• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kırma-eleme tesisi ve taş ocağı

Merve Kazan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Temmuz 2013
Arkadaşlar merhaba;

İzin Lisans portalında kırma-eleme tesisi ve taş ocağı için uygun olan ana faaliyet alanı ve faaliyet dalı nedir ?
 
İl Müdürlüğü Uygunluk Yazılarında genellikle atık su, gürültü gibi konularda muafiyetler söz konusu ise belirtiliyor.
Bu tür muafiyetler için uygunluk yazılarını sisteme yükleyebilirsiniz.
Uygunluk yazısı için başvuruda bulundunuz mu?
 
Tesiste fosseptik mi mevcut, kanala deşarj mı? Fosseptik ise vidanjör ile çekim yaptığınıza ilişkin evraklarınızın bulunması halinde bir sorun olmaz. Kanala bağlantınız var ise kanal bağlantı belgesi talep edilebilir.
 
GFB kapsamında bazalt ocağımızda bulunan kırma-eleme tesisinde bant kapama yapacağız. Tesisimiz aksarayda ve aksaraya yakın illerde bu sistemi yapabileceğimiz firmalar var mı? elbette vardır ama güvenilir ve işini temiz yapan bildiğiniz firmalar varsa paylaşırsanız memnum olurum.
 
arkadaşlar merhaba.Taş ocaklarında çevre müh çalıştırma zorunluluğu var mı ? Birde taş ocaklarında bulunan laboratuvarlarda çevre mühendisinin numune almaya imza yetkisi var mı ? çevre müh numuneyi alsa lab da ölçümünü yapsa ? Amaç yapı denetimin lab ı ile aynı sonuçları elde edebilmek midir.
 
@glcndgn taş ocaklarındaki Çevre müh. çalıştırma meselesi ile ilgili mesele Çevre İzin ve Lisans yönetmeliği madde 7 de belirtilmiştir. Bu tür işletmelerde genelde Çevre Görevlisi istihdam edilmiyor. Danışmanlık Firmaları ile daha ucuza halledilmektedir Bu mesele. Diğer meseleleri de açıkçası anlamış değilim. Sonuçların aynı olmasını sağlamak diye birşey yok. Ölçümün amacı olması gerekeni bulmaya çalışmak değil, olanı bulmaktır.
 
@glcndgn Yapı denetime ve Yapı labaratuvarlarına Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri gerekli akreditasyonu, siz o bahsettiğiniz işleri yapamayasınız diye veriyor.
 
Merhaba arkadaşlar,

Kalker ocağı, kırma eleme tesisi, beton tesisi, asfalt plent ve mekanik plent tesisinin bir arada olduğu bir firmaya danışmanlık yapmaktayım. Şantiyede acil durumlarda oluşacak araç bakım, onarımı ihtiyacı için atölye(tamirhane) yaptırmak istiyoruz. Atölye için izin almam gerekli mi, alan için bir standart var mı, kaç m2 olmalı, mevzuatta bununla ilgili bilgi var mı? Daha önce tesisine atölye yapan var mı?
 
Arkadaşlar Merhaba,

Kırma eleme tesisinde çalışan Çevre Mühendisi arkadaşımız var mıdır? Eğer varsa danışmak istediğim konu var.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst