• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kalker ocağı kırma ve eleme tesisi

sdagtekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Şehir
İstanbul
Firma
Vakıf
merhabalar,

taş ocaklarında nakliyede kullanılan kamyonların tekerleklerinin tesisten çıkmadan önce yıkanması gerekiyormuş. bu tozların yıkanması konusunda çevre izinleri açısından oluşan su için bir işlem yapılıyor mu? kantardan kamyonun çıkmadan önce tekerlekteki tozların yıkanması konusunda.

teşekkürler,
 
shalic yapılacak tek sey ya buharlaşma dersiniz veya foseptige aktarılıp belediye vidanjörleri tarafından alınıyor dersiniz ve belediyeden vidanjör yazısıda almalısınız.
 
arkadaşlar bu işlemi çok yapmak istiyorsanız üç gözlü çöktürmek için arıtma yapın çıkan suyu yolları sulamak için kullanın katı atığı da kurutup ocakta doğaya yeniden kazandırmak amacı ile bitkisel toprak alanında saklayın. bu işlem sonunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
 
@shalic

Çıkışta böyle bir yıkamaya gerek var mı yok mu? istenir mi istenmez mi? bu farklı bir konu...

Tekrar söylüyorum ortada atıksu varsa seçenekler belli.
 
o zaman bende daha önce çalıştığım tesisten örnek vereyim .
kesinlikle saha içerisinde araç tekerleğidir şurasıdır burasıdır gelişi güzel yıkama yasak idi.
amaç ne olursa olsun araç yıkama ünitesinde araç yıkama yapılırdı. ( yağ-gres vb. durumlardan dolayı).
zaten o üniteden sonra saha içerisi asfalt idi.
 
yasak ama kim uyuyor herşey kılıfına uyduruluyor tamam o ünitedeki sular ne oluyor onu konuşuyoruz :)
 
:) evet sıkıntı o ve bence bizler o "kim uyuyor" kısmını çözmek için varız.

o ünitedeki suların ne olacağı yönetmelikler çerçevesinde belli alternatifler var - yeniden kullanım - deşarj - sulama suyu - vidanjör artık firma kendi tesisine göre araştıracak maliyetlerini ve ne yapacağına karar verecek seçenekler ortada
 
@murat ka-ya

bahsettiğim ocakta fosseptik tankımız mevcut, evsel atık suyumuzu biriktirip çektiriyoruz, bu fosseptik tankına diğer tozlu ya da çamurlu suyu karıştırmamız herhalde problem olur, tahminen söylüyorum tabi. yetkililere evsel atık suyu biriktirdiğimiz foseeptik tankına aktarıp çektireceğiz desek karıştıramazsınız cevabını verirler sanırım,,
 
Yeni üye olduğum için konuyu yeni gördüm arkadaşlar
kamyon çamur dökme sistemi yeni yeni tüm illerde zorunlu hale geliyor sistem mantıklı aslında çünkü hafriyat ve ya yıkım olan yerlerde ya da inşaatlarda kamyonların tekerleri ve şasi bölgesi çamur ve mıcır oluyor asfalta çıktığı anda dökülmeye başlıyor ve kazalara sebebiyet veriyor.
Bu yüzden sistem zorunlu yapılan sistemlerde yapılan havuzlar sayesinde su tekrar kullanılabiliyor.
ayrıca bu konu hakkında yoğun cezalar uygulanmakta eke koydum onu da bakabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • YAPTIRIM VE CEZALAR.pdf
    469.7 KB · Görüntüleme: 13
Üst