• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal kayıt sistemi

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
arkadaşlar kimyasal kayıt sistemi açılmış. benim tesisimde otomatik olarak açılmış. sistem yardım formu ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • KKS_Yardim.pdf
    5.1 MB · Görüntüleme: 593
Merhaba arkadaşlar,
Kimyasal kayıt sistemini kullanarak bildirimde bulunan oldu mu? Malzeme ve karışımlar için girişin hangi durumlarda yapılacağı ile ilgili bilgisi olanlar açıklayabilir mi?
 
Sanırım aşağıda ki kopyala yapıştır yaptığım bilgiler karışıklığın giderilmesine yardımcı olur.

MADDELERİN VE KARIŞIMLARIN SINIFLANDIRILMASI, ETİKETLENMESİ VE AMBALAJLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 2– a) Piyasaya arz edilen maddelerin ve karışımların sınıflandırılmasını, zararlı maddelerin ve karışımların etiketlenmesini ve ambalajlanmasını,
ç) İmalatçı, eşya üreticileri ve ithalatçıların, 26/12/2008 tarihli ve 27092 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kimyasalların Envanteri ve Kontrolü Hakkında Yönetmeliğin ek-1’inin 1 inci, 2 nci ve 3 üncü başlıklarında yer alan maddeler hariç, bu Yönetmeliğin ek-8’inin 1 inci, 3 üncü, 4 üncü ve 5 inci başlıklarında belirtilen koşulları sağlayan ve piyasaya arz edilmeyen maddelerin sınıflandırmasına ilişkin hükümleri,
kapsar.
MADDE 41– (1) 40 ıncı maddede belirtilen maddeleri piyasaya arz eden imalatçı veya ithalatçı veya imalatçı veya ithalatçı grupları 43 üncü maddede ayrıntıları verilen envantere maddenin dâhil edilmesi için aşağıdaki bilgileri, Yetkili Mercie internet sayfasında yer alan formatta sunar
(3) Maddelerin piyasaya arz edilmelerini takip eden bir ay içinde, birinci fıkraya uygun olarak bildirimde bulunulur.
GEÇİCİ MADDE 1 - (7) 1/6/2015 tarihinden önce piyasaya arz edilen maddeler için, 41 inci madde hükümlerine göre 1/6/2014 ile 1/6/2015 tarihleri arasında bildirimde bulunulur.
*Sınıflandırma Etiketleme bildirimi online.cevre.gov.tr adresindeki Çevre Bilgi Sistemi Uygulamalarından olan Kimyasal Kayıt Sistemi aracılığı ile yapılır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

MADDE 52– (1) Bu Yönetmeliğin;
a) 41 inci maddesinin üçüncü fıkrası 1/6/2015 tarihinde

yani; Kimyasal Kayıt Sistemi ile ek-8 de ki koşulları sağlayan madde ve karışımların ve madde-2 ç ye göre geriye kalan madde ve karışımların bildirimi yapılacak. bildirimi yapmak yükümlüğün bittiği anlamına gelmemektedir. yönetmelikte ki hükümlere göre sınıflandırma, etiketleme veya bunlar yapılmış ise yeni yönetmelikle uyumlaştırma gibi birçok işlem vardır.

KİMYASALLARIN ENVANTERİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 7 – (Değişik:RG-10/11/2009-27402)
(1)(Değişik:RG-23/5/2010-27589)10 uncu maddenin birinci fıkrasında belirtilen uygulama saklı kalmak şartıyla, 1/1/2010 tarihinden üç yıl öncesine kadar, maddeleri yılda bin ton veya üzerinde üretenler veya kendi halinde veya müstahzar içinde ithal edenler, ürettikleri veya ithal ettikleri maddelerin üç yıllık ortalama miktarını, 10 uncu maddenin ikinci fıkrasına uygun olarak, Ek-2’de ayrıntıları verilen ve üçüncü fıkradaki bilgileri 31/3/2011 tarihine kadar Bakanlığa iletir.
madde 10 - (2) Üretici veya ithalatçılar, 7 nci madde ve 8 inci maddenin üçüncü fıkralarında belirtilen bilgileri vermek için, Bakanlığın internet sayfasındaki özel program paketini kullanırlar.
İstisnalar
MADDE 9 –(1) Ek-1’de listelenen maddeler 7 nci ve 8 inci madde koşullarından muaftırlar.
*Kimyasal madde envanter bildirimleri online.cevre.gov.tr adresindeki Çevre Bilgi Sistemi Uygulamalarından olan Kimyasal Madde Bildirim Sistemi aracılığı ile yapılır.

