1) Hocam açıkçası hiç geç kalmış sayılmazsın, KPSS işinde dershaneye paralel gitmek zaten büyük bir hata, ne kadar kendin planlı çalışıp sürekli soru çözersen o kadar çok verim alıyorsun. İnternetten çok güzel video kaynaklar bularak konu eksiğini bir an önce kapatıp soru çözümüne ağırlık vermeni tavsiye ederim.
2) Şu zamana kadar kaç Çevre Mühendisi sınava girdi veya giriyor bilmiyorum ama ilk 10 veya 15'e girmeniz gerekiyor. Buda minimum 90 puan almanız gerekiyor demek.
3) Hocam ben bunun cevabını zaten 1. soruda verdim. Fakat alımların düşük olduğu da bir gerçek, bu nedenle çok yüksek puan almanız ve kendi branşınızda derece yapmanız gerekiyor açıkçası. Ama planlı ve sistematik bir çalışma ile her şey mümkün.
4) B kadrolarda bildiğim kadarıyla hala mülakat yok (yanlışım var ise arkadaşlarım düzeltsinler lütfen). Ama B kadrolarda alımlar düşük olduğu için mülakatlı olan A kadrolar için de çalışmanız sizin yararınıza olur.
5) YDS, B kadroda özel bir koşul olarak koyulmadıkça gerekli değil. AMA artık B kadroda bile özel şart olarak YDS istenme durumu var, ayrıca bir üst maddede belirttiğim gibi A kadrolar genelde KPSS'nin YDSli puan türünü baz alarak alıma çıkıyorlar. Puanınız yüksek olmasa bile( ki genelde toplam KPSS puanına %10 veya 20 etkiliyor) YDS puanınız olsun. yoksa YDS puanınız olmadığı için ilgili KPSS puanınız hesaplanmıyor. Bu nedenle de mülakatlı kadrolara başvuramıyorsunuz.
İlave: Birde soru bankası olarak ayırım yapmadan ne kadar zor ve şaçma sorular içeren soru bankası dahi olsa hepsini çözmenizi tavsiye ederim. Sayı sınırı koymadan olabildiğince çok çözmeniz sizin yararınıza oluyor. Bazen çok saçma sorular olabiliyor soru bankalarında, fakat ÖSYM' de soru konusunda sınırlarını her sene zorladığı için, daha önce saçma dahi olsa usanmadan çözdüğünüz sorular size hiç ummadığınız bir anda sınavda yardımcı olabiliyor..
Umarım yardımcı olabilmişimdir, aklınıza takılan başka konular olursa cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin ve şimdiden başarılar dilerim