• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Herkes düşüncelerini yazabilir mi. gerçekten merak ediyorum.

Xkorter

Kayıtlı Kullanıcı
Firma
Belediye
Arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar.
Bu sene çevre mühendisliğinden mezun oldum.Bir çok kişi gibi bende iş derdine düştüm. İnternette bulunan ilanlara baktım fakat hep İsg-Tmgd-Çevre Görevlisi-Askerlik-Tecrübe istiyorlar. Zar zor denkleştirerek çevre görevlisi başvuruları yaptım ama gerisini getirebileceğimi sanmıyorum. Kaldıki zaten İsg eğitimine verecek param zaten yok. Böyle ailevi ve maddi sebeplerin vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı en acilinden iş arıyorum fakat şuana kadar en ufak bir adım bile atamadım.Şimdi sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.

-Oturup Kpss çalışıp birşeyler yapmayı mı bekleyeyim (1 sene nasıl geçer maddi anlamda bilmiyorum)
-İş İlanlarına bakmaya devam etmelimiyim.
-Askere gidin diyenler için şuan buna imkan yok.
-Polislik,komiser yardımcılığı felan mı denemeli yoksa çevre mühendisi olarak devam etmeli miyim.

İnanın her düşünceye saygım var. Sizde yorum yaparken durumumu bu anlattıklarımdan ibaret olmadığını bilerek yardımcı olmaya çalışırsanız daha çok sevinirim. Sizce yoluma nasıl devam etmeliyim.

Maddi durumun için geçici süreliğine bir işe girebilirsin parttime da olabilir. Bahsettiğin belgeleri çevre mühendisi olarak devam edeceksen malesef almak zorundasın diyebilirim. İş bakmaya devam edebilirsin de .. Kpss düşünüyosan eğer hiç bu belgeleri almakla vakit kaybetme ve kpssye gömül derim. Başkaaaa... Biraz kafan karışmış galiba endişelenme herşey güzel olacak biraz zaman tanı kendine, Rabbimin binbir türlü kapısı var elbet biri açılır sana ve hakkında hayırlısı olur.. Hayatta başarılar kardeşim.

@rabiakoc

Düşünceleriniz için gerçekten teşekkür ederim. Part time işe girebileceğim bir yer malesef yok olsa da mesleğimi yapmak istiyorum.İllaki Rabbim bir rızık verecektir ama arayıp bulmak lazım. Kpss de evde çalışmayla zor olacağını düşünüyorum.

Yaa neden bukadar negatifsin. Kendini geliştirene kadar birçik şeye katlanmalısın. İyi bişey mi yapıyorum bilmiyoruum ama ben mesele mezun olur olmaz girdim bir işe 2.maaşımla isg kursuna yazıldım aynı zamanda çevere görevlisi başvurusu yaptım. Buna benzer şeyler yapabilirsin. Ayrıca bence kpssye evde çalışarak hazırlanabilirsin de artık teknoloji her yerde. Biraz çaba herşey güzel olacak yada benm ki züğürt tesellisi :D

@rabiakoc

Kardeşim sen işe girmişsin çok güzel olmuş. Ama bayan erkek farkı var. Erkeklerde askerlik durumu var ki ben bu görevi yerine getiremiyorum şuan için. Kpss ye evde çalışılır tabi ama ne kadar verimli olabilir. İnsanlar 85 alıp atanamayan gördüm.Kaldı ki açılan kadrolar ortada malesef.

@Xkorter iş yok değil iş çok çalışmak isteyene... Fakat bir sürü belge ıvır zıvır olayı var. Torpil dediğimiz şey kullanıyorsan ülke yöneticisi bile olabilirsin.(MALESEF):tskler: bizler tırnaklarıyla kazıya kazıya bir yerlere gelmeye çalışan insanlarız.Bence boş durmamak adına görevli belgeni alıp bir danışmanlık firmasında çalışmanı tavsiye ederim. İlerleyen zaman içinde belgelerini tamamlayarak iyi bir lab.cı ya da ölçümcü olabilirsin.Bu tamamen senin gayretine bağlı.

