktadır. EĞİTİMİN AMACI VE FAYDALARI: Eğitim sonucunda katılımcıların aşağıdaki konularda bilgi sahibi olması hedeflenmektedir. -İklim Değişikliği Politikaları ve Uluslararası Müzakereler -Esneklik Mekanizmaları -Karbon Piyasaları -Gönüllü Karbon Piyasaları -Emisyon Ticareti Sistemleri -Çeşitli Ülkelerdeki ETS Yaklaşımları -Sera Gazlarının İzlenmesi ve Raporlanması Prensipleri -17 Mayıs 2014 tarihli Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi hakkında Yönetmelik prensipleri detayları -22 Temmuz 2014 tarihinde yayımlanan Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi ve Raporlanması Hakkında Tebliğ prensipleri detayları EĞİTİMİN İÇERİĞİ
|