• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kömür cürufu

Elif Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Şubat 2012
Firma
ELİNSAN ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ A.Ş.
kömür kazanından çıkan kömür curuflar ne yapılmalı. bunlar için analiz yaptırılmalı mı yaptırılacaksa hangi analiz(ek3 mü ek 2 mi) ? ruhsatlı harfiyat alanlarına verilmesi doğru mudur?
 
Hiç bir proje olmadan, fizibilite yapılmadan bu şekilde kurulan tesislerin çevre sektörüne katkı değil zarar vereceğini düşünüyorum ayrıca. Yıl olmuş 2019 zihniyetler hep aynı. Hurdacı zihniyetini yok etmek gerek...
 
@Nuhtekeli87 Merhaba ,
Belli ki bu işte çok para olduğunu düşünerek bir heyecanla atılmak istiyorsunuz.
Ama Serkan Hocamın ve Okan Hocamın da dediği gibi öncelikle yapacağınız işin ne olduğunu , hangi atığı toplayacağınızı ve bu atığın ne olduğunu , Olgaç Hocamın belirttiği gibi izin lisans süreçlerini, hepsini yaptınız atığı kime satacağınızı , Uşak civarında böyle bir çalışmaya uygun durup olup olmadığını , nakliyesi toplaması vs. bütün bunları bir araştırın öncelikle. Daha sonra bütün bunları güzelce yorumlayıp ona göre aksiyon alırsınız.
Siz daha elinizdeki ürünü kime satacağınızı kestiremiyorsunuz. Nakliyesini bile buradan öğreniyorsunuz.

Bir araştırın, sonra size uyuyorsa yapın...
 
Tamam kardeşim sağolasın yapmak için kararlıyım.Allah işi karışmazsa

Allah a şükür yürütmekte sıkıntı yok kardeşim kaçak yapmak değil maksat çevreyi düşünmemek danışmayız herhalde yapan var ama kaçak ben onlar gibi olmak istemiyorum

Yapan arkadaş biriktirip çöpe atıyor bildiğin yada yola

Araştırdım Denizli'de ki çimento fabrikaları konuştuklarım almıyor şimdilik arayacağım yerler var daha

Sayın yönetici burda alan yerler var.Denizli'de ama nakliye ve yüklemesi sana ait diyor.Bütün alan yerler öyle mi
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar cüruf analizi yaptırdım fakat TOC parametresi yüksek çıktı bu yüzden atık tehlikeli atık sınıfına girdiği söylenmekte, ben bu atığı yakma tesisine 10 01 01 olarak gönderim sağlamak istiyorum tehlikeli atık olması durumunda atık taşıma atacı lisansı gerekmekte bu durumda beni zora sokmakta sizce 10 01 01 olarak gönderim yapmam doğru olurmu ?
 
Merhaba;
Kömür depolama alanı, kül cüruf alanlarının özellikleri nasıl olmalı bilgisi olan paylaşabilir mi arkadaşlar?
Ben ekteki gibi özet çıkardım yine bunun gibi özet çıkaran var mı acaba...
iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • Kömür stok sahası alınacak önlemler.docx
    47.3 KB · Görüntüleme: 80
Merhaba,
Açıkta yığma yapılması durumunda alınacak önlemlere yağmur yağması durumunda yığma malzemede kaybın önlenebilmesi için kanal açılıp kanalın sonuna da çöktürme yapmak için kör kuyu açılabilir. Hep yığılan malzemede kayıp önlenebilir hem de yığma malzemenin tesis içerisinde yayılması önlenebilir.
 
Merhabalar Arkadaşlar,

Yakıt olarak kömür kullanımı ile ilgili nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba Serhat,

Öncelikle kömür cürufu için EK-2 analizi yaptırman gerekiyor. Sonrasında oluşan cüruf atıklarını, bu analiz sonucuna göre atık tesislerine gönderebiliyorsun. Cüruf analizi ve atık gönderimi işlerini hâllettikten sonra, sıra kömür kullanım izni almaya geliyor. Tekirdağ ili için aşağıda verdiğim linkte yer alan "Kömür Kullanım İzni İçin İstenen Bilgi ve Belgeler" dosyasını indirip, gerekli dilekçeyi sunman gerekiyor.

Kömür kullanım izni için başvururken, İl Müdürlüğü ile koordineli çalışman gerekmekte. Çünkü MELBES üzerinden kömür kullanan bacaların için ölçüm talebi açıyorsun ve ölçüm sırasında İl Müdürlüğü de yerinde incelemeler yapıyor. Son olarak Kömür Kullanım İzni ile birlikte, her ayın son gününe kadar; bir önceki ayın Kül Cüruf Tablosu'nu ve cüruf gönderim irsaliyelerini dilekçe ile İl Müdürlüğüne sunman gerekiyor. İlgili form, yine sana gönderdiğim sayfada yer almakta.

Link:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Serhat Bey Merhaba,

Bir önceki işyerim de çalışırken elyaf ve plastifiyan sıvı üretimi yapılıyordu. Üretim sırasında doğalgaz ve kömür kullanılıyordu. Kömür kullanımı için bazı il çevre müdürlükleri ithal kömür kullanılması istiyor. Bazı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise Şırnak kömürünün kullanılmasını istemiyor. Bir de kömür aldığınız firmaların kömür satış izin belgesi olması gerekir. Kömür yakılan bacalarda Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine göre eğer ısıl gücü 10 MW ve üstü olursa sürekli ölçüm cihazı taktırmanız gerekir. Ayrıca kömür kullanımından kaynaklanan 10 01 01 tehlikesiz atık kodu oluşmaktadır. Bunları da lisanslı firmalara vermeniz gerekir.
Not: @Cem Yılmaz ile konuştum ve ithal kömürü dışında değerler sağlanırsa diğer kömürlerin kullanılabileceğini söyledi. :)
 
merhabalar ;
Şirketimizde kömür kullanımı sanayi amaçlı olarak değil sadece idari ve lojmanların ısınması amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Bu durumda da il müdürlüğünü bildirim yapmamız gerekir mi
Teşekkürler
İyi Çalışmalar
 
Merhaba,

Öncelikle il önemli. Benim bahsettiğim Kömür Kullanım İzni, Tekirdağ MÇK kararı olduğu için gerekiyor. Ayrıca Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinden de faydalanabilirsiniz. Hangi il müdürlüğü kapsamında iseniz, yazılı olmasa bile sözlü olarak danışmanızı öneririm.
 
Merhaba arkadaslar bir sorum vardı yenı konus acmaktansa buraya yazmak ıstedım kömür kazanları tehlikeli mi tehlikesiz mi atık kodundan cıkılmalı ?
 
Üst