Bu sistem ile yönetmelikte belirtilen koşulara uyan maddelerinizi zaten bildirmeniz gerekiyordu. madde 9 da ki durum hariç maddelerinizi burdan bildirmeye devam edeceksiniz.

yanlışım varsa düzeltin lütfen. iyi çalışmalar herkese.
 
Elimizden geldiğince yaptık bişeyler. Zor bir sistem genelde çok kimyaslı olan firmalara yardımcı olamadık kendileri hallediyor. Az olanları yapmaya çalıştık
 
Merhaba Arkadaşlar,
Kimyasal kayıt sistemine girdiğimiz hammaddenin MSDS'i ile CAS no.ya ait referans listesindeki zararlılık ifadeleri aynı değil. Örneğin bendeki MSDS'de kimyasalın kanserojen olmadığını söylüyor. KKS'deki referans listesinde Kanserojen olarak sınıflandırılmış bu durumda hangi veriyi giriyorsunuz. Bir de MSDS'lerde ki tehlike kodları ile sistemdeki kodlar birbiri ile uyumlu değil. Onu nasıl çözdünüz?
 
@Coşkun Demiral
Benim firmam hammadde ithal ediyor ve ithal ettiği hammaddeyi kendi bünyesinde kullanıyor. Kullandığı hammaddelerden bir tanesi referans listesinde var. Ancak Sınıflandırma ve zararlılık tanımı yok. Bunun girilmesi gerekir mi?
 
@Esin Alkar gönderdiğim siteden baktınız mı ? Yoksa eğer girmenize gerek yok. Zaten sistem maddeyi gönderdiğinizde eksik bir kısım olduğunda uyarı veriyor.
 
@Esin Alkar tehlike kodlarından birebir aynısı yok ise en yakın olanı işaretleyip o şekilde girdik biz. zaten bazı MSDS lerin formatları değişik onlarda aradığını bulmak zor oluyor. güncel olan MSDS ler daha kullanışlı.
 
Öncelikle verilen cevaplar için teşekkür ediyorum.
Sistemde Ön MBDF ve Sınıflandırma/Etiket Bildirimi kısımlarını doldurdum ve gönderdim. Ancak SEA Alternatif Ad Talebi ve SEA Yönetmeliği Uyumlaştırılmış Sınıflandırma kısımlarını doldurmadım. Onların doldurulması gerekli miydi? O kısımlar neyi ifade ediyor?
 
o kısımlar suan gereklı değıl sanırım dekont isteğı cıkıyo bızde gırmedık. madde gönderimini yaptık bir eksklik yada yanlıs olduğunda dılekce ıle doneceklerdır sanırım.
 
kimyasal madde envanter bildirim sistemini kullanıyoruz, buna ek olarak kimyasal kayıt sistemi de açılmış otomatik, bununla ilgili neler yapmamız gerekiyor? konuya çok hakim olmadığım için yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler...
 
Merhaba arkadaşlar kimyasal maddeleri kullanarak karışım halinde bitkisel ilaç üreten bir tesisim var. Bu tesisin kimyasal kayıt sistemi ve güvenlik bilgi sistemlerinden hangilerine gireceğini nasıl belirleyebilirim?
 
Arkadaşlar Kimyasal Kayıt Sisteminde Kimyasal jkaydı nasıl yapılıyor yardımcı olursanız memnun olurum. KKS kullanım klavuzunu okudum fakat birşey anlamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
@Halil Dördü

Benzer durum bende de var. Sistemin kullanma kılavuzu yetersiz. Tam olarak neyin nerden yapılacağı anlaşılmıyor. Hatta firmanın hangi ölçekli olduğunu bile bulamıyorsunuz. Sanırım 23 Haziran ya da 30 Haziran'da çıkan konu ile ilgili yönetmelikte ÖN MBDF için 31.12.2020 denmişti. Yani o süreye kadar ya daha açıklayıcı kılavuz ya da il müdürlükleri tarafından eğitim verilmesini beklememiz gerek.
 
Üst