• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Metal atık kodları

Selma Akdoğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Aralık 2010
Firma
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Merhaba
Demir köşebent,boru ve profiller kullanılarak ev aksesuarları üretilen bir tesiste üretimde fire olarak çıkan metallar hangi kod altında değerlendirilmelidir?Öncelikle gelen metaller kesme,zımpara,kaynak vb. fiziksel işlemlerden geçiriliyor.Şeklini alan parçalar daha sonra kaplama işlemine tabi tutuluyor.Yüzey işlemleri safhasında oluşan demir talaş ve tozlar için 120101 ve 120102 kodları uygun.Fakat daha büyük parçalar için 12 ana başlığı altında bir kod bulamadım.Buradaki atıklar yanlış kesilmiş boru vb. parçaları, ya da yanlış birleştirildiği için kullanılamayacak olan malzemeler gibi metal hurdaları içeriyor.Bu atıklar için 120199 Başka bir şekilde tanımlanmamış atıklar kodu mu yoksa 200140 Metaller kodu mu daha uygun olur?Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.
 
@Kenan Atalar
Mailinize firmamın tanıtımını geçtim.İyi çalışmalar dilerim.
 
matkaplar, testereler gibi kesici ve delici malzeme hurdaları bu tür atıkları 120199 göstermem doğru olur mu ?
 
Merhaba Arkadaşlar
Daha önce konuda geçmiş ama benim kafamı karıştırdığı için bilgilerinize danışmak istedim.
kaynak işlemi sonucunda oluşan elektrot atıkları tehlikesiz sınıfında mı değerlendiriliyor?
12 01 13 kodlu kaynak atıkları olarak değerlendiriyorsa bizim lisansımızda bu kod olmadığı için atık alımını gerçekleştiremiyorum ancak
12 01 04 demir dışı metal toz ve parçacıkları kodundan alabilir miyim acaba? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
elektronik atıkların içinde örneğim PC bakır, altın, alüminyum gibi maddeler var cip veya kartlarında tehlikesiz sınıfına girmez bence.
ama 12 01 04 dan alınmaz Ahmet bey
 
Harfiyat işlemlerinden sonra şantiyede çıkan demir,metal atıklar için acaba hangi atık kodu kullanılabilir ? konuyu inceledim ama güncel olup olmadığını tam anlamayamadım.
 
arkadaşlar mrb; hurda damlama borusu geri dönüşümü yapan bir tesisim var bu hurdaları atık plastik sınıfındamı değerlendirmem gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum..
 
Üst