• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Herkes düşüncelerini yazabilir mi. gerçekten merak ediyorum.

Xkorter

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Belediye
Arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar.
Bu sene çevre mühendisliğinden mezun oldum.Bir çok kişi gibi bende iş derdine düştüm. İnternette bulunan ilanlara baktım fakat hep İsg-Tmgd-Çevre Görevlisi-Askerlik-Tecrübe istiyorlar. Zar zor denkleştirerek çevre görevlisi başvuruları yaptım ama gerisini getirebileceğimi sanmıyorum. Kaldıki zaten İsg eğitimine verecek param zaten yok. Böyle ailevi ve maddi sebeplerin vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı en acilinden iş arıyorum fakat şuana kadar en ufak bir adım bile atamadım.Şimdi sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.

-Oturup Kpss çalışıp birşeyler yapmayı mı bekleyeyim (1 sene nasıl geçer maddi anlamda bilmiyorum)
-İş İlanlarına bakmaya devam etmelimiyim.
-Askere gidin diyenler için şuan buna imkan yok.
-Polislik,komiser yardımcılığı felan mı denemeli yoksa çevre mühendisi olarak devam etmeli miyim.

İnanın her düşünceye saygım var. Sizde yorum yaparken durumumu bu anlattıklarımdan ibaret olmadığını bilerek yardımcı olmaya çalışırsanız daha çok sevinirim. Sizce yoluma nasıl devam etmeliyim.

@Xkorter Değerli meslektaşım herkesin rızkına kefildir Allah ama herkesin hayat hikayesi farklı, kendi adıma mezun olup askere gittim çevre görevlisi belgem bile aktif değildi geldikten sonra 20 gün geçmeden kısmet oldu iş buldum o süreçte kendi işim dışında da işlere başvurdum üniversite diploması bir anahtardır bana göre üzerinde yazan bölüm dışında bir çok kapı açar insana kısmeti dahilinde polislikte bunlardan bir tanesi ama sadece işsiz kaldım parası güzel diye de denemeni tavsiye etmem.
Bulunduğun ve çalışabileceğin illeri paylaşmanı tavsiye ederim burada ki çoğu arkadaşımız sağolsunlar iyi niyetle yardım etme çabasındalar belki birilerinin yardımı dokunur.

kardeş en güzek yapacağın şey şudur. bu meleği yapma okuduğumuz yıllara gerçekten acıyorum o stresli dönemleri boşa çekmişiz. direk komserliğe başvurunu yap.

bence en büyük temel sorun alınan parada.Çünkü çok komik rakamlara işleri yapıyoruz.
Tek çözüm yolu bence ortak hareket etmek ve ses çıkarmak yoksa bu devran böyle gelir gider.

Askere gidip eğer hiçte iş bulamıyorsan bir yerden başla danışmanlık, su arıtma cihazı satışı, projelendirme, arıtma kimyasalları satan firmalarda gir piyasa tecrüben olsun sonrasında bunun yanında sadece İngilizce çalış ve öğrenmeye bak sonrasında kurumsal bir firmaya başvur.
Tabi bu başvurma işi belli bir tecrübe ve dil öğrendikten sonra ve unutma başlar başlamaz her şey çok güzel olacak maaş çok iyi idareci çok iyi olacak diye bir şey yok bir şekilde sıyrılmaya bak

Merhaba yeni mezun veya iş bulamamış arkadaşlarım. Ben 2016 yılında mezun oldum. Yaz okuluna kaldığım için eylül ayı sonunda mezun oldum ve çevre görevlisi eğitimini kaçırmıştım. Sosyal medyada çok aktiftim ve insan ilişkilerim iyiydi belgem yok ama cv de birçok projem vardı ve başka bir iş yapmaya karar verdim. Bir süre sonra bir tv kanalından teklif geldi bende hem para biriktiririm hemde belgelerimi tamamlarım hem de çevre yaparım niyetiyle işi kabul ettim. İş yeri Avcılardaydı ve günümün 4 bazen 5 saati yolda geçiyordu. Bir siyaset programında program sorumlusuydum. Çok insanla tanıştım. Yavaştan meslektaşlarımla görüştüm ve heryere haber yollattım. En son evime 15dkkalık bir danışmanlık firması beni görüşmeye çağırdı. Belgem tecrübem hiç bir şeyim yoktu. Yaptığım çalışmalar ve iş tecrübelerimle azmimle kısa sürede işi öğrenebileceğimi gördüler. Ama mesleğimi cidden seviyordum ve 2 ay deneme sürecinde eksikliklerimi halledeceğimi söyledim. Ben veya firma karşılıklı herhangi bir memnuniyetsizlikte işin fes edileceği konusunda anlaştık. Ben firmadan tek birşey istedim ama karşı taraf benden muhasebe tahsilat muhendislik idarecilik pozisyonlarının hepsini yapmamı istedi yapamam demedim. Şansıma eğitim açıldı ve belgemi aldım, muhasebe öğrendim, araba konusunda dersler alıp aktif kullanabilir seviyeye geldim. En pis,en uzak firmaları bana verdiler işi zorluklarıyla öğrenim diye. Geri dönüşümde en pis işi yapan ramatçılık sektöründen başlayarak başka sektörlerdede kendimi geliştirdim. Şimdi hastanelere de danışmanlık yapmaya başladım. Çömüm diye ezildim, gerildim, gerdiler ama yılmadım. Sizede tavsiyem geçici işlerinizde bile sizi ileriye taşıyacak işler seçin. Hiç belgem tecrüben yok diye pes etmeyin azminizi mühendisliğinizi gösterin. Kendinizi kimseye ezdirmeyin. En önemlisi ise yaptığınız işi dünyadaki en değerlisi gibi görün ve gösterin. Şimdilerde ise Türkiye ve dünyada kendi sektöründe ilk 10 a giren firmaların nasıl bir danışmanlık ve yol izlediğini, ticareti anlattığım bir sayfa oluşturdum instagramda. @environmentengineer sayfama herkesi bekliyorum. Çok güzel projelere imza atacağız inş. Herzaman herkese yardımcı olurum msj atmanız yeterli. Allah herkesin yolunu açık etsin...

danışmanlık firmalarıyla görüştün mü orada isg aramıyorlar çevre görevlisi ve B sınıfı ehliyet yeterli
ama askerlik için bişey diyemem tabi
kolay gelsin hayatta başarılar

öncelikle bu bölümü seçen birinin doğuştan şanslı yada zengin olduğunu düşünmüyorum. her insan bu hayatta kendi şansını kendi oluşturmalıdır bu deneyimle sabittir. ben mezun olacağım sene kpss çalıştım ve 2014 kpss'den 85 puan aldım 2 sene atama bekledim ve atanamadım. bu süreçte çok maddi sıkıntılar çektim atanırım ümidiyle özel sektörde bir iş girişimimde olmadı. son atamada atanamayacağım belli olduktan sonra asgari ücret veren bir otelin gece vardiyasında resepsiyonist olarak çalışmaya başladım ve yüksek lisansa girdim. bulunduğum şehir itibariyle çevre mühendisine iş verecek sektör bir elin 5 parmağını geçmeyeceği için böyle bir işte çalışmaya başladım. otelde çalışırken ales, yds, yüksek lisans tezi derken uyumaya bile fırsat bulamadığım günlerim oldu. 2 sene içerisinde alesten 80 , yds'den 76.25 gibi bir puan aldım ve yazılı mülakat için 9 ayrı şehirde 9 ayrı üniversitede sınava girdim. bizim ülkenin sistemini anlatmaya gerek olmadığı için hakkımla girebileceğim kadroların hiç birine giremedim. baktım olmuyor az çok biriktirdiğim paralarla İSG yüksek lisansına başladım ve B sınıfı İSG uzmanlık belgemi aldıktan 1 hafta sonra rabbim nasip etti ve bir üniversiteye arş. gör. olarak atandım. aldığım B sınıfı belgemide nasip olursa kullanırım ileride bir gün.

Yani söylemek istediğim bu işler olmuyor diyip evde kısmet beklemekle olmaz. Savaşacaksın, çalışacaksın yaptığın hiç bir işten gocunmayacaksın ve emin ol Allah emeklerinin karşılığını hiç bir zaman boşta bırakmaz.

Her nasip kendi vaktinde saklıdır sözüyle kelimelerime son verirken çalışma hayatında başarılar diliyorum.

git polis ol kurtul askerlikte çıkmış olur bir nevi aradan cebinde para görür ekonomik sıkıntıdan da kurtulursun ayrıca çevre mühendisliği yapıp vasıfsız elemandan daha az maaşa çalışmamış olursun bir seneni de kpss illeti yüzünden zay etmemiş olursun.

Arkadaşlar, başlık açmaya çalışıyorum ama butonu bir türlü bulamıyorum. Yardımcı olunursa çok memnun olurum.