• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hurda metal işleme tesisi yardım!

Rabia Ülkühan Köse

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2011
Firma
-
Danışmanlığını yaptığım " hurda metal satın alıp depolama/ayrıştırma/parçalama " yapan tesis için lisans almak istiyorlar.
Tesis yağlı kablo, metalleri de parçalayabilmek için 17.09.04 tehlikeli maddeler ile kontamine olmuş metal atıkları lisansı almak istiyor.
Bu lisansı alabilmek için başvuruda istenen belgeler nelerdir ? Tesisin özellikleri ne olması gerekir ( Tesis kurulum alanı, yer özellikleri, duvar boyu gibi ) ??

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
GFB alındıktan sonra 6 ay içerisinde Lisans almak için Gfbdeki gibi sisteme ilgili belgeler yüklenir ve o şekilde lisans alınır zaten gfb geçerlilik süresi 6 ay
 
@Özkan B. Eğer ki sadece hurda metaller için toplama ayırma yapacaksanız bir uygunluk belgesi veriliyor Çevreden ve işlem tamamlanmış oluyor.
Ama yok geri kazanım da yapacaksanız lisans başvurusu yapacaksınız. Siz galiba geri kazanım yapacaksınız o zaman tabiki uygunluk yazısından ve gfb aldıktan sonra lisans başvurusu yapacaksınız.
Şimdi anlaştık umarım :)
 
Merhaba arkadaşlar, hurda metal işleme lisanslı tesisleri için kütle denge sistemini nasıl dolduruyorsunuz?
(Bilindiği üzere işleme lisansında sadece kesme-parçalama-presleme işlemleri yapılıyor. Atık girişi hurda çıkışı da yine hurda şeklinde oluyor. Bununla ilgili bakanlık ve İstanbul İl çev. müd. personellerince yapılan görüşmelerde net bir sonuca varılamadı. ) Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
 
@M.Berber Geçici bir çözüm olarak Ürün Şatış İşlemleri kısmında fatura bilgilerinin girildiği yerdeki açıklama sekmesine "..... atık kodu ile ............ (faturadaki ismi) olarak gönderilmiştir" yazıp çıkışını sağlayınız, Ürün tanımlama kısmına da faturadaki ürünü tanımlayabilirsiniz. Fakat konu ile ilgili yine Bakanlığa yazılı bir dilekçeyle sorarsanız daha kesin bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı durum Granül yapmadan geri dönüşüm firmalarına sadece plastik çapak satan geri dönüşüm firmaları için de geçerli.
 
Üst