@oseflek
tahammülüm olmadığı doğru. tespitin bu kısmına itirazım yok. hatta uzun süredir tahammül edemiyorum. sadece burası değil, meslekle alakalı başka yerleri takip edip oralarda yazdığım da oldu ama artık dayanamadığımdan bıraktım oraları okumayı. bu gözler neler gördü.. baz istasyonlarını babasının kaldırdığını iddia eden, odayı babasının bu başarısından pay çıkartmakla suçlayan bir hanımefendi vardı mesela. babası hakimmiş, nihayet onu öğrendiydik, önüne dava dosyası gelmiş, delilleri incelemiş, baz istasyoncuları aleyhinde karar vermiş. davacının bir fonksiyonu yok yani hanımefendiye kalsa, bütün olay babasının iki dudağı arasında. adalet böyle işlemez, hukuk bu değil. sonuçta anlaşamadık tabii.. bir defasında başka biri "iş eritmek" diye yuvarlak bir tabir ile bir iddia attı ortaya. nasıl olduğunu falan sordum bunun. ihalede onun rakip firmasına iş verdirtmiş oda. nasıl dedim. odayı aramış işi verecek kurum, oda bunlara sanırım bir liste falan vermiş, işi yapabilecek firmalar diye. sonuçta iş başkasına gitmiş. hani ispat sorduğumda tahmin ve kurgu çıkmasa.. şüphe uyandıracak bir ipucuna falan rastlasam.. bu haliyle tevatürden ibaret bir suçlama ama "ağzı olan konuşuyor" işte.
geçen seçimlerde rakip grup çıktı. zaten her oda, birlik ve baroda var bu rakip gruptan, siyaseti takip edenler bilir.. başladılar tanıtıma. buradan da yaptılar başka mecralardan da. onların da argümanları vardı, onlara da yazdım, ve hayır, mevcut yönetimiyle odadan bir çıkar bekleyerek değil, sadece seçimden galip çıkmaları durumunda diğer grubun odaya bir kazanımı olmayacağını düşündüğüm için.. milli değerlere saygılı bir oda tahayyülleri vardı mesela. her metnin başına koyarlardı bunu. (milli değerlere saygısız oda nasıl oluyorsa..) bir de kullandıkları üslubu ve milli hassasiyetlerine rağmen önem göstermedikleri imlâlarını da beğenmemiştim tabii. yazdım ha yazdım. oysa foruma üye olma amacım bu değildi.
bu arada bir parantez açayım, zaten yeni kanun hükmünde kararnameler ile odaların da bir fonksiyonu kalmamak üzere, yönetimini kim alırsa alsın, keza yargı da bitti. halkına diklenen yeni nesil hukuk insanlarını görmek için şu:
yani bir anlayışın devri kapandı. oda da onun kalıntısı gibiydi, yakında o da tarihe karışacak. kör olmayan görüyordur bunu. ya da gazetelerin ekonomi sayfalarını okuyanlar falan..
daha geçen çevre görevliliğini düzenleyen taslak metni üzerinden odaya yazılan mesnetsiz bir eleştiri için
şöyle bir cevap yazmam gerekti. zorunda mıyım? neden insanlar iki metni okuyup kıyaslamaya üşeniyor da ben onlara izahat vermek zorunda kalıyorum? buna tahammül etmeli miyim?
şimdi ben odadan memnun değilim. gerçekten böyle bu. bir defa da konusunu açamıyorum. çünkü ipe sapa gelmez, bayağı eleştiriler arasında kayboluyor her yazı. öğrenciliğimden beri memnuniyetsizliğim artıyor. ama sanırım çoğunuzun "eleştiri" standardına uygun yazamadığımdan belli edemiyorum. böyle açmalıyım bi konu başlığı, "böyle oda olmaz olsun! bunlar kendilerini ne sanıyorlar! " demeliyim. verip veriştirmeliyim. o zaman ciddiye alınır. objektif kabul edilir falan.. öyle yapacak olsam açarım bi memurlar.net hesabı. burada işim ne?