Merhabalar Ercan Bey,
Sorunuzu cevaplandırmadan önce yorumunuzda bir kaç noktaya değinmek istiyorum. Bu forumda, en çok yönetim sistemleri başlığı altında mesajım vardır. Konu beni ilgilendiriyor veya ilgilendirmiyor olsa da her mesajı okurum. Söyleminize bu nedenle katılmıyorum.
Yönetim sistemleri ile uğraşan kişilerde ilgi alanına göre seviyeler mevcuttur. Bir kişi sisteme zaten hakim fakat geçiş yapacağı için eksik noktasının kalmadığını teyit etmek amaçlı neler yaptınız diye soruyor ise; madde bazlı sayarım.( Burada da anlaşılmayan noktalar olduğu taktirde soru sahibi tekrar bir açıklama beklerse de vakit almadan zaten sorusu cevaplanır.)Fakat soran kişi bu konuyu hiç bilmiyorum hangi adımlarda ne yapmam gerekiyor derse de açıklayıcı uzun mesaj ve örneklerle konuyu açık açık anlatmaya
çalışırım.
Sadece ben değil herkesin de bu yolda ilerlediği kanaatindeyim. Fakat bize örnek olmak isterseniz de sizleri de bu konularda aktif görmek isteriz
Şimdi sorunuza gelecek olursak; firmayı İş Sağlığı Güvenliği (İSG) konusunda ilgilendiren taraflar (kişi, kurum, kuruluş) belirlenir ve bu ilgili tarafların sizden-sizin de onlardan beklentileri açıkça yazılır.
bunu belirlerken de İSG Uzmanı, İSG Sorumlusu, İSG Temsilcisi ve Liderleri, İSG Çalışan temsilcileri, İnsan Kaynakları yetkilileri, yönetim kadrosu ve gerekli tüm departman yöneticileri/sorumluları toplantı usullerine uygun fikir beyanında bulunulur.
Firmayı ve çalışanları ilgilendiren taraflar belirlenip ihtiyaç ve beklentiler de belirlendikten sonra liste haline getirilip kayıt altına alınır. Bu liste, insiyatif kullanarak belirlenen ikinci bir toplantı ile güncelliği ve eksikleri kontrol edilerek revize edilir. Yıl sonunda da liste tekrar gözden geçirilerek güncellenir. Konu hakkındaki örneklere yukarıdaki mesajlardan ulaşabilirsiniz.
Açıklayıcı olmadı ise, anlaşılmayan noktaları belirtmeniz halinde tekrar sorunuz cevaplandırılır.