• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasalların Kaydı,Değerlendirmesi,İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Bu yönetmelik hakkında kısa ve açıklayıcı bilgi verir misiniz?
Sistem üzerinden nasıl yapıldığına dair görsel bir anlatımınız var mı?
 
Merhaba, KKDIK'te ön kayıt sürecinde de sadece 1 ton üzeri olan maddeler mi kayıt ediliyor? Bazı yerlerde tonajı ne olursa olsun denmektedir. Yardımcı olursanız sevinirim
 
Merhabalar,

Doğru mu anladığımı teyit etmek için soruyorum. :)

Ben fabrikamda kimyasal üretimi gerçekleştirmeyip sadece yurtiçi firmalarından kimyasal satın alımı gerçekleştiriyorsam yönetmeliğe tabii olmuyorum değil mi?
 
Sİz hammaddeleri yurtiçi tedarikçiden alıyorsanız kayıt zorunluluğunuz yok.
Eğer sizin yaptığınız karşım sonrası yeni bir madde! oluşuyor ise kayıt yapmanız gerekir.
KKDİK de karışım beyanı değil madde beyanı yapıldığından karışımın içindeki maddelerin beyan edilmesi esastır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Savaş G.Savaş Bey yazdıklarınızdan kafama takılan bir şey var. ben kimyasalları belirli oranlarda karıştırarak yeni bir kimyasal yapıyorum evet. ama karışama dahil ettiğim kimyasalları kayıtlı olanlardan alıyorum. benim yeni elde ettiğim karışımı sisteme kayıt edeceksem karışımın değil içindeki maddeleri kayıt edeceğim. zaten içindeki maddeler kayıt sistemine kayıtlı olanlar. yani tekrar aynı maddeleri kayıt etmek mi gerekir?:rolleyes:
 
1608297652877.png
 
Fatih KoçakMerhaba Fatih Bey,

Çevre mühendisi olarak çalıştığım firmamın Kimyasal Kayıt Sistemine kaydını yaptık,
Tesis bünyesinde çalışmakta olan KDU'larını da uygulama üzerinden ve EÇBS üzerinden tesis yetkilisi olarak ekledik,
Fakat Kimyasal Kayıt Sistemi sadece firma kullanıcısının giriş yapmasına izin veriyor, KDU'ları da uygulamaya giremiyor.
Her seferinde firma sahibinin hesabı üzerinden uygulamaya girmemiz gerekiyor.

KDU' larının uygulamaya giriş yapma hakkı var mı? Giriş yapabilmeleri için KKS üzerinde aktifleştirmem gereken başka bir şey mi var? Çünkü her seferinde firma sahibinin hesabı ile giriş yapmak uzun sürüyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bahar GrHesaba Kısıtlı Kullanıcı Ekleme
1. Kısıtlı kullanıcı olarak hesaba(firma/kurum) eklenecek kişinin T.C. Kimlik numarası yazılır.
2. Ara tuşu ile kişi bulunur. (Arama sonucu kayıt bulunamıyorsa, eklenecek kişinin bir kez EÇBS'ye giriş yapması
sağlanmalıdır.)
3. "Yetki Tipi" listesinden "Kısıtlı Kullanıcı" seçilir.
4. Eklenecek kişinin yapması istenen başvuru türleri seçilir.
5. Eklenecek kişinin girmesi istenen uygulamalar seçilir.
6. Kaydet tuşu ile işlem tamamlanır.
Bu şekilde yapabilirsiniz
 
Arkadaşlar seramik üreten bir fabrika üretim için bazı kimyasallar kullanıyor bu kimyasalları dışarıdan satın alıyor fabrikada sisteme kayıt yapması lazım mı.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
A.sametKayıt aşağıdaki koşulları sağlayan bütün maddeler için zararlı olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmadıklarına bakılmaksızın gereklidir:


  • KKDİK Yönetmeliği Madde 4(çç)’deki tanıma uyan maddeler;
  • Yılda ‘kayıt ettiren’ başına 1 ton ve üzeri miktarda Türkiye’ye ithal edilen ya da yurt içinde imal edilen maddeler;
  • KKDİK Yönetmeliği Madde 2, 10, 16 hükümlerine göre kayıttan muaf olmayan ya da kayıt edilmiş olarak değerlendirilmeyen maddeler.
[automerge]1613394412[/automerge]
kimyasalınızın adı nedir?
 
Merhaba,

0-1 ton arasında ithal edilen maddeler ile ilgili bildirim yapma yükümlülüğü var mı? Var ise bu bildirimler KKS-Madde yönetimi üzerinden ÖN-MBDF aracılığı ile mi yapılacaktır?
Şimdiden teşekkür ederim.
[automerge]1611552136[/automerge]
 
Merhaba,

Çalıştığım firma yurt dışından bir miktar kimyasal ithal ediyor. Aynı zamanda da polimer malzeme ithal ediyor. Ancak kimyasallar için gümrükte kayıt işlemi yaptırıyoruz. MSDS vb. gibi. Kimyasal kayıt sistemine bu kimyasalların girişini yaptığımda 2024 yılından sonra malzeme girişleri gümrükten hemen olacak mı?

