Radyasyonla alakalı, Radyasyon Güvenliği Yönetmeliğine bakabilirsiniz, orada yapılması gerekenler yazar. Benim söyleyebileceğim birkaç ise;
Radyasyon ile ilgili cihazların (MR, röntgen cihazı vb.) lisansları olması gerekir (lisans süreleri dolmamış olmalı).
Dozimetre takipleri Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından yapılıyor, bu takiplerin yapılıp yapılmadığının kayıtları tutulmalı.
Radyasyonlu alanlarda çalışan kişilerin periyodik olarak muayeneleri yapılmalı, bazı testlerin yapılması gerekir, işyeri hekimi biliyordur.
Radyasyon alan hastalar ile kontamine olmuş katı atıklar yarılanma ömrü geçene kadar kurşun kaplı oda/konteyner gibi yerlerde bakletilmeli, yarılanma ömrün dolduktan sonra ne tür atık ise ona göre bertaraf edilmeli (genellikle tıbbi atık olacaktır, bunlar tıbbi atığa gider).
Radyasyon tedavisi görmüş hastalardan çıkan sıvı atıklar diğer atıksu borularından ayrı olarak tankta toplanır ve yarılanma ömrü geçene kadar bu tanklarda bekletilir.
Radyoaktif kaynaklar ise atık haline geldikten sonra Küçükçekmece, İstanbul'daki TAEK atık bekletme sahasına gönderiliyor (radyoaktif kaynağı satın aldığınız şirketler sizden alıp buraya gönderebiliyorlar, bununla ilgili evrakları takip edebilirsiniz).
Belge kısmında çok sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum TAEK tarafından sıkı bir şekilde takibi yapılıyor.