• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB ve İzinlisans Belgesi Yenilenmesi Hk. (Firma ve Ünvan Değişikliği)

Sedat Azizoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Mayıs 2012
Firma
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Arkadaşlar Danışmanlık firmanızın yada GFB almış tesisin (başka firmaya devri gibi) hem ünvan hemde vergi nosu değişikliği varsa bu değişiklik öncelikle vergi dairesinden yapılır, yeni ticaret sicil gazetesi alınır. Daha sonra başvurusu yenilenmesi için İzinlisans Dairesi'ne resmi yazı ile müracaat edilir.

İzinlisans belgesi alan tesis içinde Çevre Görevlisi kullanıcısı ile e-izin sistemine giriş yapılır Tesis İşlemleri>>>İzin ve İzin/lisans Belge Yenileme Başvurusu tıklanarak açılan sayfada bu değişiklik için başvuru yapılır. Yeni ticaret sicil gazetesi ve ünvan değişikliği nedeni ile ödeme belge dekontunun sisteme yüklenmesi istenir.

Yalnızca ünvan değişikliği söz konusu ise ve vergi numarası değişmemişse yine yukarıda belirtilen işlemler gerçekleştirilir,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresine danışmanlık firması, çyb yada firmanın kendi kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır, Firma İşlemleri>>>Firma Bilgileri güncelle butonu tıklanarak "firma bilgilerimi güncelle" butonuna basılır, açılan sayfada vergi nosunun yanında "Maliye Bakanlığından Bilgileri Güncelle" butonu tıklanarak firma bilgilerinin en son hali ekrana gelir ve "Kaydet" butonu tıklanarak güncel hali sisteme kaydedilir. Bu değişiklik e-izin portalına doğrudan yansıyacaktır.

Not: "İşletmenin sahibinin veya adının değişmesi halinde, yapılan değişiklik işletmeci tarafından değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren üç ay içinde yetkili mercie bildirilir. İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik yoksa işletmenin çevre izin veya çevre izin ve lisansı, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla yeniden düzenlenir."

İyi Günler Dilerim.
 
@Feride Can

Firma kullanıcısı ile girip, protokol yapmanız ve tesise danışman ata kısmından ise kendinizi atamalısınız. Umarım sorunu doğru anlamışımdır :)

adasd.PNG
 
merhaba arkadaşlar, benim sorum aşağıda görmüş olduğunuz AYİY madde 15 ölçüm sonuçlar f)
f) Yakma veya beraber yakma tesisinde, işletici HCl, HF ve (SO2) maddelerinin emisyonlarının belirtilen emisyon limit değerlerinden hiçbir şart altında daha yüksek olmayacağını kanıtlaması halinde, Bakanlıkça, sürekli ölçüm yerine (c) bendinde belirtilen şekilde periyodik ölçümlere müsaade edilir.
bizim beraber yakma tesisimiz var. sözünü ettiğim maddedeki hiç bir şart altında limit değeleri aşmayacağımı nasıl kanıtlayacağım.elimde tübitak deneme yakması ölçüm saonuçları var ve limit değerlerin çok altında acaba yeterli olur mu?
 
Merhaba arkadaşlar,
Geçen sene bir firmama çevre izni aldık. Bu sene emisyon ölçümü yaptırdık. şimdi ben bu ölçüm raporunu nereye nasıl bildirmeliyim?
çevre izni alırken 4 adet aynı proses kaynaklı baca mevcuttu. kapasite artışı yok ancak yine aynı proses kaynaklı 1 baca ilavesi yapıldı. emisyon raporu 5 baca üzerinden yazıldı.
şimdi GFB /Çevre İzni açısından yapmam gereken nedir?
yeni emisyon raporunu nasıl bildireceğim?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
kapasitede artış yokken 4 olan baca neden 5e çıktı? enerji tüketim miktarında bir değişiklik oldu mu?
 
Çünkü 5. baca vardı ve kapasite raporu o baca da devreye girdiği zaman olacak kapasiteye göre, fazla çıkartılmış.
haliyle kapasite raporuna göre kapasitede herhangi bir artış yok.
enerjide de artış olmadı çünkü o bacaya bağlı makine devreye girdiğinde diğer makine çalışmıyor. kaldı ki enerji tüketimi üretim yoğunluğuna göre değişir zaten. 4 baca da olsa her seferinde aynı enerji tüketilmez sanırım. yanılıyor muyum yoksa :S
 
4 bacada olsa her seferinde aynı enerjiyi yakmaz. ama 5. baca prosesinizdeki ek bir ünite olup mevcut sistemden bağımsız olarak çalışabilirde. o yüzden sordum 5. baca nerden ne şekilde geldi diye. sizin herhangi yapılacak bir işleminiz yok. sadece dilekçe ile bildirim yapmanız yeterli olacaktır.
 
Nasıl bir dilekçe vermeliyim peki?
emisyon ölçümümüzü yaptırdık desem ve ekine özet raporu koysam yeterli olur mu yoksa emisyon raporunu da sunmalı mıyım?
 
emisyon ölçümünü yaptırdık ve emisyon raporunu cd içerisinde eklerle vermeniz yeterli olacaktır. ama bazı il çevreler yazılı formatıda beraberinde istedikleri oluyor. onu il çevreye sormakta fayda var. sadece cd mi, yazılı mı yoksa her ikisi birden mi diye
 
emisyon konulu çevre iznine başvurusunu yaptıgımız ve degerlendirme sürecinde olan bir firmanın kullanılan yakıt miktarında %70 ten fazla artış oldu( kapasite raporunda) bu durumda çevre izninin sonuçlanmasınımı beklicem yoksa bu durumu çevre il müdürlüğüne mi bildirecem.
 
yakıt miktarında mı yoksa kullanılan enerji kaynağında mı artış oldu. örneğin tesis enerji kaynağı 1,5 mw iken 2,1 mw lık kazan mı kullanmaya başladınız?
 
yakıt miktarında artış oldu (örnegin: günlük kullanılan kömür 5 ton iken 15 tona çıkarıldı bu durum) çevre izni de degerlendirme sürecinde
 
kullandığınız kazanın kapasitesinde değişiklik yok ise bu sadece kullandığınız kömür miktarındaki artış ise bunu il çevreye bildirmenize gerek yok
 
Çevre İzni mevcut, emisyon ölçüm raporunun süresi doldu.
Yeni ölçüm yaptırdım.
Çevre müdürlüğü yeni ölçümler ve yeni raporla ilgili bilgi vermenize gerek yok, denetimlerde sunulmak üzere hazır tutun yeter dedi.
Gerçekten gerek yok mu emin olamıyorum :) ?
 
Üst