Bir de ilk defa o kimyasal gelecekse ne kadar önceden kayıt yapmak gerekecek. Giriş esnasında kayıt yapılmasını kabul etmeyecek mi?

Sanırım konu ile ilgili çok iyi araştırma yapmam gerekiyor.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burcu B.Merhaba,
Polimerler kayıt yükümlülüklerinden muaf tutulmalarına rağmen monomer maddeler ve içerdikleri diğer maddeler belirli koşullar karşılandığında kaydettirilmelidirler. Yurt dışından ithal ettiğiniz madde için kimyasalı önceden kayıt etmişler mi? Bunu sorgulayın
Kayıt süreci başlangıç ve bitiş tarihleri: 01.01.2021-31.12.2023

Yılda 1 ton ve daha fazla kendi halinde ya da karışım veya eşya içerisinde üretilen, ithal edilen ve kullanılan maddeler,

KKDİK kapsamında ilgili hükümlere göre ön kayıt ve esas kayıt işlemi yapılmadığı takdirde ülkemiz içinde arz edilmesine,

imal edilmesine ya da piyasaya arza izin verilmeyecektir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kolay gelsin
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ELİFERÖn kayıt ve Esas kayıt için 31.12.2023 tarihine kadar süresi var. Bu tarihten önce yapılması gereken herhangi bir zorunluluk yok değil mi. Herhangi bir kayıt işlemi veya başka bir şey.
Tabii ki, bir an önce yapılması da avantaj teşkil edecektir ama zorlayıcı yasal bir mecburiyet yok.
 
Merhaba, firmanın ön kayıtlarını yaptık. bundan sonraki süreçte SIEF kategori seçimleri ile ilgili bazı firmalar tarafımızdan kategori bilgilendirme istiyor. bu konuda kimyasal değerlendirme uzmanı mı yardımcı olur?
 
Merhaba. Yeni elde ettiğiniz kimyasala ait bir Cas numarası var ise kendi cas numarası ile sisteme girebilirsiniz. (çok bileşenli madde )
Bu durumda sizin karışımınız madde olarak değerlendirilir.
 
Merhaba herkese,

Çevre mühendisi olarak çalıştığım firmamın Kimyasal Kayıt Sistemine kaydını yaptık,
Tesis bünyesinde çalışmakta olan KDU'larını da uygulama üzerinden ve EÇBS üzerinden tesis yetkilisi olarak ekledik,
Fakat Kimyasal Kayıt Sistemi sadece firma kullanıcısının giriş yapmasına izin veriyor, Kimyasal Değerlendirme Uzmanları uygulamaya giremiyor.
Her seferinde firma sahibinin hesabı üzerinden uygulamaya girmemiz gerekiyor.

KDU' ların uygulamaya giriş yapma hakkı var mı? Giriş yapabilmeleri için KKS üzerinde aktifleştirmem gereken başka bir şey mi var? Çünkü her seferinde firma sahibinin hesabı ile giriş yapmak uzun sürüyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bahar GrMerhaba,

KKS Sistemi, "Hesap" uygulaması olduğu için böyle bir problem ile karşılaşmanız son derece normal. Çözümü; yetkili atamak istediğiniz kişileri "Hesap" kısmından eklemekten geçiyor. Siz şu anda "Tesis" kısmından eklediğiniz için giremiyorlar.

Giriş yapma hakkına gelecek olursak; HESAP kısmından istediğiniz herkese yetki verebilirsiniz. Dilerseniz firmanın güvenlik görevlisine bile yetki verirsiniz, o bile sistemde herhangi bir uygulamaya girebilir. EÇBS 'de yetki belgesi şartı bulunmuyor bu konularda. Yalnızca ilk açılışta aranır.
 
Herkese merhaba geçmiş msjlarda belirtilmiş olma ihtimaline karşı şimdiden özür dileyerek bir sorum olacaktı. KKDİK kapsamında doğada bulunan maddeler (kalsit madeni) kapsamında; yönetmeliğin Ek 5, kimyasal olarak değiştirilmedikçe doğada bulunan mineraller, cevherler, cevher konsantreleri, ham ve işlenmiş doğal gaz, ham petrol ve kömürün de kayıttan muaf olduğunu belirtmektedir. Dolayısıyla kalsit madeni (kalsiyum karbonat) için oluşturulan güvenlik bilgi formunda EC no ve CAS no muafiyet listesinde bulunmamaktadır. Bu durumda ön kayıt gerçekleştirilir mi ? Madencilik sektrörün de KKDİK uygulamaları ne şekildedir? Tecrübelerinizi aktardığınız için şimdiden teşekkürler.
 
Üst