• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Koi̇ problemi

• Konuyu başlatan Anonim (39c1)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (39c1)

plastik geridönüşüm firmasında çalışıyorum. arıtma tesisimizde fiziksel ve kimyasal arıtma kullanıyoruz. atık su önce helezyon ve tambur elekten geçiyor daha sonra dengeleme havuzundan kimyasal arıtmaya alınıyor. anyonik polielektrolit ve koagülant olarak pac17'ye yakın alüminyum oranı yüksek bir kimyasal kullanıyoruz. akm'de sorun yaşamıyorum ama koi 8000 de sabit kalıyor ve köpük oluşuyor. (köpük oluşumunun sebebi azot olabilir.) daha önce biyolojik arıtım denenmiş ama bakteriler ölmüş. bu sebeple iş veren biyolojik arıtmaya sıcak bakmıyor. koi'yi düşürmek için başka ne yapabilirim?

Merhabalar ;
Çalıştığım firmada A2O prosesinden oluşan bir arıtma tesisi mevcuttur.Arıtmanın çökeltim havuzunda görselin de ilettiğim bir problem yaşanmaktadır.

Arıtma tesisleri konusunda yeterli tecrübem bulunmamakta

Problemin nedeni ve çözümü konusunda desteğinizi rica ederim.IMG_20230104_153319.jpg

Önceki cevapları görüntüle…
Hülya SerbestGeri deviri neden durdurdunuz? Tam aksine artırmanız lazım çünkü.
Oksijen sensörü yanlış okusa bile nitrat-amonyum oranına baktığımızda aşırı oksijen sorunu olabilir. Fazla oksijen verirseniz böyle floklar üst fazda kirlilik yapar ve çöktürme havuzundan kaçar.

Fazla nitrat oluşumuna sebep olan durumlarda (daha doğrusu oluşan nitratın azota dönüşemediği durumlarda) nitrat-azot dönüşümü havalandırma havuzunda değil de çöktürme havuzunda oluyor bu da azot gazıyla birlikte flokların yükselerek kaçmasına sebep oluyor. O kadar çok fazla şey var ki kontrol edilmesi gereken, genel olarak çok absürt bir şey yok diye düşünürsek ilk olarak oksijen ve geri devri düzeltmenizi öneririm.

Yüksek oranda geri devir yapın. Nitratı geri çevirip denitrifikasyon işlemi olmasını sağlamanız gerek. Zaten geri devir aktif çamurda çok önemli. Asla kapatılmamalı.