• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hergün bir resim paylaş...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hangi filmin hangi sahnesi veya konusu ne bilmiyorum ama avrupa ve amerikan filimler hakkında birşeyler söylemeden edemeyeceğim. Filimlerde (özellikle savaş sahnelerinde) milletini kahraman ve insanlık abidesi kılığına büründüren, hakikatta-gerçek dünyada ise cani vahşi emeller peşinde koşturan avrupa ve amerika insancıklarını şiddetle kınamak geldi içimden. "Sadece filimde insansınız gerçekte hayvanlardan bile daha aşağısınız" diyerek haykırasım var. Bizi yutacak mı zannettiniz?..filimlerinizle bizi aldatamazsınız. İnsanlığı fantaziyelerinizle yönlendirmeye, fantastik görünmeye çalışıyorsunuz.

İlgili görüntü İkinci Dünya Savaşı ile ilgili bir filmden; Er Ryan'ı Kurtarmak. Bu film baştan sona propaganda içeriyor zaten. Ama yaşanmış şeyleri de güzel yansıtıyor. Müttefiklerin Fransa'ya çıkışı ve sonrasını güzel anlatıyor. Ama ilginç olanı İngilizlerin daha ön planda olması gerekirken, ABD'liler ön planda gösteriliyor. Halbuki İngilizler daha ön planda olması gerekir. Kuzey Afrika'dan Berlin'in düşüşüne kadar İngilizlerin payı daha büyüktür. Tabii filme ve İkinci Dünya Savaşı tarihine göre konuşuyorum yanlış anlaşılmasın. Böyle filmler izlerken de Almanların yaptığı filmleri izlemek daha iyi aslında. Çünkü ABD gişelerinden uzakta kalıyorlar, tarafsız kalıyorlar. Mesela Das Boot isimli bir film var izlerseniz görürsünüz hiç propaganda ve taraf tutmak yok. Hele yok insanlık abidesiymiş yok bilmem neymiş gibi şeyler de yok. Tamamen objektif açıyla yapılmış mükemmel bir film ve sonunda çok güzel mesaj veriyor.

Yukardaki ifadelerimde hedefim başta o milletlerin brokratları olmakla birlikte bir genellemedir yoksa bütün halkı böyle vahşi ve cani demiyorum. Avrupa milleti içerisinde hayalden biraz uzaklaşan ve olaylara daha gerçekçi bakabilen bir millet varsa oda alman milletidir (şu anki hükümetleri müstesna). Maddeye manadan daha fazla değer verirler. Fransızlar gibi şizofren bir millet değiller. Daha gerçekci ve adil olduklarına bizzat şahit oldum. Gerçekten çok insaflı ve vicdanlı almanlarla arkadaş oldum. Alman bayrağındaki kanın kendine masum insanların dökülen kanlarını hatırlattığını söylemiş ve almanyanın geçmişite yaptığı katliyamlardan rahatsız olduğunu dile getirmişti. Milliyetçilik yapmadan hatalarını böyle açıkça kabullenmesi ne güzel bir olgunluk. das boot tavsiyenizi dikkate alacağım.

Almanlar kendilerini hala üstün görürler ama. Genellemeye vurmak da istemem ama izlenim öyle :) Avrupa'da İngilizler biraz farklı bu konuda. Dikkat ederseniz hiçbir yerde, hiçbir gündemde İngilizler pek görünmez, hep saklıdırlar. Neden acaba? Madde ve mânâ derken, aklıma madde mi ağır mânâ mı sorusu da geldi ehehe. Fransızlar konusunda ne diyeyim bilmiyorum ama Adolf Hitler'in şöyle bir sözü var; "Eğer dünyada tek bir ülke olsaydı; Sanayisi Almanlardan, Demokrasisi İngilizlerden, Ordusu Türklerden, F*hişeleri de Fransızlardan olurdu." demiş. Siz, Fransızlar şizofren deyince aklıma bu geldi ehehe. Günümüz Almanyası ile Nazi Almanyası çok farklı olsa da, bugün Nazi Almanyası'nı kınayan, Nazi Almanyası'ndan rahatsız olan Almanlar da olsa, bildiğiniz üzere orada hâlâ neo-nazi teşkilatları var ve Türkiye vatandaşlarına neler yaptılar bilirsiniz. Bu yüzden Avrupa konusunda çoğu zaman güvensiz oluruz, olursunuz. Kimseye net güvenemezsiniz. Ama tarih konusunu kabullenirler dediğiniz gibi ve bu takdir edilesidir. Tarihlerinde ne varsa, evet derler doğru derler ve hepsini kabul ederler. Filmlerini de tamamen tarafsız gözle yaparlar. Bahsettiğim Das Boot isimli filmi izlerseniz bunu mutlaka göreceksiniz ve hatta çok etkileneceksiniz diye düşünüyorum. Filmin sonunda verdiği mesajı da mutlaka anlayacaksınız. Ben söylerdim ama en iyisi söylemeyeyim tadı kaçmasın :)

Kendilerini üstün gördüklerinde hem fikiriz. Zaten insanın fıtratında var bu zaaf. Neye mensupsa en üstünü o olduğunu iddia eder. Almanyadaki nazi gruplaşmaları da insanlık ve medeniyette nekadar geri olduklarının somut bir delili sadece. Zaten onun için insafa ve vicdana yakın olduklarını kasdettim yoksa öyle çok insaflı ve insancıl olmadıkları yapılan zulumlere sessiz kalmalarından anlaşılıyor. (Medyanın halkı yapılan zulüm ve katliamlardan mahrum bırakması ve mazlum ve masumları terörist olarak lanse etmeside büyük bir etken tabi.) Haa bir şeyi delilleriyle ispatlayıp anlatsan hemen gerçeği olduğu gibi kabullenirler, diretmezler. Milletçe öyle bir yapıları var. Avrupaya insan gibi düşünmedikleri sürece güvenemeyiz. Çıkarlarını ikinci plana atıp insanlığın huzuru için çalışmadıkları sürece hiçbir şekilde itimat edilemez. Eğer dünyanın bir tarafında huzurla iki lokma yiyip doyacak olan çocukların oturdukları saltanat koltuğunu sarmayacağını ve rahatlarını bozmayacaklarını anlayabilirlerse belki o zaman birazda olsa ılımlı bakabiliriz.

@İ.Ercan

Bu konu biraz uzun. Bizi epey uzaklara götürür. :)
Aslında benim garibime en çok giden ABD'liler olur genelde. Bugün ABD'nin Irak'a girdiğinden hâlâ haberi olmayan ABD'liler bile var mesela. Hele Vietnam'ı hiç saymıyorum. Hadi Vietnam'ı anlamadın, Irak'ı da mı anlamadın ya ilginç bir halkı var. Hepsi için demiyorum tabii. Ama Avrupa'da toplumların bazı kesimleri vicdanlı. Filistin'de yaşananları her gün protesto ediyorlar. Ne mutlu uyanabilene diyelim :)

İZLEYİN FRASIZCA KILİP ..ÇEKENLERİ TEBRİK EDELİM.

Dün fıransızlara şizofren demiştim bugün utandırdılar beni. :bsmagryr:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...