• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Piyasaya süren firma

hlttmz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Temmuz 2012
Öncelikle iyi forumlar, foruma yeni katıldım ufak bir araştırma yaptım ama aradığım şeye ulaşamadım.

Konuya girim, piyasaya müşterilerimizin ihtiyacı doğrultusunda promosyonel ambalaj süren firmayız, marka ürünümüz var bunun için ambalaj atıklarına giriş yapmak ve çevko belgesi almak istiyoruz. Nereden başlayacağımızı net olarak bilmiyoruz,

Beni yönlendirirseniz sevinirim, Selamlar.
 
@Yasemin Aslantürk
Doğru mu anlamışım örneğin 2012 de piyasaya 100 teneke sürmüş olsun. bunların 90 tanesini geri almış geri kalan 10 taneside kullanılamayacak durumda olduğundan dolayı geri kazanım ve bertarafı tehlikeli atık yönetmeliğine göre yapılacağı için ek-5b2' de diğerlerini ise %90 depozito olarak ek5-c de göstermem gerekir.
 
@Ali Şimşek

ek B-1 de gösterilecek ambalaj yoksa belgelendirme firması ile anlaşmayada gerek yok değil mi? Birde Bitkisel yağ üretimi yapan firmalar bitkisel yağ kaplarını tehlikeli kapsamına alıp Ek- B2 de gösterebilir değil mi?
 
Bu piyasaya süren kavramı ile ilgili sormak istediğim bir şey var ilgilenen arkadaşlara. Diyelim bir firma kağıt, peçete, bardak vb ürettirip üzerine amblem ve logosunu bastırıyor ancak kendi tesisinde kullanıyor. Bu durumda yine de piyasaya süren olarak değerlendirilir mi ?
 
@serdaralkan
B-2 bnm de takıldığım bir konu. Size kesin cevap veremem. Ama bildiğim şeleri aktarayım. Siz ek-5b1 i doldurmamışsanız b2 yi yada c yi doldurmuş anlamına gelir. b2 için emin değilim ama depozito için söyleyeyim, geri kazanım hedefleri yönetmelikte yazıyor. Bu yıl için kağıt karton pe, pp geri kazanım hedefi %40. Bu oran depozito içinde aynısı. Yönetmeliği okumanızı tavsiye ederim.
 
benim de konuyla ilgili bir sorum olacak.. çalıştığım bir firma ürünlerinin büyük bir kısmını yurt dışına ihraç etmekte ve yurt içinde piyasaya sürdüğü ürün miktarı çok az miktardadır. yurt içinde piyasaya sürdüğü ambalaj miktarı için ortalama bir miktar girip beyan yapmam gerekecek. aynı durumda olan var mı? konuyla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum :)
 
@Özlem Oğuzeş

Özlem hanım
1. piyasaya sürülen miktar sutunu "yurt içine sürülen miktardır" ve o az ambalajı bu kısma girin ,
2. ihraç ettiğiniz miktarı da ihraç edilen miktar sutununa yazmanız gerekir. geçen yıl bu şekilde yapmıştım bir sorun olmadı. ihraç ettiğiniz miktarın belgelendirme yükümlülüğüde yok bu arada:)

BİLDİRİM.png
 
@serdaralkan
ek B-1 de gösterilecek ambalaj yoksa belgelendirme firması ile anlaşmayada gerek yok değil mi?evet gerek yok belgelendirmeden muaflar
Birde Bitkisel yağ üretimi yapan firmalar bitkisel yağ kaplarını tehlikeli kapsamına alıp Ek- B2 de gösterebilir değil mi? Bence ek5b-1 de bildirim yapılması gerekli çünkü bitkisel atık yağların ambalajları Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği kapsamında
Ambalaj atıkları Kont. Yönt.
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; piyasaya sürülen bütün ambalajları ve bu ambalajların atıklarını kapsar.
(2) Defolu ürünler, fireler, piyasaya sürülmemiş ambalajlar ve benzeri üretim artıkları ile ambalaj atığı tanımına girmeyen boru, sac levha, demir-çelik hurdaları, kumaş atıkları ve benzeri ambalaj dışı atıklar bu Yönetmelik kapsamı dışındadır.
(3) 22/7/2005 tarihli ve 25883 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj atıklarının, 14/3/2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj atıklarının ve 30/7/2008 tarihli ve 26952 sayılı Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj atıklarının toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı yukarıda belirtilen ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılır.
 
@Yasemin Aslantürk
Sabah bakanlığı aradım Bildirim yapılıyor belgelendirme yapılmıyor dedi. Yağlı ambalaj olduğu için Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamına giriyor. İlginize teşekkür ederim.
 
@Özlem Oğuzeş
Yanı geçmişe dönük beyanlarınızı yuvarlayabilirsiniz, yapacak bir şey kalmıyor. ama 2009- 2011-2012 beyanlarınızı net yapmanızda fayda var diye düşünüyorum. :)
 
herkese merhaba,

Piyasaya süren firma olarak piyasaya sürülen ve ihraç edilen ambalajları nasıl hesaplayabiliriz? Birde bunların kontrolleri nasıl yapılıyor? Yani çoğunluğu ihraç göstersem vee geri kalan az kısmı da piyasaya sürülen olarak bildirsek , bunun doğruluğu nasıl tespit ediliyordur yetkili kuruluşlar tarafından?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
 
Ambalaj bildirimlarınde bağlayıcı nokta sadece ambalaj alış miktarınız. gerisini istediğiniz gibi hesaplayın ihraç çok gösterip geri kaznım oranını düşürebilirsiniz, sıkıntı olmaz
 
@Yasemin Aslantürk Çebi

Herhangi bir kontrolleri yok mu? Herkes ihraç gösterip geri kazanım yükümlüğünü azaltır diye düşünüp bunun için bir kontrol oluşturmuşlardır gibi geliyor, yönetmelikte madde 18 de belirtilene göre ;

(8) Toplama ayırma tesislerinden çıkan ambalaj atıklarının çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli geri dönüşüm veya geri kazanım tesislerine verildiğini gösteren belgeler, ihraç edilenler için de gümrük çıkış beyannameleri kabul edilir.

ifadesine göre mi acaba kontrol yapılıyordur?
 
Üst