Kardeşim öncelikle şartlarını anladım az çok haklısın kpss çalışmak bile bir iş gibi disiplin ve prtam isteyen birşey bunun için dershane olması şart değil ama gerekli mi gerekli bence ama gidebilme imkanı tartışılır çünkü ailenin sağlaması gerekiyor tabiki bunada böyle bir lüksün var mı bilmiyorum büyük ihtimal yok. İSG içinde gçerli yaşadığın yer olarak bunuda yapamayabilir misin ayrıca işe girip kpssyide kazanabilir misin zannetmiyorum 5-6 kadar çalışıp akşam eve dönünce ders çalışılmıyor çalışılsada verimli olmuyor. benim sana tavsiyem Sabır Rabbim elbette bir çıkış göstericektir çevre görevlini kazan ve bekle o belgeyle bulucağına inanıyorum işe girince belgeyi alırsın ama askerlik zaten düşünmeni istemem su an için ama dediğim gibi biraz bekle yer olarakta iş seçme benim fikrim gidebildiğin şehire git inşallah olucak oluyorda zaman.. işe başladıktan sonra hayatın gerçeklerinden çıkıp ozman o yada bu yapılabilir mücadele et lafları var ya ozaman gerçekleştirilebiliyor Sabret iş ilanlarını takip et :) @Xkorter

İŞ İLANLARINA DEVAM ET. YANINDAKİ İNSANLARI REFERANS ANLAMINDA KULLAN. İLANI OLMAYIP PERSONEL ARAYANLARDA ÇOK OLUYOR. YAKINLARIN BURADA İŞE YARAR. BİR SOHBETTE FIRSAT KARŞINA ÇIKABİLİR. BİR ŞEKİLDE İŞE BAŞLARSAN ÇALIŞTIĞIN FİRMADA SANA BU BELGELERİ ALMAN KONUSUNDA YARDIMCI OLUR. LİNKEDİN UYGULAMASINA ÜYE OL. ODANIN İŞ İLANLARINI VE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ İLANLARINI TAKİP ET. HERHANGİ BİR BELEDİYEYE SÖZLEŞMELİ YADA HİZMET ALIMI ŞEKLİNDE GİREBİLİRSİN. UFKUNU GENİŞ TUT. SAĞLICAKLA KAL.

@asudecavdar

dediğiniz gibi torpil önemli bir nokta fakat bende torpil olayı malesef yok.

@İNCİ KRBLT

İsg yaşadığım yer olarak mümkün değil çünkü ilçe de ikematgah ediyorum. İl merkeiznde var fakat orada kalacak yurt vs fazlasıyla kasar.

@erkan ateş

Polislik kurtuluş olabilir mi düşünüyorum. Bir yandan da yediremiyorum kendime bu mesleğe isteyerek bilerek girdim. İnsanlar 2 yıllık herhangi bir bölümden mezunun olup torpil vs iş bulabiliyorken ben bu mesleği isteyerek seçip okudum ama iş bulamıyorum. Açıkçası bırakmakta istemiyorum.

@Aydın Demirel

Mazaret belirtmiyorum.İnanın şuan öyle bir durumum olsa gözüm kapalı seçerdim.

@Xkorter o zaman dişini sıkacaksın bir süre o arada kendini geliştirebildiğin kadar geliştireceksin.Daha iyi iş fırsatlarını kovalayacaksın.yolunu çizeceksin:)

@Xkorter Hangi ildesin bilmiyorum ama çalışacağım diyorsan Türkiye'nin heryerinde denemelisin.Zaten çok fazla iş imkanın olmuyor malesef başlangıçta.

@erkan ateş

İlginiz için teşekkür ediyorum. Sürekli takip halindeyim ilanları zaten. Hayırlısıyla olur inşallah

Polis olmanı istemem polisliği bir kurtuluş olarak görme çünkü oda kendine göre zor. Ben sana İSG al demiyorum çünkü o desteğin yoksa zor biliyorum oaraları bende ardahanda okudum şuanki şartlarını bu yüzden tahmin edebiliyorum bence çevre görevli belgeni almaya hak kazan ve bekle iş ilanlarını takip et önemli olan bir iş bulup şehir değiştirmen hem biraz para kazanıp belgeleri alman hemde mesleğinle ilgili daha iyi iş bulabilmen için şehir değiştirmen bunun için ilanları takip et çok fazla ücreti olmasada gitmeyi düşün @Xkorter