1. İlk olarak dijital imza programını indiriyoruz.
2. Programı açtığımızda aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor karşımıza. Eğer yükle butonuna bastığında hata vermeden yüklemiyorsa sorun vardır demektir, bundan sonra anlatağım şeyleri uygulayın. Eğer problemsiz yüklüyorsa -hiç hata vermeden- sorununuz benim anlatacğım şeylerle ilgili değildir.
3. Hata verse bile en sonunda aşağıdaki gibi yükleme işlemi başarıyla tamamlanmıştır diyecektir. Aldanmayın, pekte başarılı yüklememiştir çünkü.
4. İşlem kolaylığı açısından dosyamızın adını kolay bir şeye çevirelim. Ben kendi adımı yazdım.
5. İsmini değiştirdiğimiz dosyayı C:'nin göbeğine atalım.
6. Şimdi Komut istemine girmemiz lazım. Windows 8 kullanıyorum. Windows 8'de aşağıdaki resimdeki gibi masaüstünden veya belgelerinizden bir klasör açıp yukarıda file (dosya) menüsünün altında komut istemine yönetici olarak giriş yapınız.
Windows 7'de başlat-donatılar-komut istemi şeklinde ulaşılması lazım şimdi net hatırlamıyorum. Komut istemini görünce sağ tuşla mutlaka ama mutlaka yönetici olarak giriş yapın.
hiç bulamadınız başlat'a basıp arama kutucuğuna cmd yazabilirsiniz. yine sağ tuşla yönetici olarak giriş yapmayı ihmal etmeyin.
7. Karşınıza komut istemi çıkacak. C'nin alt klasörlerinde iseniz. "cd \" yazıp enter'a basalım. Göreceğiniz gibi C'nin göbeğine yani dosyamızın bulunduğu yere geldik.
8. C'nin göbeğine ulaştıysak sağ salim "onur.jar" yada her ne isim verdiyseniz "herneisimverdiyseniz.jar" yazalım ve enter'a basalım.
9. Enter'a bastıktan sonra kurulumun yeniden açıldığını göreceksiniz. Şimdi yükle'ye bastığınızda sorunsuz bir şekilde kurup, "yükleme işlemi başarı ile tamamlanmıştır" diyecektir. Bu sefer yalan söylemiyor olacak.
İnşallah probleminiz budur ve inşallah çözülür.