• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Özelde iş bulabilmek için ne yapmalıyım?

tuğçe acar

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
istanbul üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği son sinif öğrencisiyim. Hemen iş bulabilmem için neler yapmalıyim,hangi belgeleri ve sertifikaları almalıyım? Hangi alanlara yönelmeliyim? Birde inşaat alanında çevre mühendisine ihtiyaç olur mu, olursa hangi alanda olur? Şimdiden teşekkürler..

@cevreciolalım
Form değil sizin düşünceleriniz zaman kaybı gülün tabi gulumsemek sadakadir?

@cevreciolalım

hayatı bu kadar ciddiye almayın burası sosyal bir platform. M
@hafssse
sizin gibi saygısız bir insana 1 dk mı daha harcamam

Bende iş bulma konusunda referansın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İş konusunda bir yerden başlayabilsek gerisinin geleceğini umut ediyorum.
Ehliyetim var ama fazla tecrübem olmadığı için iş verenler haklı olarak kendilerini geri çekiyorlar. Çevre görevlisi belgesi istediler eğitimlerini aldım isg eğitimlerini aldım şimdide askerliğin yapılmış olmasını istiyorlar. Bakalım bende merakla bekliyorum neler yaşayacağımı.

@cevreciolalım

At gözlüğü çok kötü bir söylem ama saygısız kelimesi çok güzel bir kelime ne güzel bir hakaret değil mi?
Şükürler olsun daha fazla kendinizi aşağıya çekmeden susuyorsunuz. Buda bir erdem tebrikler ?

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz fikirler için. Her düşünce bireye özeldir kimse kimsenin düşüncesini onaylamak zorunda değil. Bende söylediklerinize dikkat edeceğim ve kendime ona göre yol çizeceğim. Tekrar teşekkürler...

@tuğçe acar
Öncelikle umutsuzluğa kapılmamanızı öneririm. Günümüz şartlarında hangi meslek dalında olursanız olun iş bulma süreci biraz sancılı geçiyor, bu gerçeği kabul edip sabırlı davranmanız gerekecek. Mezuniyetinizden hemen sonra Çevre Görevlisi Belgesi ve Sürücü Belgesini edinmek yapacağınız ilk iş olmalı bence. Buna ek olarak İngilizcenizin olması da her zaman avantaj sağlayacaktır. Sonraki süreci kendi ilgi alanınız doğrultusunda şekillendirebilirsiniz. Maaş beklentinizi piyasaları da göz önünde bulundurarak, realist bir şekilde belirlediğiniz taktirde işsiz kalacağınızı düşünmüyorum, sadece biraz sabır ve çaba gerekiyor. Şimdiden meslek hayatınızda başarılar dilerim. :)

@Melike Yıldız

Ben size CV mi göndersem bana iş bulabilir misiniz??
Gerçekçiyim: Maaş beklentim düşük 1800+Yol+Yemek, deneyimim var 3,5 yıl. Bu yıl çevre görevlisi belgeside aldım. Ehliyetim de 4 yıllık. Sabır ve çaba ise, 4 ayda 51 firma başvurusu...
Bana iş bulacağınıza eminim.

Ben Nisan ayı itibariyle iş arayıp bulamayanlardanım.

@Mücahit Topdaş
İlk olarak şunu belirteyim: Bana iş bulacağınıza eminim , size CV'mi göndersem bana iş bulur musunuz vs şeklindeki yaklaşımınız hiç hoş değil. İkinci olarak maaş beklentinizi bu şekilde burada belirtmenizi, yemek ve yol detayını ekstra sunulan bir hizmet gibi göstermenizi de doğru bulmuyorum. Her insanın kendi hayat tecrübesi ve bu doğrultuda düşünceleri vardır ben de yeni mezun olacak bir meslektaşıma kendimce öneride bulunmak istedim. Söylediklerimde de gerçek dışı bir durum söz konusu değil, siz zor bir dönemden geçiyor olabilirsiniz buna saygım sonsuz umarım en kısa sürede dilediğiniz şekilde bir iş bulursunuz ama lütfen bu kadar olumsuz ve isyankar olmayın. İş arama sürecinizde kolaylıklar dilerim.

@Mücahit Topdaş

Mücahit Bey durumunuzu biliyoruz. Bazı zamanlarda 6 ay -3 sene arasında işsiz kalmış birisi olarak sizi anlayabilirim, empati de kuruyorum veya kurmaya çalışıyorum.

Sizden sadece burada yazan arkadaşlarımızın iyi niyetli mesajlarının altına şu anki durumunuzla alakalı "sanki sorumlu onlarmış gibi" mesaj yazmamanızı rica ediyorum. Durduk yere tartışma çıkmasının hiç kimseye bir yararı yok.

Tüm yeni mezun MESLEKTAŞLARIM inşallah en kısa süre içerisinde gönüllerine sinen bir işte çalışmaya başlarlar.
Tüm çalışan meslektaşlarımın,iş pozisyonları en kısa süre içerisinde daha da yükselir.
Ve tüm iş veren MESLEKTAŞLARIMIZ inşallah, işlerini daha da büyüterek ülke genelinde istihdam ve üretime katkıları artar, diyor ve noktayı koyuyorum.

İlgi,alaka, samimiyetiniz için teşekkür ederim ''Çevre Mühendisi'' ailesine...
Not: Samimi,içten,gönülden...

@ilk.ayy

Komik, ama gerçek....

@cevreciolalım

+++2.png

@Mücahit Topdaş

2000 liraya mühendis çalıştırmak; bizim için ACI ,iş veren için KÂRLI, "Güçlü Türkiye" için KOMİK durumdur.
Kimse boşuna hayallere kapılmasın.

+++2.png

@Melike Yıldız

Günümüz şartlarında hangi meslek dalında olursanız olun iş bulma süreci biraz sancılı geçiyor ....
"Rakamlı" bir mezunlar işsizlik raporu var mı? Etrafınızdaki diğer mühendisler, çevreye göre az veya çok, ne kadar dert yanıyorlar?